torsdag 28 februari 2013

Nu är det klippt

Nu är Knatten ett nakenruss igen!! Ett himla krångel med skären som var felslipade och inte klippte. Dessutom har han som slipar dom väldigt konstiga öppettider som han inte håller. Tredje gången jag kom dit var han där i alla fall. Vi hörs mer i morgon, tror jag?

onsdag 27 februari 2013

Stretch

Har bestämt mig för att få rätt på höger fot nu! Det gör ont!

Fler mål?

Swede horse

Hoppning

21 feb 2013
Kval- och finalregler Agria 7-årschampionat i hoppning.
Deltagarbevis måste vara löst före första kvaltävling, för mer information se Deltagarbevis. Observera, ingen begränsning av antal kvalklasser i hoppning.

Kval till final
Kval sker på Nationell eller Elittävling.
Kvalade till final, omgång 1, är de 7-åriga hästar som genomfört lägst 1 felfri runda i 1.35 och 1 felfri runda i 1.40 hoppning, bedömning A, A:0, A.1a.
Vid hoppning i två faser skall båda faserna vara felfria.
Ackumulatorhoppning eller bed. C räknas inte som kvalklasser.


Inte helt omöjligt, eller? Jag har i alla fall inte helt gett upp att Russ ska gå fint i Flyinge, någon gång ska han väl ändå gå runt där utan att "russa" sig. Det är väl det minsta man kan begära tycker jag!

2013 är fullt av möjligheter funkar det inte med ett mål så kanske det funkar med ett annat eller varför inte alla?? Hybris??  Eller helt realistiskt? Så här i början av året tänker jag i alla fall se möjligheterna! MÅ ALLA BEN VARA MED OSS!
 

tisdag 26 februari 2013

Hinna mycket!

Jisses vad man hinner med mycket när man går upp halv fem! Halva dagen har ju nästan gått innan man ens har hunnit till jobbet. Någon gång strax efter tio kommer jag nog att somna på den plats jag befinner mig just då. Lite otursamt eftersom jag då ska ha utvecklingssamtal med chefen, undrans vad hon hade tyckt om den utvecklingen?

Knatten var så fiiiiiiiin i dag när vi hoppade han hoppar verkligen som f...n numera! Jag har problem att sitta kvar i vissa språng då han faktiskt nästan hoppar mig ur sadeln. Jag har svårt för att trampa ner min högra häl har jag kommit på. Därför är den högra skänkeln inte så  stadig som den borde vara i sprången, den flaxar runt lite som den själv vill. Detta problem har uppstått efter en omkullridning då Knatten landade på min fot när och foten hamnade i en konstig vinkel. Jag hade ont i flera månader efteråt men gjorde inget åt det då, det får jag sota för nu. Jag får nog ta mig i kragen och börja med att sjukgymnastika mig. Om jag ska göra alla dom övningar som sjukgymnasten sagt åt mig att göra kommer mitt träningspass av vara typ en timme, jag ska ju gymnastisera rygg, axlar och nu även foten!! Det är jobbigt och gör ont att bli gammal!!

Åter till hoppningen och som sagt, Knatten gjorde verkligen bra ifrån sig i dag och det gjorde även Ture igår. Dom går från klarhet till klarhet känns det som, hoppas nu bara att vi får kvitto på de vid tävling. Knatten går din första tävling för året nu till helgen och ska starta två 1.20 och en 1.30. Jag vill verkligen placera mig i 1.20 för nu är det dags att börja plocka poäng till Tour of Amatours! men mitt mål för helgen är faktiskt inte främst placering utan att lägga upp bra planer för min ridning, följa planerna och få fina rundor. Gör jag det så är jag nöjd och förhoppningsvis även placerad!


5.25

Är klockan och här är vi som i ett töcken! Hoppträning för Mr B

Snabbritt

I dag hann jag bara rida i tio minuter på Russ. Jag orkade helt enkelt inte gå upp när klockan ringde, så jag kom sent til stallet. Hovslagaren var bokad till nio och strax innan halv nio satt jag till häst. Lugnt tänkte jag, för jag hade bestämt mig för att kantra runt i en halvtimme inne i stora,  men när jag knappt ridit i tio minuter ringer hovis och då är han redan på plats.

Vad är odsen för det!!! Inte nog med att han är snäll och bokar in skoning en söndag morgon, han är dessutom tjugo minuter tidigare!! Hovslagare är ju inte direkt kända för att vara i tid,  dom är inte ens inte äns kända för att komma den dag dom sagt att dom ska komma!! Jag vet att jag sktivit om min hovslagare tidigare men jag måste nog säga det än en gång att han helt enkelt är den bästa hovslagare jag har stött på, på alla sätt!!

 
   

Skena som ett russ

Knatten var rätt så Knepig i går när jag red. Han var hur fin som helst i skritten och traven men i galoppen tog han bettet, körde upp huvudet och skenade runt med mig i ridhuset, det var som om tyglarna satt fast i en vägg och Knatten brydde sig inte det  minsta om att jag försökte bromsa honom. Där i mellan la han av en och annan bakutspark. Bästa Grannen kom till min räddning och höll en liten träning för mig på volten. Då blev Russ riktigt fin, tack Bästa Grannen!!

I kväll är det Tureridning och Russridning på agendan. Ture ska hoppa och Russet ska tuktas. Jag ska hoppa Knatten i svinottan för Mr B innan jobbet på onsdag. Jag hoppas att träningarna kommer att delas i två grupper snart för det är ett evigt pusslande för att få till att hoppa bägge hästarna. Bästa grannen kan kanske bistå mig annars, jag kanske ska börja träna lite markarbete för henne för det kan vi behöva. Jag säger markarbete men det är väl dressyr det är kanske?

Russ måste trimmas både till kropp osh själ inför helgen. Han har återställt sin päls i sin forna storslagenhet och är inte helt olik en bisonoxe i fällen. Så det är väl bara att dra fram saxen IGEN! Den här gången ska jag inte klippa hela huvudet, förra gången var resultatet rätt så tvivelaktigt faktiskt. Knatten är inte det minsta samarbetsvillig då det kommer till att klipa huvudet! tvärtom han är ett riktigt as! Han steppar runt  som den värsta dansösen, ryckandes på huvudet som om han drabbats av shakinghead syndrom!! Samtidigt som han försöker resa sig! Detta beteende gör det faktiskt helt omöjligt att få till ett snyggt resultat. Sist jag försöktesåg Knatten ut som om han stångats med en oslipad gräsklippare, inte vackert alls!!


lördag 23 februari 2013

Tävling

Tures första tävling skötte han helt fantastiskt man blev ju riktigt stolt över honom. Lille vännen som knappt sett något av världen uppträdde som om han tävlat hur många gånger som helst förut. Eftersom det var rätt så kaosartat på framridningen så var bedriften ännu större. Ture var vaken och fokuserad och hade full koll när jag gjorde rätt. Så här fint har vi nog aldrig ridit. Resultatmässigt var det kanske inte kanon men större delen av banan tycker jag nog att både jag och Ture gjorde bra. Vi fick ett stopp, ett ned och så lite tidsfel.

Stoppet var helt och hållet mitt fel, jag blev fast i innerhanden och hade honom inte riktigt framme. Därför kom vi långt ut på kanten så vi smet förbi i stället för att hoppa:)! Sen tog han det fint. Räcket vi hade ner berodde nog också på att jag var lite kvar i handen och så att vi kom lite nära, men resten av banan var han jätteduktig på!! Sedan åkte Ture hem med Bästa Grannen och jag stannade kvar för sedan var det Slips och Ms tur. Dom gjorde två kanon,super,duper,rundor i 1.00 och 1.10. Det var deras debut i 1.10 och det klarade dom mer än galant. FIIIIINA HÄSTAR!

Nu är min mat klar men jag återkommer om beskrivningen av den galna framhoppningen och vad jag tycker om lokala tävlingar!



 

fredag 22 februari 2013

Fettvalkar och annat!

I går blev det inte så mycket av m in ridning då jag kom på att Knatten skulle ta det lugnt ytterligare en dag efeter sin vaccinering. Lite trav och några varv i galopp. Jag skrattade gott åt en annan tjej i stallet som red samtidigt, då det såg väldigt roligt när hon red eftersom hon var så liten och smal och hästen som hon satt på var ganska stor och tjock!! Hennes ben pekade rätt ut från sidorna som om hon satt på en ardenner.

Hon tyckte även själv att det såg ganska kul ut och ansåg också hon  att hästen nog hade mått bäst av att tappa en del kilon. Vi konstaterade att den var väldigt tjock, framförallt jag gjorde det. Snacka om att kasta sten i glashus, för jag när jag kom av Knatten konstaterade vi båda två att han inte heller var direkt pinnsmal. Både Knatten och den tjocka hästen äter av samma hö skall tilläggas! Det är nog rätt bra kräm i det för jag har redan dragit ner det en del på Knattens högiva och kraftfoder ger jag honom ytterst lite av numera! Det märks skillnad i plånboken sen jag minskade ner på havren. Tidigare hade han knappt styrfart på 3-4 kg havre medan hann numera är pigg och framåt på de knappt två kg han nu får. Helt rätt i tiden är vi då man numera ska fodra med så lite kraftfoder som möjligt även till tävlingshästar!!

Gällande foder är jag väldigt gammaldags, hö, havre och linfrökaka får mitt djur. Givetvis får han även extra tillägg av mineraler och vitaminer men annars inga andra konstigheter som müsli eller pellets av något slag. Jag är skeptisk till sådant, luzern kan jag tänka  mig om höet är dåligt men i övrigt så vill jag ge så lite processad mat som möjligt. Detta har funkat bra på de flesta av de hästar jag ägt genom åren. Jag är dessutom livrädd att Knatten ska drabbas av fång, han har nämligen en del av de attribut som man förknippar med fång, fettnacke, fettputor på sidan och fettputor på gumpen! Dessa går inte att banta bort för hur tunn han än blir så är dom kvar där ändå. Dom är väl lite som min lilla valk på magen, hur smal jag än blir så försvinner den inte;)! Den här videon är tillägnad Knatten!

                                                                       

torsdag 21 februari 2013

Stilla mys

Lite mys innan jobbet! Sitter på köksgolvet, golvvärme i köket, dricker mitt kaffe, samtidigt som jag försöker samla kraft att ta mig samman för att ta på mig. Min lilla kompanjon passar på att morgongosa!

Mycket fakta

Nu har jag snart läst ut min bok om ryttarcoaching och är helt fullproppad med olika begrepp och tankesätt  som jag har läst om. Just nu kommer jag inte ihåg någonting av det jag läst men det ger sig väl så småningom. Jag ska i alla fall strax till stallet och då ska jag se om jag kann använda mig av något jag har lärt mig? Ska fundera i bilen på vad vi ska jobba med i dag , vad jag ska se som en utmaning och vad jag tidigare gjort bra som jag ska göra bra igen, något sådant typ.

Jag har i alla fall snart skrivit samman en lättfattlig manual till en modell som man kan arbeta utifrån för att komma vidare i sin ridning och för att lättare kunna se sina mål, styrkor, vad man vill och hur man ska nå dit mm! Det mesta är rätt likt det jag håller på med när jag jobbar men med ett lite annat fokus. Här rör det hästar och inte barn, men jag kommer att kunna använda mig av det även i mitt jobb så jag slår två flugor i en smäll.

Allt man lär sig kan man ha nytta av på olika områden i sitt liv. Det är en erfarenhet jag gjort under alla de år jag levt;)! Min kunskap om hästarna har hjälp mig mycket i mina olika jobb.  Det jag lärde mig under mina år när jag jobbad med barn med svårigheter har gett mig en erfarenhet jag kan använda mig av i mitt nuvarande jobb. Det ena har lett till den andra kan man säga.

Gisses hela detta inlägget var ju baske mig helt igenom positivt!!!!!

onsdag 20 februari 2013

Dagens positiva

Det är i alla fall inte slaskigt!!

Tics

Har ni några tics när ni rider? Jag har, för jag gör en grej med mit ben när jag rider an mot hinder! Några galoppsprång ut så flaxar jag ut med främst högerbenet!! Jag vet inte varför jag gör det eller när det började och jag kan verkligen inte låta bli det trots att jag försöker! Bara en sak jag kom på så här mitt på dagen, så därför skriver jag ner den och delger er den;)!

Jag skrev innan att jag varit upptagern med annat än att blogga och jag kan berätta för er vad det är jag håller på med i stället. Jag har äntligen tagit tag i att lära mig mer om coaching och då med fokus på ryttare och ridning. Jag kan ju redan en hel del om mentala processer och motivation, samtalsmetodik och allt vad jag nu lärt mig under min utbildning, men jag har inte någon specifik kuskap då det gäller idrottpsykologi och dess olika metoder och tillvägagångssätt.

Jag har nu börjat läsa in mig på området och tänkte använda mig av det mer praktiskt på mig själv och kanske även på andra framöver. Det finns dock inte hur många timmar som helst på dygnet så därför skriver jag mindre i bloggen och lägger den tiden på att läsa och ta fram arbetsmaterial som jag tänkte använda mig av framöver. Det ska bli spännade att se om jag kommer att bli en grandprix ryttare efter att jag genomfört detta projekt;)? När jag är lite mer förkovrad tänkte jag kanske dela med mig av lite tips och tankar, men det blir i ett senare skede!

En liten fråg till er som trots allt är inne och läser här ibland, vilka är ni, vad vill ni läsa, vad tycker och tänker ni? Kommentera gärna och berätta om er själva!! Jag är verkligen nyfiken och undrar?
 
 

Sorry

Jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering men jag har haft fullt upp med annat, dessutom går dagarna sin gilla gång och jag har inte haft något intressant att skriva om. Den här vintern börjar tära på en nu, den ena dagen är den andra lik och det känns mest som om man bara går och väntar på att våren ska komma.

Knatten får ta det lite lugnt nu i veckan då han blev vaccinerad i går. Som vanligt kom jag på det här med vacineringen i sista minuten! I lördags morse när jag satt på toaletten fick jag helt plötsligt känslan av att "det är något väldigt viktigt jag glömt". Vid den här tiden på året brukar det vara vaccinering fast jag varje år har för mig att det är i april i stället, bara för att jag någon gång vaccinerat någon häst i april. Givetvis var det snabb, snabbt som gällde för att passa in med tävlande. Som tur är har jag en bra veteinär som kan komma ut snabbt och fixa detta så jag fick en tid redan på tisdagen. Nu är det gjort i alla fall och stämplar och lappar finns som dom ska i passet.

I går hoppade jag även Tureturelej som var riktigt fin på slutet och verkligen hoppade till sig ordentligt. Nu får vi se hur vi sköter oss på våran första tävling? Det bästa med Ture är att han verkar inte titta på någonting! Vi hoppade både över rosa plastgrep och röd jacka utan att Ture verkade nottera att dom var där förutom att han hoppade upp sig lite extra.

I dag är det J som har Russet och jag har familjekväll efter jobbet! Ganska skönt att några kvällar i veckan slipp frysa rumpan av sig i stallet och bara hänga i soffan, eller sängen. Sängen är helt klart mitt favoritställe att vistas i när jag är hemma. Antingen så går eller springer jag runt och gör jag inte det vill jag helst ligga ner. Sitta är jobbigt för då blir jag rastlös. Jag är nog den på jobbet som har flest ärenden runt om på kontoret! Varför skriva ut allt på en gång, när man kan skriva ut många gånger och då kan gå till kopieringsrummet oftare? Jag måste göra så här för annars kan jag inte koncentrera mig. Ja, ja det här kanske inte var så intressant men det var det jag kom på att skriva den här gången. Vi ses!

fredag 15 februari 2013

Hot!?

Hot är ju inget man ska använda sig av? Men jag kan inte riktigt hålla med!! Jag tänker så använda mig av Findus i fortsättningen!! Hör du det Knatten!!

Pay and Jump!!

Hej är ni intresserade av att rida Pay and Jumper så kolla in den här sidan! Här är det en vänlig själ som har koll på P& J runt om i landet. Jag vet inte om den är bra men den är nog värd att kolla in!  

Dagens positiva!

Det är fredag och jag ska hoppa russ i morgon!!

Helt i Hööks

Jag gillar Hööks!!

Hämtat stövlarna!

Här har ni veckans outfit!!! Jag är mycket för att blanda olika stilar! Det ger en skönt galen men ändå sofistikerad look! Lite från hästvärlden och lite från den vanliga vardagen!

torsdag 14 februari 2013

En svår last

Jag dricker inte läsk eller energidryck, jag dricker alkohol sparsamt och jag röker inte. Jag äter inte snabbmat eller vitt bröd! Jag äter faktiskt rätt så sunt.......men jag kan inte leva utan smultronmattor!!!!!

Dagens positiva!

Snart är det vår!!

Jag räknar år i hästar!!

I dag är det inget hästeri, för i dag är det fyllerårfirande i stället, Mathea blir 10 år , hurra, hurra! Det känns som om det inte alls var så längesedan hon föddes! Men jag är inne på häst nummer fyra om man nu ska räkna i hästar när det gäller hur länge man varit mamma och det ska vi ju här, eftersom det trots allt är en hästblogg!!

Harald var den första som fick säga hallå till Mathea, då var hon två dagar gammal, vi körde in om stallet på väg hem från BB! När Harald for till himlen var det Ackas tur att buffa på Mathea i stallgången då var Mathea ca tre å tror jag. Sedan var det Guava, Guava och Mathea är födda samma år så dom träffades första gången då Mathea var en bebis och Guava var en dag gammal. Efter Guava kom Knatterusset som Mathea visserligen tycker om, men som hon samtidigt tycker är rätt så meningslös. Som ni kanske vet så delar Mathea INTE hästintresset med mig:(!
 
Grattis på din dag vilda, goa, unge!!!!

 
 


onsdag 13 februari 2013

Bommar och galopp

I dag blev det mycket galopp och lite travbommar. Jag kollade sadeln i stallet och den ligger bra på honom så jag tror inte att det är den som är problemet! Jag klämde även igenom ryggen och han var mjuk i muskulaturen och ömmade inte. När jag sedan red i dag så åkte jag inte alls över till höger som jag gjorde i går?? Mycket konstigt!

Film från Pay & Jumpen!!


Prover och sponsorer!!

Jag var hos läkaren i går och tog en massa prover, kanske har jag D-vitaminbrist, förmodligen inte, jag är nog heltenkelt bara lat, så det är därför som jag vill sova hela tiden!!

Jag hoppade Ture i kväll och det var bästa gången hittills, nu börjar jag få grepp om hur det lilla livet skall ridas. Ture var jätteduktig och riktigt fin i oxerserien som vi hoppade. Sedan red jag Knatten som betedde sig som ett riktigt j..la russ!

Han var fin i början när jag travade fram honom men sedan när vi skulle galoppera var han tjurig som en oxe. Han lade över mig något sjukt och bockade och rusade iväg som en annan tradig ponny. Jag börjar fundera på om det är sadeln han inte gillar?? Vissa dagar lägger han nästan inte över mig alls medan andra dagar så sitter jag enbart på höger sida om Knatten själv får välja.

Jag börjar tröttna på det här med sadlar, jag kan inte gå tillbaka till Pessoan igen, jag sitter inte bra i den vilket jag gör i CWD sadeln men Knatten lägger inte över mig så förbaskat i Pessoan, tycker jag i alla fall fast J tycker att han är bättre i CWD sadeln. Pest eller kolera med andra ord och som det ser ut nu på den ekonomiska fronten är det INTE läge att införskaffa en ny måttbeställd sadel till mig och djuret!! Vad fanken ska man då göra. Både russet och och jag är helt felskapta, vi är för långa på fel ställen heltenkelt!! Morr

Sökes: Glada, givmilda, mindre nogräknade sponsorer som vill stötta mig och russet enkonomiskt eller med utrustning!
Finnes: Bitter tant med hyfsad ridförmåga men med lite bristande meriter samt ett något förvuxet, oridbart olydigt russ som kan hoppa högt och väl!!

Varför inte bli representerade av detta fantastiska ekipage!!


Krasslig eller något

I går blev det inget stall eller så mycket jobb heller för den delen. Jag åkte till jobbet och kände mig riktigt skum, yr, trött och en grym huvudvärk. Jag åkte hem och la  mig i soffan och sov, sov, sov. Nu känner jag mig lite bättre igen men det känns fortfarande skumt för jag vill helst bara gå ocvh lägga mig hela tiden.

Är det influensa pågång eller har jag fått influensa light?  Varför kan jag inte bli normalt sjuk som andra? Jag får bara mystiska åkommer som yrsel och illamående och extrem trötthet hela tiden. Nej Jag är INTE gravid!!!! Eller så är jag dunderförkyld utan att behöva vara sängliggande? Eller så känner jag mig bara allmänt skum. Mamma säger att jag ska gå och ta prover men vad ska jag säga till sjuksköterskan när jag ringer och bokar tid? Att jag känner mig skum, eller?

Kanske jag bara är sliten? Även om ridningen och hästarna är min livsventil och jag behöver denna sysselsättning för att må bra, så är det samtidigt en ganska krävande hobby! Det sliter en del på kroppen och det tar en massa tid och man blir väldigt trött av att både rida och vara i stallet. Samtidigt så hade jag inte kunnat leva utan det. Jag vet det för jag har provat att vara utan häst en längre period och jag vantrivdes något fruktansvärt under den tiden.

Ibland tänker man att man kanske borde lägga ner det här intresset, herregud vad mycket pengar och tid man hade haft över då! För räknar man på det så hade jag och familjen kunnat åka till Thailand ca tre gånger om året för de pengar jag lägger på hästeriet. Hade det varit värt det? Hade jag blivit en piggare och rikare människa utan hästarna? Som sagt jag känner mig skum just nu och vill nog helst bara dra täcket över huvudet och sova i några veckor. Over and out, Titti

lördag 9 februari 2013

De bidde ingen tävling

Det bidde en P&J i stället skriver mer om detta sen. Lite suddig bild men man ser att russ kan hoppa!

fredag 8 februari 2013

Hångel i hagen!





Laddar

Jag sitter här med familjen och laddar inför morgondagen. Som en kork känner jag att jag är på väg upp till ytan igen och känner mig nästan positivt inställd till min omvärld;)!

Jag och M red lite serier med Mr B, samma övning som vi hade på Gretzer träningen fast ca 40 cm högt. Både prezwalski och russ skötte sig väldans bra. Knatten fick ha sitt nya träns som han var fin i, jag tog tyvärr ingen bild. Jag köpte det tränset som jag köpte förra helgen men lämnade tillbaka. Jag gav det en  ny chans och det kan nog funka, annars kan jag ha det till Ture när han skall tävla.

I morgon bär det av till Lillhagen och tävling nummer ett 2013. Jag hoppas att det inte är allt för kallt och att det funkar att rida fram ordentligt. Jag tror att jag måste rida fram mer grundligt nu då Knatten är äldre och orkar mer. Om det här inlägget är förvirrat och svamligt så är det för att jag är helt slut i huvudet och egentligen borde ligga och sova! Så god natt vi ses i morgon!
 
 

torsdag 7 februari 2013

Nu vet jag

Enligt en forskningsrapport, som ni kan läs om här, har man kommit fram till att hästar behöver mer protein för att sätta vinterpäls än när de ska sätta muskler. Så nu vet jag att Knatten får bra med mat och tillräckligt med protein!! Han är ju alltid välmusklad och vid gott hull samtidigt som han har en pälssättning som skulle göra en mammut avundsjuk, året om!!


Utan stigbyglar

I dag är jag väldans stolt över mig själv. Jag red ett helt pass utan stigbyglar! Detta var något som Maria Gretzer ansåg var väldigt bra att göra regelbundet, så då får jag ju göra som hon säger. Ni som läser hennes blogg har kanske sett att hon skrivit om vår träningshelg på LCR. Det var riktigt kul att läsa då Maria hade jättemycket positivt att säga om oss, så LCR: are var stolta;)! Ni kan själva läsa här.

Knatten blev väldigt fin när jag red utan stigbyglar och nu ska jag verkligen fortsätta att rida utan regelbundet. Målet för dagens ridpass var att träna sits och att få ut halsen på Knatten. Det kändes bra men det är så svårt att veta om det verkligen är det när man rider Knatt. Jag har ju berättat tidigare att han kan kännas fin även när han inte går och är riktigt framme till bettet. När jag kollade i spegeln såg det ok ut, men om sagt det är ändå svårt att veta.
                                                 
                                                     

Dagens positiva

Det är nästan solsken ute och man blir glad av att möta denna filur i dörren när man kommer hem!!

Ridbyxorna

Jag glömde föresten skriva att jag köpte ridbyxorna jag berättade om. Jag är väldigt nöjd med dom faktiskt, dom satt snyggt, dom var sköna och jag behövde inte alls köpa den större storleken. Det vill säga att jag åkte fram och tillbaka till Malmö helt i onödan! En helt typisk sak för mig att göra. Rassel ansåg även han att det var ett bra köp och här provligger han på dom innan jag ska sätta dom på mig! Jag tänker inte recensera dom fullständigt förrän jag har tvättat dom, det är då man vet om de verkligen håller måttet!


onsdag 6 februari 2013

Att se det positiva

Ligger inte för mig egentligen! Men bara för det ska jag inte förkasta positivt tänkande! Experiment: att skriva en positiv sak varje dag! Ryser av bara tanken, men ändå! Dagens positiva tanke, "Det är ljust när man slutar jobbet!"

Bäst til häst

Jag har nu för hundrafemtionde gången och miljoner kronor i böter senare åter lånat böcker på bibblan och tagit tag i mitt läsande när det gäller mental träning och coaching. Jag gör en powerpoint inför framtiden och ska snart läsa boken Bäst till häst, ni hittar den här. Kanske får ni ta del av mitt projekt men jag lovar verkligen ingenting, för ibland är det mycket snack och lite verkstad;)!

Jag är inte som många andra här i bloggvärlden, det vill säga en med tusen projekt och en drivkraft som man blir helt utmattad av att höra om. Jag är en helt vanlig människa och kan varken kalla mig entreprenör eller att jag har tusen bollar i luften samtidigt. Jag är inte snygg i håret eller dricker kaffelatte samtidigt som jag springer i skyhöga klackar till ett superviktigt lunchmöte! Nej jag är inte allt det där, jag är bara gamla vanliga Titti och det är jag faktiskt rätt nöjd med det när jag tänker efter! Hoppas ni är det med och är ni inte det så är jag lika glad ändå!!

Turelurelej och snöväder

Jag hoppade Ture i kväll och nu är jag på lite bättre humör igen. Ture var duktig och om några gånger till så är vi kanske synkade på riktigt. Knapparna har börjat framträda ur all päls;).  Skillnaden mellan oss vanliga dödliga och de riktiga proffsen är att vi måste hitta knapparna på hästen och anpassa vår ridning till den medan proffsen låter hästarna anpassa sig efter dom. Eller något sådant?

Knatten fick vila och gå i karusellen i en timme. Tack och lov var det mjukt i marken så att man kunde ha en häst i skritten igen,  får se hur länge det varar.

På lördag är det årets första tävling med Russet, enligt vädret skall det var minus grader och snö, så klart!! Jag får nog koppla på släpet innan lördag och kolla så att alla lampor, bromsar funkar och kolla så att där är luft i däcken. Det var ett tag sedan jag körde det och det har ju varit ganska kallt och fuktigt om vartannat så jag hoppas jag har tur och att allt funkar. Mitt släp är ju inte direkt purungt. Boj Flaggskepp anno 1987, det ni! Jag tror att det var det släpet som var förgångare till Boj Classic, på den tiden det gav sig var detta släp av det lyxiga, lyxiga slaget. Aluminium från topp till tå, ja nästan i alla fall.

tisdag 5 februari 2013

Tureskutt

I dag får Kantten vila, enligt J hade han varit väldans trött i går. I stället ska jag hoppa Ture så då får vi se hur det går. Just nu har jag inte mycket att skriva om, mitt humör ligger någonstans på botten av Östersjön och jag kan inte se något positivt med någonting. Vet inte riktigt hur humöret hamnade där faktiskt, men så är det.





måndag 4 februari 2013

Helgen som gått

Jag hade ju vilda planer på att fota och filma träningarna i helgen men det blev inte mycket med det, jag glömde givetvi, som vanligt! Det blev faktiskt bara tre foton av hyfsat dålig kvalité.

Jag är väldigt nöjd med träningen som sådan, men inte det minsta nöjd med min egen ridning. Jag fick helt enkelt inte till det, vilket är en rätt ovanlig känsla då jag brukar rida bra mycket bättre när jag tränar för gästtränare, eftersom jag då skärper till mig lite extra. Men det gick inte den här helgen, jag kände mig överlag lite ur focus och hade svårt för att koncentrera mig. Jag kände mig inte heller så där upprymd som man kan känna efter en sådan här träningshelg. Bara trött, sliten och missnöjd med mig själv. Trist eftersom jag sett fram mot detta väldigt mycket. Nog med gnäll nu.

Träningen för Maria byggde mycket på att gå tillbaka till grunderna som hon var väldigt noga med. man glömmer nog lätt detta när man sitter och pillrar själv. En sådan enkel sak som ordentliga hörnpasseringar, när gjorde jag en sådan sist? Någon gång på 70- talet typ.

Första dagens pass började helt enkelt med att vi fick rida ordentliga hörnpasseringar. Vilket Knatt och jag gjorde med bravur, not! Vi vinglade mest runt i hörnen kändes det som. Knatten krullade ihop sig och knäppte av lite så där som han gör och jag hade all sjå i världen att länga ut halsen på honom. Det är väldans svårt med den hästen, vilket kan tyckas vara konstigt eftersom hans hals är lång som en giraffs. Att den långa halsen har så lätt för att krylla in sig är för mig ett under, hur är det möjligt?

Sedan red vi över kavalettibommar på volt och på små bågar över medellinjen. Knatten och jag vinglade även runt här och jag hade nog inte ett rätt när jag skulle räkna galoppsprång. Det är ju inget nytt att jag inte kan räkna men i helgen tog jag detta tillkortakommande till en helt ny nivå. Men så skulle jag ju samtidigt försöka rida med mer eftergift vilket innebar att jag skulle tänka på två saker samtidigt, brukar sällan funka bra. Såhär var det hela helgen med vad jag än skulle ta mig för. Jag fick inte till det helt enkelt.

Nu vill jag glömma den här känslan och träna på det som behöver tränas på, det vill säga mer eftergift och längre hals på Russ.



fredag 1 februari 2013

Anmäld

Så nu är det ingen återvändo och må alla ben vara med oss. Jag hade tänkt vänta tills nästa månad med att betala för kvalen till The Tour of Amatours, men satt och pillade på datorn och råkade betala i alla fall, så nu är det bara att köra, om en månad exakt.

Jag tänker att det är lika bra att vara ute i god tid om man ska lyckas kvala för det är nog många som kommer att försöka! Så ju längre tid man har på sig att få ihop många poäng ju bättre. Såvida jag bara inte ska räkna med att jag kommer att vinna eller sämst komma två i de starter vi startar. Detta räknar jag inte med, för Knatten är Knatten och jag är jag och vi kan prestera lite hur som haver när vi tävlar.

Jag pratade med M innan och vi konstaterade att vardagslunken börjar gå en på nerverna. Det är väl främst för att träningen så här år är rätt så ensidig. Frågan är vid varje ridpass huruvida man ska rida i ridhuset eller i ridhuset! Det brukar då sluta i ridhuset! Ja jag är glad att jag har tillgång till ett, men det betyder inte att man inte tröttnar på att rida där. JAG VILL UT OCH SLÄPPA LOSS I GALOPP PÅ GRUSVÄGAR NU !!

Därför betalade jag redan nu för att verkligen känna att något är på gång och för att ha något att se fram mot och träna för! Så Falsterbo here we come!!

                                

Inget träns:(

Det blev inget nytt träns eftersom det inte satt bra på Knatten, tråkigt! Jag hittade inte heller något annat träns som jag tyckte var snyggt. Jag får väl ha det gamla vanliga i morgon. Jag som hade tänkt att vi skulle förnya oss inför säsongen 2013 och att vi skulle vara tjusiga och fina på Gretzer träningen i morgon, men tji fick jag.

Plan B i förnyelseprocessen var att köpa nya ridbyxor till mig. Även detta projekt gick åt skogen eftersom de jag ville ha inte fanns uppackade i rätt storlek, dom låg dessutom längst ner i försändelsen av nya varor och det skulle ta ett tag innan dom kom fram. Jag hoppas dom hunnit packa upp dom till i morgon, för något nytt vill jag faktiskt ha på mig!! Jag återkommer i morgon kväll eller på söndag med rapport från träningen! Jag har verkligen sett fram mot den här helgen.