måndag 28 april 2014

Tävling för att tävla!!

Konkurrensen är stenhård måste jag säga!! Det inte bara på själva tävlingen man måste vara snabbast och felfriast på utan även innan. Numera måste man vara bäst på att anmäla också!! De populära tävlingrna blir fulltecknade inom några minuter och trycket på TDB är så stort att man inte ens kommer in på sidan för att anmäla när anmälningarna släpps.
 
Men jag är skicklig jag, för jag hann i tid och står med bland dom som är registrerade och inte bara som reserv! Jag har visserligen inte anmält till den populäraste klassen den där Sju Sjösjuka Sjömän Touren, eller som den nog heter Swedish 7-Star Spring Tour för den var full när sidan väl behagade släppa in mig efter sådär 1,5 minut!!
 
Däremot hann jag anmäla till 1.30 både fredag och lördag på Grevlunda tävlingarna. När jag var inne och kollade senare var det massvis av reserver till de flesta klasserna. Det var ungefär likadant till då jag skulle anmäla till tävlingarna i Skyrup som är om några veckor. Även där blev klasserna snabbt fulla! Så jag får väl skatta mig lycklig som kom med eller jag får känna det som rena vinsten!
 

onsdag 23 april 2014

Tröööött

I dag är jag trött eftersom jag blev väckt kl fyra i morse av dotter som var törstig! Som den curlande förälder jag är hasade jag mig upp för att ta vatten till min avkomma. Samtidigt passade jag på att släppa ut hunden och gå på toa. När jag sedan ska kalla in Rassel och gå upp och lägga mig igen, så är hundskrället borta. Någon har glömt att stänga grinden och Rassel passade natuligtvis på att smita ut på äventyr. Först hade jag lust att bara skita i djuret och gå och lägga mig igen men vår russel är fullständigt opålitlig och vimsig och hade förmodligen inte kommit tillbaka av sig själv så det var bara att börja leta i nejderna.

Jag väckte både Måns och min syster som fick hjälpa till och leta. Efter ett tag hittade Måns den lilla råttan som vimsade runt ute på ett fält fullständigt döv för våra rop efter honom. Tur att grannen låser in sina höns på natten för jag tror inte att han skulle förlåta oss om ytterligare några av hans fjäderfärn strök med! Våra hundar anser att hans hönsgård är en buffé där det bara är att ta för sig! Tack och lov är vår granne en vänlig själ som har ett stort hjärta och som är förlåtande men det finns nog gränser för även honom kan jag tänka. Hunden kom i alla fall tillrätta och Måns gick och la sig igen. Själv åkte jag till stallet och red!

Så här sitter jag nu och är färdig med stall och allt innan kl åtta och ska ta mig till jobbet med en hejdundrande huvudvärk. Jag skriver när jag åter har något att skriva om, det är lite torka på ideér lite titt som tätt här numera känner jag!!
Rymmarråtta

tisdag 22 april 2014

Så tomt, ingen ryttarelit!!

I kväll kommer det att saknas något när jag kommer hem från träningen!! Ryttareliten är ju slut och det känns faktiskt lite tomt och sorgset, eller vad tycker ni? jag har nu i sex veckors tid skyndat mig hem på tisdagarna för att hinna att titta på detta hästiga program och det har känts fantastiskt bra att min älskade sport har fått visats under bästa sändningstid i svensk television. Ridsporten på kartan skulle man kunn säga! Om dom var rika eller bortskämda eller divopr eller vad man nu skulle kunn säga om deltagaran i programmet så har i all fall även många utanför hästvärlden fått en liten inblick och kanske någon form av förståelse för vår passion för dessa djur och denna sport! Jag hoppas svt gör en uppföljare eller att något annat program om hästerier följer i ryttarelitens spår!! Bara en liten fundering!!




söndag 20 april 2014

Glau Påesk

Jag hoppas ni alla har det skönt och lugnt i det fina vädret nu under påskhelgen! Här har det varit fullt upp så bloggen har blivit lite försummad! Jag har hunnit med att vara lite sjuk, lite frisk, varit mycket i stallet, tränat för Maria Gretzer, tävlat och fått förfrågan om Knatten är till salu! Som sagt det har hänt en del!

Vi börjar från början med Maria träningen som var så lärorik, jag fick mycket att tänka på och jag har verkligen försökt att ta till mig det! Vi red utomhus i Marias paddock som det fanns mycket omkring att titta på! Knatten var i sitt esse av ouppmärksamhet och olydnad och jag fick kämpa en hel del för att göra de övningar vi värmde upp med! Att ha hästen rak är ju A och O i ridningen och Maria är väldigt noga med det! Nu kan ju Knatten inte alfabetet så dom där Aen och Oen hade han inte hört talas om! Till att börja med vaggade han runt som en full höna och sprätte runt med sina ben överallt! Men efter ett tag blev det bättre då jag verkligen försökte att göra som Maria sa till mig! På slutet av träningen började jag få lite koll på Marias tänk och red rätt så hyfsat! Det var i alla fall inte värre än att vi nog får komma tillbaka! 

När jag kom hem skrev jag ner allt som Maria sa att jag skulle tänka på och dagen efter gjorde jag samma övning för att försöka göra om och rätt från början! Jag jobbar även på med mina övergångar och jag tror att det börjar ge resultat för Knatten har bara under denna veckan blivit bra mycket mer lydig och lyhörd! Men helsike vad det är svårt att få det djuret rakt! I går tävlade vi i Ystad och jag tror minsann träningen har gett resultat för vi var nolla i både 1.20 och 1.30 och inte bara "tur" nollor utan välförtjänta nollor då jag red bra och höll mig till min plan och där Knatten verkligen var med mig och lyssnade! Vilken härlig känsla det är! Nu känns det som om Knatten är på banan igen och från och med nu rider vi inte avd B längre utan nu får han börja gå lite mot klockan! Lite sorgligt för i avd B vinner ju alla som är nolla! I avd A är det ju riktiga placeringar och konkurrensen är stenhård här nere i Skåne. 

Det är ganska hög lägsta nivå då flertalet som rider här nere i söder är proffs med ett flertal hästar och en hel del mycket mer rutin och erfarenhet än vad jag själv har! Men vad katten vi gör så gott vi kan och det är ju roligt bara att ha en häst som går stadigt i 1.30 vilket jag nog tror att han kommer att göra, i alla fall som det känns nu. 

Efter ritten kom det fram en person som frågade om Russ var till salu! Jag sa att han förvisso inte är det, men att om jag får ett riktigt bra bud så kan jag överväga saken! Han fick mitt nummer så jag får väl se om han ringer! Jag har rätt mycket ångest för det faktiskt! Knatten är the love of My lite när det gäller hästar och jag vill verkligen behålla honom men om jag kan få riktigt mycket pengar så är det nog svårt att tacka nej! Vi får se vad som händer, jag har ett lägsta bud och under det vill jag inte gå, så får jag nog tänka! Som sagt det har varit en händelserik påsk hitintills! Nu ska jag till stallet, jag tror att Russ ska få beta lite gott grönt gräs i dag, det är han värd!!
Tack Elina för fotot

tisdag 15 april 2014

Linslöss!!

Mitt i bilden!

Lugnt och fint

I går var det vilodag för Knatten så jag fick ta det lilla lugna och fina i stallet! Jag passade därför på att klippa djuret som återigen såg ut som ett virvelmarsvin! Resultatet var kanske inte det vackraste som skådats här i vår herres hage!! Jag använde Måns trimmer till Knattens huvud, eller rättare sagt det var Måns trimmer som nu nog är Knattens? Det funkade väldigt bra då jag fick klippa nästan hela huvudet på mitt lilla Russ, det vill säga hela huvudet förutom tippen på höger öra!! Det var helt omöjligt att få honom att gå med på det så jag tröstade mig med att det inte är någon mer än jag som kan se det och att han ju ändå har luva på tävling, så jag envisades faktiskt inte!!

När jag var klar så såg jag att Måns trimmer hade varit väldigt effektiv eftersom Knatten var fläckvis så gott som naken i huvudet! Jag, som annars håller på estetiken, blev inte ens speciellt missnöjd med detta faktum då Knatten faktiskt klädde i att vara halvskallig! Desutom så växer det ut så fort igen så det spelar faktiskt inte så stor roll!! Han ser nu ut som en liten söt tvättbjörn eller något, han har liksom konstiga ringar runt ögonen och mörka tecken eller fläckar lite här och var i huvudet!!

I övrigt är ju Knatten en ganska ståtlig häst så jag tror nog han kan bära upp sin nya look utan att vi skämmer ut oss alltför mycket!! Nu är han klippt för den här gången i alla fall och jag överväger om det kanske inte är värt pengarna att låta någon anna sköta jobbet i fortsättningen? Dels för att det är så, rent ut sagt jävla tråkigt, och dels för att jag numera har sjunkti så lågt att jag inte ens bryr mig om att hästen ser helt galen ut! Ska nog räkna lite på det där??!!

måndag 14 april 2014

Höjden av klantighet

Att gå in i en dörr och spräcka ögonbrynet! Så T.Brown!!

Ett litet inlägg

Helgen har åtdrigen gått i en rasande takt. I lördags tävlade jag och och söndags red jag och M ut i ett minst sagt omväxlande aprilväder.

Jag och Russ red en 1.20 i Stävie med ett ned. Russ blev ett förbaskat starkt russ och jag hade inte så bra koll på honom som jag kanske borde ha haft. Till skillnad från när vi var i Skabersjö så lyssnade Knatten föga på mig utan körde sitt helt egna lilla race. För att se det från den positiva sidan så vill han verkligan hoppa!  Vad vi behöver träna på framöver är det där med lydnad och lyhördhet från häst och snabbare reaktioner och mer konsekvens från ryttarens håll. A filmade och det såg inte riktigt lika hemskt ut på filmen som det kändes.

Kort och gott kan vi säga att jag hade en plan och Knatten hade en annan. Det måste bli tydligare för Knatten att det är min plan som gäller och inte hans. Det är väldigt bra att han kan ta beslut själv men det får finnas någon gräns. När vi var och tittade på träningen förra veckan sa maria att man skulle rida med långa galoppsprång vilket jag försökte med,  tyvärr var det inte galoppsprången som blev långa utan hästen och det var nog inte riktigt det Maria menade.

På onsdag får jag och Russ följa med till Maria vilket ska bli så roligt, vi kommer nog att få skrämmande mycket feedback på vår ridning och jag kan gissa vad hon kommer att säga. Lydigare häst!! Vilket jag är väl medveten om. Om jag får skylla på något så är det att vi på grund av konvalecensen får börja om med mycket från början igen. Mycket bommar blir det både framför bakom och mellan hinder för att styra upp att Knatten envisas med att hoppa så förbaskat långt för att sedan dra iväg mellan hindren! Trän, trän, träna! På lördag hoppar vi 1.30 vilket kan gå bättre men också åt helskotta. I 1.30 backar han i alla fall av lite av sig själv mot hindren,
vilket han INTE gör i 1.20!!

 

fredag 11 april 2014

Inspiration

I går var jag och tittade på träning för Maria Gretzer vilket var väldigt inspirerande. Precis vad jag behövde nu lite inspiration. M och Slips och två andra duktiga ekipage red för henne medan jag avundsjukt stod på marken och insöp varenda ord hon sa. Maria såg alla detaljer och hjälpte ryttarna att rätta till dom, hon var väldigt noga med att ryttarna gjorde rätt och nöjde sig inte förrän det blev korrekt. Hästarna hoppade som bara den och var så himla fina!!

Mr B är jättebra att rida för så jag klagar verkligen inte på honom men ibland är han nog lite för "snäll" mot oss och säger inte så mycket om detaljerna utan dom får man lite tänka på själv! Men Maria hon såg och kommenterade även detaljerna och förklarade på ett väldigt bra sätt. Mr B är en fena på att få en att göra saker rätt men det är inte alltid man vet varför det blev rätt och det är inte heller alltid som han förklarar det! Mr B träningar kräver mycket egenanalys vilket ocså är bra för det lär en att tänka efter på egen hand men ibland behövs det även någon som pekar med hela handen.

Maria sa något som jag kommer att ta fasta på framöver. Hon menade att man många gånger vill göra en massa avancerade övningar när man rider men att det inte alltid läggs ner så mycket arbete på de små enkla sakerna som verkligen ger utdelning. En sådan sak som övergångar och tempoväxlingar, vilket dom flesta vet är bra att göra men som vi nog lite till mans slarvar med! Jag gör det i alla fall. Eller att det är extremt noga att rida rakt fram efter hindren det vet man det med, men även där är man inte alltid så konsekvent som man borde vara, gäller mig i alla fall! Eller att lydnaden på marken är A och O vid hoppning, inte heller något som alltid prioriteras så som det borde! Ja listan kan göras lång. Maria berättade att hon vid något ridpass hade ridit 67 övergångar, när gjorde ni det sist för min del var det inte igår i alla falla, eller snarare aldrig??

Jag vet med mig att jag är slarvig med en hel del saker och jag försöker tänka på det men det är så förbaskat svårt och jag måste nog oftare göra mig påmind om detta!! Så när jag red i går efter att vi kommit hem från Mariaträningen så red jag övergångar må ni tro, jättemånga övergångar gjorde jag,  nästan hela ridpasset gjorde jag övergångar efter var tredje/fjärde steg Knatten tog!! Det blev många övergångar det kan jag säga och det kan låta förbaksat enkelt men var faktiskt skitsvårt! För djuret ska ju vara både rak och kvick i det här arbetet, eller när man slutar passet bör hästen i alla fall vara rak och kvick! Jag kom en bit på vägen men har fortfarande en lång bit kvar. Så övergångar kommer det att bli många framöver, det är min intention i all fall!!
Det är detaljerna som gör det!!

När man ler så blir man glad?

I går på  lunchen så pratade vi om ansiktuttryck och att vi visar våra känslor i ansiktet men även  att ansiktuttrycken i sig själv påverkar vårt humör. Det vill säga när du ler så sänder munnen signaler till hjärnan att nu är du glad.

Eftersom jag fortfarnade är kinkig så provade jag det i bilen på vägen till jobbet, att le och skratta fast jag kände mig som en jävligt gnällig surkärring. Jag vet inte om jag blev gladare av det precis, men jag skrämde nog halvt ihjäl cyklisterna jag körde förbi där jag som en sinnesjuk log bakom ratten. Tanken på att jag måste ha sett ut som en galen massmördare där jag körde gjorde mig i alla fall på lite bättre humör så på något sätt lättade det upp min stämning. Om jag dessutom skrämde några cyklister så ser jag det bara som en bonus.

I går hände det inte så mycket spännande på ridfronten planeringen hade ju från början varit bomtrim men jag bytte ut det mot uteritt, så trimmar jag i kväll i stället. På lördag är det tävling och jag hoppas att Knatten är reltivt loss i sin vänstra sid så att jag inte bara kan svänga åt höger utan även åt vänster. jag startar en 1.20 i avd B så det blir lite snabbtävling vilket är skönt eftersom jag känner mig lite trött och seg för tillfället. Det måste vara vädret? Jag behöver solljus nu för jag behöver bilda lite livgivande D- vitamin känner jag!!


onsdag 9 april 2014

Tant brun är kinkig, igen!

Tanken var att jag skulle gå upp tidigt för att träna bommar för Mr B. När klockan ringde stängde jag tyvärr av den istället för att snooza och somnade om. Jag vaknade när jag kvart över sju fick ett sms från A som undrade om jag ställt in träningen och svaret på den frågan var ju rätt uppenbar. Dessutom råkade jag vända mig så hastigt att någon liten muskeltråd gick av i axeln så nu sitter jag här med nackspärr och tycker synd om mig själv!! Det känns som att det är en sådan dag i dag när inget kommer att bli som jag tänkt mig, så jag känner mig lite bitter och grinig just nu!!

Tyvärr funkar jag lite som så att jag hoppar mellan mina sinnestämningar med ganska tvära kast. Jag kan gå från positiv till världens surkärring på bara några sekunder!! Ibland kan jag härleda det till något som hänt fast vissa gånger har jag inte den blekaste aning!! Just nu vet jag inte vad det handlar om och jag banne mig ingen lust att gräva i det heller. Trots att jag är psykolog så tycker jag att vissa saker bara kan få var utan någon närmre analys, speciellt då det gäller mig själv!! Jag vet att efter regn så kommer sol så det är bara att vänta på att molnen lättar, svårare än så är det inte.

Hoppträningen med Musse i går  började i katastrof då jag inte fick fram hästen och där jag inte hittade ett enda avstånd. Hur kan det vara så förbaskat svårt att rida ibland? Sen kom jag på att jag tänkte för mycket på att jag skulle rida planerat och fokuserat vilket inte brukar fungera så bra för mig, man tycker ju att jag vid det här laget borde veta det. Jag går i den fällan gång på gång. När jag väl släppte tankarna och bara red så gick det bra och avstånden kom av sig själva. Kanske därför jag är sur, avskyr att känna mig som en dålig ryttare!


tisdag 8 april 2014

Planerad

I går inledde jag som planerat min mer planerade ridning! Jag bestämde i förväg vilka övningar jag skulle göra och höll mig konskvent till dom! Jag har även gjort en planeringspärm med förtryckta GameAgendas, veckoplaneringar och utvärderingar av ridpass!!

Gårdagen övningar hittade jag på Hippson som ni hittar här och här. Jag hade redan innan bestämt mig för att strunta i hur jag satt och hur Knatten kändes, vilket kanske låter lite konstigt? Men syftet med det var att inte vara så fokuserad på att jag sitter dåligt eller att Knatten känns tråkig och då fokusera på det och inte att rida. Förstår ni vad jag menar? Det jag koncentrerade mig på var vägar och att jag skulle titta upp och riktigt se vägen. Jag är nog lite som en kille, kan inte göra flera saker samtidigt ni vet;). Så en sak i taget alltså.

Till att börja med ville Knatten som vanligt inte gå fram i vänster varv eller trampa in under sig med vänster bak men det struntade jag i, till att börja med utan koncentrerade mig på själva övningen och volternas form och vad som skulle göras på varje volt. Efter ett tag började Knatten släppa efter och blev allt jämnare i båda varven. Jag avslutade med övningen med mittvolten och småvolterna i galopp där jag minskade tempot i dom små volterna och ökade tempot i den stora med byten i övergångarna mellan volterna! Då var Knatten hyfsat jämn och drev på och spårade bra i båda varven vilket var huvudmålet med dagens övningar. Jag kunde då fokusera mer på min sits och skänkel då Jag inte hade fullt upp med att få styr på Knattens kropp.

Så utvärderingen av gårdagen pass är som följer:
Syfte/Mål:
En lyhörd och jämn häst som var loss i båda sidorna.
Att jag ska vara koncentrerad och konsekvent!
Det som fungerade bra:
Var att jag nådde en bit mot målet ca 6 på en skala fån 1-10, utan att bråka med Knatten och utan att att bli frustrerad över att Knatten känns ojämn och att jag rider dåligt.
Vad vi behöver jobba mer med:
Knatten måste bli kvickare för mina hjälper och komma loss ytterligare i vänster sida samt bli mer liksidig.
Jag kan vara ännu mer nogrann med vägar, tempoväxlingar och övergångar och göra dessa oftare och lika mycket i varje varv(fastnar lätt i vänster varv för länge). Jag måste även bli tydligare och mer distinkt då jag ger hjälper.
Övrigt:
Dessa övningar kommer jag att göra fler gånger. Knatten kändes fin efteråt, jag kände mig nöjd!








Nöjt Russ och blommande äppelträd!

måndag 7 april 2014

Lotta och jag;)!!

Jag såg precis förhandsvisningen för nästa avsnitt i Ryttareliten där Charlotte får en lektion i mentalridning för Andy Swärd, ni kan se det här om ni inte kan vänta till i morgon. Jag har själv för inte så längesedan haft en sådan lektion med Andy som ni kan läsa om här.
Nu får ni alltså se och kanske höra mer om hur det går till när Andy har mental träning med ryttare. Måste säga att jag känner mig lite extra glad eftersom jag har samma mentala coach som vissa av ryttarna i Ryttareliten!! Andy är riktigt bra att jobba med och en väldigt trevlig person som inger förtroende. Knatten håller med mig för han gillade Andy direkt när han fått hälsa på honom.

Jag har nästan gjort färdigt hela mitt träningpaket för den här gången. Jag har ett möte kvar och det är på en tävling. Om jag själv får välja vill jag gärna att det ska vara på en av de lite större tävlingarna jag ska på i vår eller vid debut i högre klass!

Skärpning T. Brown!!

I går hoppade vi och Knatten var fantastisk medan jag mest hängde med och åkte häst! Jag måste verkligen ta tag i mig själv och skärpa till mig igen! Grå, grå, grå är det som gäller framöver. Det innebär att jag måste ha en plan från det jag sitter upp, vara konsekvent i min ridning, inte sitta och tänka på annat och att inte bara tro att det löser sig!

Min akilleshäl rent mentalt är att jag så himla lätt tappar fokus och bara kör på utan någon som helst planering eller styrning. Stöter jag på hinder så rycker jag bara på axlarna och tänker att det "löser sig som det löser sig" och det gör det ju oftast fast kanske inte på bästa sätt?!

Så från och med i dag är det skittråkig "gråplanering" som gäller. Här ska skrivas GameAgendas och PreActions så att pennan glöder inför varje ridpass!! Tar emot i min blå-grön-röda själ men det måste göras så då gör jag det! Nu ligger tävlingssäsongen framför oss och mitt mål är att vi ska upp i klasserna så då gäller det att fokusera! Om ni undrar omm färgerna så står det mer om det i detta inlägg här. 

Jag kan ju börja med att ta reda på vilken dag jag ska tävla i till helgen! Jag har varit rätt övertygad om att det är på söndag men alla andra säger att det är på lördag, så det är ju rätt sannolikt att jag då har fela och alla andra rätt!  Där har ni mig i ett nötskal!!

lördag 5 april 2014

Halm och dålig känsla

I går tog vi in halm så jag har lite träningsvärk i dag! Nu klarar jag mig med strö till hösten igen. Jag har även beställt halm för nästa säsong och det känns skönt.

Efter halmintaget red jag och då kunde jag konstaterar att jag faktisk är skitkass på att rida! Kan ni också känna så? Allt man gör på hästryggen känns fel. Man har för långa tyglar, sitsen är helt åt helsike, skänkeln fladdrar runt som om den var helt frikopplad från resten av kroppen och hästen fattar inte alls vad man vill! I höger varv red jag rätt bra men i vänster varv funkade det inte alls. Knatten ville inte gå fram, han ville inte böja sig och han och han kändes allmänt trist när vi red till vänster. I höger varv var han som en dröm och jag kan sitta still och rida fint och känna mig kompetent, men så fort vi byter så blir jag som en nybörjare och Knatten som en stel ridskolehäst! 

Kan tilläggas att jag dessutom var ganska kinkig, hungrig och trött! När M kom ut på banan låg jag ner på Knattens hals och var gnällig! Hon sa till mig att man i sådana lägen har två alternativ, gå in med hästen i stallet eller bestämma sig för en övning och sedan rida bara den och sedan lägga av. Jag valde det senare alternativet och satte mig på en volt med en bom över marken med en vattenmatta under. Först höll jag på att flyga av då Knatten inte för sitt liv ville gå i närheten av den ynkliga vattenmattan. Han tvärnitade och kastade sig åt andra hållet och sprang i väg i stället! Jag som trodde att han släppt det här med vattenmattor! Fast efter lite övertalande så hoppade han och efter några varv så red jag ganska bra i vänster varv också! I dag står det hoppning på agendan och jag ska skärpa till mig!








fredag 4 april 2014

Geleklump

I går fick Knatten som sagt massage och det var nog välbehövligt. Han var spänd i bogmuskulaturen på båda sidor och något spänd i ländryggen på höger sida. i övrig var han som en geleklump. Ewa berättade att dagens hästar ofta är spända i bogarna då de är rätt så högställda av naturen och därför gärna "bär" sig i nacken i stället för att bära sig bakifrån. Knatten är inte helt lätt att få att gå i rätt form då han gärna krullar in nacken och bara tuffar på. Det svåraste är att han känns rätt så bra fast han går så och att jag då nöjer mig med att ha honom där. Men jag jobbar på och får väl skärpa till mig ännu mer för att inte rida kanelbulleridning.

Jag fick dessutom agera fotograf och ta bilder till Ewas hemsida som hon ska göra! Det var skitkul att ta bilder med en riktig kamera och Ewa dirigerade runt mig så vissa av dom blev faktiskt helt ok. Sedan filmade jag Ewa med mintelfon samtidigt som jag intervjuade henne, jag ska kolla lite på den filmen senare och kanske läggs den upp här. När hemsidan är färdig kommer det att finnas länkar till den här så håll ögeonen öppna! Ewa är verkligen engagerad, påläst och duktig så jag kan varmt rekommendera henne till er. Får hon riktigt mycket kunder kan hon även införskaffa en laser och då blir det ännu bättre!





onsdag 2 april 2014

Tävla, tävla, tävla

Nu har jag fått blodad tand och är jättesugen på att tävla! Jag kollade över vårens tävlingsplanering och gjorde lite ändringar här och var. Som det ser ut nu så kommer jag att tävla ca två gånger i månaden med Knatten. Så här har jag planerat i alla fall, om Knatten håller med det är en helt annan histora. Den hästen brukar ju annars planera in sina vilor och tävlingsperioder helt på egen hand så det får jag ta i beaktande, men önska sig kan man ju alltid.

Planering som följer:
12/4
Stävie
1.20 avd B
18-19/4
Ystad 
1.20 + 1.30 avd B (lite beroende på hur han går i Stävie)
15-19/5
Skyrup
1.20 + 1.30 (vet inte vilka klasser riktigt)
25/5
Trolleholm
1.25 + 1.30
5/6
Grevlunda
1.30 + 1.35 (vet inte riktigt klasserna där heller)
19/6
Lundahoppet
1.30-1.35(tror jag)

Sedan ska Knatten blir ridruss på landet och gå ute dygnet runt.
Foto: Ewa Levau

tisdag 1 april 2014

Modell för en dag

I morgon kommer Ewa för att massera Knatten och så ska vi fota lite bilder till hennes hemsida. Hon är ju färdig fysioterapeut för häst nu med kompetens inom laserbehandling. Min tanke är att Knatten skall behandlas regelbundet med massage och framöver även med laser då Ewa inhandlat en sådan där lasergrej;)! Men först ska det marknadsföras så att Ewa får i gång sin verksamhet. Därför behövs foton till hemsidan och då ställler ju Knatten givetvis upp som modell.

Ewa är inte bara fysioterapeut för häst utan hon är även fotograf, vilket hon har arbetat som i flera år. Vill ni därför ta fina foton på er genommasserade häst så kan ni ju slå två flugor i en smäll!!   Förhoppningsvis kommer det upp lite proffsiga foton här på bloggen också, det är ju lite ont om det tyvärr!! Så i morgon står Knatten modell!

Knatten är fullt uppe i sin karriär nu som ni märker han har uppdrag av de mest skilda slag numera som förskolepedagog, modell och tävlingshäst!!

Strike the pose!
            Foto:Ewa Lewau