lördag 31 maj 2014

Träna lite till

I dag åker jag till Ribban och tränar lite på att tävla! Vi ska hoppa 1 meter bara för att jag ska kunna fokusera på min sits, mina händer och på att Knatten verkligen är rak. Dessutom behöver Knatten komma ut och bli lite desensibiliserad då det gäller tittighet. 1 meter är då lagom då det inte är höjden som är några problem för honom och så sliter det inte på honom i onödan heller.

 PreAction för dagen är, ihop med händerna, styr med skänkeln, rak häst, noga med vägarna! Ja det var väl det var väl det hele det. Återkommer med hur det gick!

                                   
                                                                Mina små killar

fredag 30 maj 2014

Träna, träna ,träna

Mariaträning och trädgårdsarbete var det som stod på agendan på min lediga dag! Mariträningen var planerad och efterlängtad medan trädgårdsarbetet var ett nödvändigt ont! Som jag sagt innan så är det min koncentration som är min värsta fiende när det gäller min ridning. Koncentrerar jag mig och tänker på allt så går det ganska bra men så fort jag tappar fokus det minsta så blir det lite com si com sa av det hela.

Jag måste även träna mer på min sists för att hinna med att även rida mellan hindren. Jag hamnar lätt i framstupa läge efter sprången och då hinner jag inte med att rida som jag ska mellan hindren, då får jag ju givetvis problem att komma rätt när det blir trångt. Detta innebär att jag har jättesvårt att rida bra på distanser som är på tre eller fyra galoppsprång. Jag hinner inte med helt enkelt så nu gäller det att träna sitsen och balansen.

Jag måste även tänka på att hålla mina händer i styr, både på att hålla dom stilla under ritt men även att jag ska hinna lätta i handen i tid vid sprången. Sist men inte minst så måste jag får Knatten rak vilket jag har så himla svårt för!! Jag tycker att han är rak men då har han ändå huvudet ställt åt fel håll och tittar på något helt annat och ser då inte hindret förrän ca två galoppsprång ut. Därav att vi får dom här stoppen och att vi i bland kommer lite hur som haver. Jag har som sagt en hel del att fila på framöver. Annars så gick det ganska bra att träna och Knatten gjorde verkligen sitt yttersta trots att jag mellan varven red som en kratta.

Så framöver ska jag rida småhinder på lite olika linjer och då verkligen kolla av så att hela Knatten är rak från öra till svans. Jag ska även rida mycket i lätt sits på korta läder  och hålla med en hand i tyglarna för att träna sitsen och balansen. Jag bör även hoppa serier för att träna sits och balans. Ja jisses vad mycket jag ska göra, det finns alldeles för få dagar i veckan känner jag!!

onsdag 28 maj 2014

Segt

Känner mig lite seg och trött men vet inte varför egentligen. Knatten känns fin och tävlingarna gick ju bra till slut. I morgon blir det nog Maria träning vilket kan vara behövligt. I går hoppade jag Musse som vanligt och det gick bra. Jag tränade på att hålla ihop händern och styra med sits och skänkel som jag gjorde i söndags med Knatten.

Sedan skrittade jag ut med Knatten en runda som jag avslutade med lite galopp ute på stora hoppbanan. På söndag tror jag att jag ska åka till Torns för att hopap en 1.10 för att träna mig på den ridning som nu behövs för att Russ ska gå bra och för att få Knatten att bli lite mer avslappnad inne på banan.

Jag fick ett mess från Maxime från Bruno där han meddelade att han hade en namnbricka till sadeln. Just nu rider jag runt med Arnold Assarssons namn på min sadel eftersom jag inte velat ta av brickan för märkenas skull. Jag visste inte om att Maxime skulle fixa en ny bricka till mig så det var ju en glad överaskning:)! Tanken på att jag själv skulle fixa en ny har slagit mig lite då och då men sedan har jag glömt det igen. Det är ju inte precis så att det spelar någon större roll men lite fint kan det ju vara att ha sitt eget namn på sadeln.

Min älskade Bruno!

måndag 26 maj 2014

Lossnat?

Möjligt att det har lossnat nu? Eller rättare sagt, möjligt att jag begripit att jag måste rida supernoga och ha full koll på djuret inne på banan! För som vi alla vet det är aldrig hästens fel om det går dåligt det är pilotens!!

Gick in i 1.25 och var väl medveten om att det var en ganska tittig bana med luriga vägar, det var många som stannade. Jag såg alla svårigheter och red väldigt noga och försökte verkligen att få honom rak. Det gick bra fram till vattenmattan, där jag inte var snabb nog att få in vänster bog varpå han gjorde som hemma, bara bröt ut och smet förbi. Men han hoppade vid andra försöket och efter det gick det bra, så 10 fel i 1.25. Antagligen rev jag något eller lade en volt för mycket!

När jag kom ut fick jag analysen av mina kumpaner Vilda Hilda och M, som konstaterade att han nu gjort exakt likadant vid alla de tillfällen han smitit ut. Jag får inte tag på i vänster bog i högersväng och så fort den åker ut så ser han sin chans och så får vi dom här stoppen. När jag tänker tillbaka så är det alltid såhär han har gjort då vi fått något stopp eller utbrytning. Det är alltid i högersväng och det är alltid på samma sätt. Innan har han varit snäll och hoppat ändå men nu har han kommit på att jag inte har någon som helst koll och då passar han på att göra som han själv vill. Med denna revolutionära insikt insåg jag att det jag tyckt var noggrant ridet inte var tillräckligt, jag måste rida ännu bättre och precist.

Så inför 1.30 gick jag banan och tänkte ut exakt var jag skulle peta in bogen så att jag skulle hinna få honom helt rak i tid. På framhoppningen hoppade vi hinderna med kort sväng för att få in känslan. Dessutom var jag extra noga med att pränta in i min hjärna att jag måste hålla ihop händerna och framförallt svänga med skänkeln för att inte någon extremitet på Russ skulle få en chans att sticka ut.

Sedan gick jag in i 1.30 och red och som jag red! Jag red jättebra faktiskt jag följde min plan till punkt och pricka, händerna ihop, jag vara precis och väldigt tydlig i mina hjälper, jag höll galoppen och takten, jag red mycket nogranna vägar och jag var verkligen med i min egen tanke när jag red! Å så Russ hoppade han lekte sig över hinderna. Vi fick en dubbelnolla i en rätt trixig 1.30 som nästan enbart bestod av brutna linjer med väldigt många högersvängar och tittiga hinder. Vi kom två utanför placering. Som M sa "nere som en pankaka och upp som en sol"! Så det kan var så enkelt som att om jag bara rider bra så går det bra! Grevlunda here we come!! Åker nog en sväng till Torns i helgen och hoppar 1.10 först för att träna mig på att rida bra!!

PS. Repnosgrimma och tredelat bett "is tha shit". Det var mycket lättare att hålla koll på Russ med denna tränsning!        




lördag 24 maj 2014

På det igen

Jag har precis skrivit min GameAgenda och den är ganska kort hållen! Den handlar mest om att jag verkligen måste vara uppmärksam, snabb, koncentrerad och vaken så att Russ inta ska dra några pennor med mig! När jag red i dag så skulle jag avsluta passet med att rida över vattenmattan en gång i varje varv. Naturligtvis tvärnitade han ett galoppsprång ut, i bägge varven, vilket var bra på ett sätt. Nu blev jag verkligen påmind om hur noga jag måste vara och att jag inte får släppa på uppmärksamheten och noggrannheten det minsta i morgon! 

Fjantar han till det i morgon med så är det en ny plan som kommer att gälla framöver! Då blir det högfrekvent tävlande på låg höjd så att vi tar oss igenom det här. Vi börjar om från början igen heltenkelt. Jag ska till Grevlunda om två veckor men är inte så väldigt sugen då det är långt att köra och "alla" är där. Man behöver ju inte utmana ödet och rida på ett tjurigt russ inför halva Sveriges ryttarelit. Om jag inte ändrar klasser och åker ner och hoppar låga klasser för att träna på en fin (tittig) bana. Allt hänger på morgondagen helt enkelt! Här kommer lite fler bilder som Meja tagit och som också är rätt så skojiga att skåda! 






fredag 23 maj 2014

Russ är russ!!

 Ibland säger bilder mer än ord!!
  

   Foto: Meja Morgensterns



 

Å där kom vi äntligen över!

Tack så jättemycket för att du fotade Meja!!

torsdag 22 maj 2014

Min (Knatten) vetskap om vattenhinder!

Tja Knatten här! Skulle bara informera er bloggläsare om något ni kanske inte visste men som jag vetat hela tiden. Kolla bara här! Det finns visst då hästätande vithajar i vattenhinder! Bara så att ni vet/Knatten over and out!!

Jag!!


Massa fel!

Vår lägsta nivå är rätt så låg just nu faktiskt!! Knatten och jag är inte så överens för tillfället för Knatten har fått för sig att det är han som bestämmer huruvida vi ska hoppa eller inte! Jag är inte alls av den åsikten utan anser att jag bestämmer och att vi ska hoppa alla hinder oavsett hur dom ser ut! Jag behöver förmodligen inte oroa mig speciellt för vattenmatta eftersom Russ lika gärna kan stanna på någon annan form av hinder!!

Jag vete katten vad som farit i hästen men helt plötsligt vid åtta års ålder har han bestämt sig för att bli tittig och då inte lite titttig utan rabiat ponnytittig. Ridbarheten på Knatten är för tillfället lika hög som på ett oridet russ direkt taget från lojstahed. Noll alltså! Han är superfin på framhoppningen och beter sig sedan som en istadig ponny inne på banan. Ett stopp i 1.20 och en ponnyrusning i 1.30, pluss en massa andra fel eftersom Russ och jag inte alls var överens!

I 1.20 stod han emot samtidigt som han var stark och lång, jättekonstig känsla, sedan stannade han på tvåan som var ett svart-vitt räcke med några skärmar under, visserligen var han inte riktigt rak men han stannade liksom redan två galloppsprång ut och skulle inte gå fram alls. Efter det var jag skitförbannad och fick rida som en ponnyunge med en arg ponnymamma i hälarna! Det var ett läge som gällde och det var fram, fram, fram. Därav kom vi som vi kom på resterande hinder, antingen nära eller flying långt ifrån. Vi gick nog ett eller två mindre på alla distanser men det kändes som att det var det jag hade att välja på för att visa att jag menade allvar!

I 1.30 var jag därför på honom som en iller redan från början och försökte vara noga med att han verkligen var mellan hand och skänkel. Första delen av banan kändes rätt ok och vi kom relativt bra på allt fram tills kom vi till sexan som var en kombination med två galoppsprång. I 1.20 tittade han lite på denna kombination men hoppade den ändå rätt ok. Nu i 1.30 fick han för sig att, nej den vill jag nog faktiskt inte hoppa. Precis i avsprånget tittar han ner och tänker stanna och bryta ut men då jag faktiskt hade honom rätt så bra framme och var snabb så ändrade han sig och hoppade ändå, mitt i stoppet typ. Eftersom han nästan stannat i avsprånget så hade jag åkt fram på halsen och satt framför sadeln halvt på väg av. Så hästen hoppar då in i en kombination, oxer- räcke, stillastående med mig på manken utan stigbygel! Det hade liksom varit enklare för honom att bara hoppa från början!!


Måste vara veckans "failbild"!!


Jag lyckas på något mirakulöst sätt åla mig tillbaka i sadeln skänkla i för kung och fosterland och få hästen rak inne i kombinationen och vi hoppar då ut på räcket av bara farten. Sedan kom en ussväng tillbaka, där jag samtidigt som jag försöker hålla galoppen  i svängen sprattlar vilt med benet för att hitta stigbygeln. Jag hinner få foten i stigbygeln i svängen så sedan går det helt ok på de två nästföljande hinderna, oxer, sex galoppsprång, räcke med vattenmatta. Efter det kommer det hinder han stannat på i 1.20! Jag tänker att nu är det viktigt att hinna få hästen rak och ha honom framme. Innan jag ens hinner ur svängen tar Knatten resolut bettet och fortsätter glatt ut åt vänster när jag vill rida åt höger. Innan jag fått stopp på honom har han tagit sig över nästan halva banan och bjuder på helt fel hinder!! Med en kraftansträngning lyckas jag vända den förbaskade ponnyhästen och få honom över det för dagen ödesdigra hindret och ta det sista hindret och rida i mål på 12 fel!!

Trots Russets beteende var jag ändå rätt nöjd för det kändes som att det var jag som fick sista ordet och inte Russ!! Men om jag känner det djuret rätt så har han nog inte heller sagt det sista i frågan så framöver ska vi nog inte räkna med några toppresultat utan satsa på att vi faktiskt ska hoppa alla hinder och att det är jag som bestämmer! Ni förstår nu kanske varför Knatten även går under namnet Russ!!

På söndag är det Trolleholm, återkommer med vad han kan ha hittat på då!!

onsdag 21 maj 2014

I´m Living In a Material World....

Det är så mycket saker jag skulle vilja ha för tillfället men som jag verkligen inte behöver! För vad behöver man verkligen till sin häst och sig själv som ryttare när du rider på hobbynivå?

Det hade ju faktiskt räckt med ett hyfsat bra träns från Hööks och några bett att byta med och inte fem olika träns med olika bett, gärna av något dyrt märke som Dyón eller liknande. Det hade räckt med två, tre par bra ridbyxor att ha till vardags och inte sjutton olika par i olika fäger. Det hade även räckt med att ha några få schabrak av hyfsad kvalié och inte åttatusen olika bara för att man vill ha dom! Man kan ju ändå inte använda dom samtidigt! Det hade väl räckt med en dubbel uppsättning benskydd för vardag och tävling, eller? Är det dessutom verkligen nödvändigt att allt ska vara av de "bästa", dyraste och populäraste märken på marknaden? På dessa frågor hade jag verkligen velat svara att givetvis räcker det med ett Hööks träns, några schabrak och inte är det så viktigt vilket märke det är på sakerna.

Men och då menar jag MEN, det räcker inte för att jag skall känna mig tillfreds, jag vill ha allt det dyra och fina av de rätta märkena, jag vill ha flera par Dyónträns, jag vill ha Veredusskydd i olika kulörter och jag vill verkligen ha femtioelva equlineschabrak med bling och fina passboaler. Jag vill ha Animoridbyxor (nej det vill jag nog inte när jag tänker efter, min häck ser ut som en tunna potatis i dom) men jag vill ha en massa Animokavajer så att jag kan byta dom som om dom vore trosor!!

Min själ suktar efter alla dessa materiella ting och jag blir sotis på dom som i som verkar ha allt det jag vill ha! Mitt förnuftiga jag inser att det är sjukt att tänka så här!! Men mitt förnuftiga jag har ju sällan så mycket att säga till om så det hjälper inte så mycket!! Vad har hänt med mig jag var inte alls så här förr, när tog "pryl- och märkesdjävulen" över mig? Det har smugit sig på och nu är jag nog förevigt fördömd!!

Min helt onödiga önskelista!
  • En uppsättning svarta Veredusskydd
  • Några olika sorters Dyónträns
  • Micklemträns
  • Nathe babypelahm
  • Ridstövlar, Parlanti Passion Miami
  • Prestige Dinafit bakbensskydd (har frambensskydden)
  • En mörkblå Animokavaj
  • En mörkblå Spookskavaj
  • Equline blingschabra
  • Några vanliga Equline schabrak
  • Lite Mias schabrak
  • Lite nya Kingslandridbyxor (formar inte rumpan som en potatistunna)
  • Lite förbyglar typ Dyón eller Equipe eller Antarés
  • Lite olika Sprengerbett
  • En ny Nathé fårskinnspadd
Jag kan fortsätta men det känns lite tjatigt nu! Efter lite snabbt överslagsräknande så är jag nu "bara" uppe i si så där 32 000 kronor, lite drygt!! Knatten kostade 40 000 som 2,5 åring bara för att göra en liten jämförelse! Helt jävla galet!!!

Dags för exorsism tror jag!! Vi ses när huvudet snurrat färdigt!!

tisdag 20 maj 2014

måndag 19 maj 2014

Tittar in en stund

Som jag skrev innan så ligger bloggen inte som prio ett i livet just nu! Men jag kan i alla fall meddela att jag är glad att ni ändå är några som kikar in här fast det är dåligt med skrivandet! Just nu går allt väldigt mycket sin gilla gång i stallet och det är mest vardag med allt vad det innebär.

Jag strök mig från tävlingarna i Skyrup som var nu i helgen då jag tyckte att det kändes osäkert att åka så långt med en häst som bara eventuellt skulle ta sig runt banan. Med tanke på vår sista tävling
vill jag nog vara lite närmare hem om han skulle fortsätta med det här att inte hoppa vattenmatta. Men det kompenserar vi med att tävla både på onsdag och på söndag. På onsdag rider jag 1.20 och 1.30 avd B här hemma på våra kvällstävlingar och på söndag åker vi till Trolleholm och försöker oss på deras bana i avd A 1.25 och 1.30. Sedan hoppas jag att det snart är dags för en ny Gretzer träning snart, den kvinnan är upptagen så det är inte helt lätt att få till tider.

Under tider sliter jag med rakriktningen av Knatten som faktiskt just nu känns helt omöjlig att få rak. han måste vara värre än Sleipner att rida, ni vet den där hästen med åtta ben, för trycker man in något på ett ställe så åker något annat ut på ett annat. Jag kämpar med mig själv för att bli snabbare i mina hjälper och att vara ett steg före Russ men det är förbaskat svårt måste jag säga. Jag känner mig lite otillräcklig där. Just nu tvivlar jag rätt mycket på min ridförmåga och här är det nog dags att sätta punkt för annar börjar det bli gnälligt här!
Ibland är det lite baksida man visar

måndag 12 maj 2014

Inte mycket häst

Veckan som gått har det inte varit så mycket häst då jag bara har varit i stallet och fixat utan att rida. Knatten har fått vila i några dagar och har fått gå i skritten. Jag känner även att jag tröttnat lite på att blogga, det känns som att skrivandet inte är riktigt lika roligt och givande för tillfället. Förhoppningsvis är det övergående och bara en formsvacka, så därför får ni nog nöja er med lite dålig uppdatering här. Vi hörs när vi hörs!!
Känner mig lite som en blöt hund!!

onsdag 7 maj 2014

Gissa vad vi gjorde i går!!

Jo vi hoppade över lite vattenmattor ute på hoppbanan. Med ett stopp på första försöket, så träningen fortsätter jag tänker göra detta varje dag nu tills Russ inte dummar sig längre. Jag får nog ta upp det med Maria också, hon är tydligen expert på att få hästar att hoppa vatten. Någon form av metod där gummistövlar och banangodis är inblandade!! Återkommer om det!!
 
Annars tränade vi på att komma på bommar innan hinder och att hoppa noga på småhinder samt att vara raka! Knatten var på tårna då vi skrittade runt anläggningen för att sedan dö lite när vi kom in på banan!! Presic som Knatten kan var helt underbar att rida så kan han vara extremt tråkig att sitta på. Men jag har kommit på hur jag ska ta mig ur det och det är med miljoner övergångar och tempoväxlingar. Då lossnar han fint och rör på benen ordentligt till slut. Något jag märkt är att han faktiskt börja bli lite mer jämn och att han inte lägger över mig så mycket hela tiden längre. Vänster varv är fortfarande segare att rida i men det släpper rätt så bra efter ett tag.

I går red jag med ett helt vanligt tvådelat bett som jag ju gärna vill kunna rida på och han kändes fin och var inte alls stark på det. Tyvärr fick han sår i i kinden. Det har funkat utan sår med det tredelade sedan han sattes igång, så jag får prova det igen men ha lite koll i munnen. Tidigare kunde han inte ha någon form av delat bett i munnen utan att få krossår i kinderna. Efter konvalcenten verkade det som att det fungerade med tredelat men det är kanske bara om han inte ligger på alls! annars är det väl bara att rida på rakt bett igen eller pelham. Mitt älskade pelham som är mitt favoritbett!! på önskelistan står ett Nathe eller Beris babypelham, men dom är ju så förbaskat dyra! Om ni vet någon som vill sälja ett begagnat för ett vettigt pris hör av er!!

tisdag 6 maj 2014

Så var det de här med vattenmatta!!

Knatten har länge hintat om att han minsann inte gillar vattenmattor. Redan som liten tre- fyraåring hade han en bestämd åsikt om vattenmattor, dom bör man hålla sig på behörigt avstånd ifrån!! Därför fick Knatten periodvis umgås med vattenmattor varje dag. Jag la ut vattenmattor lite här och var och Knatten fick longeras eller ridas över dom.

Varje gång vi kom fram till vattenmattan vägrade Knatten till att börja med gå i närheten av den för att efter lite övertalning hoppa över den  och efter ytterligare en stund glatt gå på den. Yes tänkte jag och tog in det lilla djuret igen, nöjd över att han nu inte var rädd för vattenmattor. Tji fick jag för när jag dagen efter återigen skulle träna, upprepening ger ju ett mer varaktigt resultat, så hade Knatten minsann aldrig någonsin sett något liknade. Gårdagens procedur med vägra ,hoppa, gå på fick då påbörjas igen för att nå samma avslappnade förhållningsätt till det blå skynket som vi avslutade med dagen innan. Så här höll det på ganska länge men efter ett tag så funkade det snabbare och snabbare och Knatten fick inte fnatt varje gång han såg det vadderade blå plasstycket.

Vid fyra års ålder var det då dags för skarpt läga med vattenmatta på tävling. Första gången Knatten skulle hoppa vattenmatta vägrade han på första försöket men hoppade sedan glatt över. Jag kom på att bara han fick titta på mattan innan så var det inga problem för honom att hoppa den när det väl gällde. Visserligen var det nog ingen i publiken som trodde att Russ någonsin skulle hoppa vattenhindret då han vid visning betedde sig som om att han tänkte tvärvägra när vi kom fram dit, men han hoppade alltid hindret met vattnet ändå, förutom en gång vid ett senare tillfälle.

Han har alltså fram till nu i helgen hoppat otaliga hinder med olika former av vattenmattor under utan några som helst problem, om han bara fått titta på dom innan start. Visserligen har han alltid varit mycket skeptisk då jag visat honom hindret men han har alltid hoppat när det väl kommit till kritan. Fram tills nu då Knatten bestämde sig för att "nu tänker jag minsann inte hoppa den där klarblå plastiga skumgummibiten längre". Efter fyra år slutar han alltså att bara hotas!! Dålig timing om man ska gå svår hoppning någon gång i framtiden kan jag tycka!! Knatten vägrade ut sig på vattenmattan i två klasser och han vägrade inte lite heller uttan tvärvägrade.

Jag är inte så glad kan jag säga utan faktiskt ganska oroad då jag vet att Knatten kan få ideér som han kan ha lite svårt att släppa sen. Typ traktorer och hösilagebalar som han fortfarande anser är mycket farliga. Traktorer och hösilagebalar är, enligt Knatten, mycket goda anledningar till att fly handlöst åt andra hållet när man stöter på dom! Trots att vi stöter på dom varje dag här vid stallet! Till och med flera gånger varje dag!! Så ni kan kanske förstå min oro och frustration!! Jag hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse!!

Annars är det väl bara att börja om som vi gjorde när han var en liten plutt! Jag funderar på om han kanske inte ska få en helt egen vattenmatta som säng i boxen, i stället för halm. Han kan även få en som krubba i hagen och så får jag väl försöka slänga ut lite blåa sakerr här och var i omgivningen, skam den som ger sig! Lyckas inte detta är han till salu som dressyrhäst!! Dressyrstaket är han inte rädd för i alla fall!!

Tips på hur man hanterar vattenmattskygga djur mottages tacksamt!! Obs han är INTE rädd, bara fjantig!

måndag 5 maj 2014

Högt och lågt

Ja här är jag nu tillbaka efter helgens bloggtystnad. Jag är skitdålig på att skriva under helgerna då jag inte är så sugen på att sitta vid ett tangentbord. I veckorna går det lättare då man ändå är inne i rutinen med att skriva, en stor del av mitt arbete går ju ut på det. Men här är jag nu måndag morgon innan arbetsdagen startat! Så vad ska avhandlas nu då.

Vi börjar med Mariaträningen i fredags. Den gick rätt så hyfsat. Jag red ok och Maria såg att vi tränat mycket och hon tyckte att Knatten hade bättrat sig en hel del. Det jag måste träna mer på är bommar, jag är rent ut sagt sä j..ligt dålig på att rida bommar! Vi började träningen med att rida på en serie som bestod av av galoppbom, räcke, ett galoppsprång, räcke, två galoppsprång, räcke, ett galoppsprång räcke, galoppbom. Vilket vi fick rida åt båda hållen. Där red jag lite upp pch ner och kom på omtramp på bommen flera gånger vilket gjorde att serien blev lite hipp som haver. Maria skällde på mig och sa att jag måste vara mycket mer nogrann när jag rider på bommen, lätt för henne att säga;)!! Men hon har ju rätt så det är bara att träna på det!!

Vi red tillsammans med Svante Johansson som red över bommarna så lekande lätt så!! "Titta på Svante, se hur lätt han rider över bommarna, så ska det se ut" sa Maria till mig! Ok, ok och så försökte jag igen och lyckades kanske att  "rida som Svante" över bommarna två gånger av tio!! Men det är bättre med två gånger rätt än inga alls!! Om man nu ska se positivt på saker och ting och det tänker jag banne mig göra!! Jag är förbaskat trött på allt gnällande i bloggvärden så det tänker inte jag ägna mig åt också!! (Gnäll i bloggvärlden är något jag inte tänker skriva mer om, bara så ni vet!) För att sammanfatta Mariaträningen så är jag skitnöjd med träningen, nöjd med det jag gjorde bra, nöjd med att Maria såg att vi tränat och nöjd med att få rida tillsammans med och inspireras av en riktigt toppryttera, Svante Johansson. Jag åkte därifrån med målet att träna bommar, bommar, bommar och att för en gång för alla lära mig att komma rätt och att räkna rätt!

Sen kommer vi till helgens tävling vilket det i sig är en mycket sorglig historia som kommer att få ett eget inlägg när jag slutat tjura!! Jag kan i alla fall nu säga "stolpe ut" och då menar jag ut som i utesluten i två klasser!!  Eller kanske rättare sagt vattenmatta ut!! Mer om det senare, tror jag, måste samla ihopa mig först!!

torsdag 1 maj 2014

Mariaträning

Ska snart ut och koppla på släpet på lånebilen, tack Fina Familjen för att jag får låna mamma Ls bil! Min bil är på Volvo och får ny lack då "någon" repat den!! Vid elva åker jag och M till Maria Gretzer för att träna med med trollen. Knatten börjar kännas riktigt fin att rida, lite loj men fin. Jag har kommit på att han faktiskt hoppar bäst när han inte är så laddad, fast att han är roligare att rida när han är på tårna. I dag får vi se om det är någon skillnad från när vi var hos Maria sist, då lydnaden och ridbarheten inte var på topp. Jag har verkligen försökt att rida som Maria gav råd om och det känns som om det gett resultat. Upp till bevis nu alltså!