söndag 20 september 2015

Det här med hjälm på besiktning!

Ibland blir det helt enkelt inte bra!! Jag gick och besiktigade själv faktiskt!!

Husmorstips

Bildresultat för fisksoppa
Givetvis såg det ut så här; NOT!

Jag är förmodligen den minst husmoderliga människa jag känner men jag är ändå rätt så bra på att laga mat! Det är få som tror det när dom träffar mig men desto fler som tror det när dom ätit min mat;)! Jag tänkte därför dela med mig av den lilla smula husmoderlighet jag har! Så här är receptet på fisksoppan som jag gjorde till dotter samtidigt som jag bytte om till ridkläder!

Det här behöver du ha hemma!
  • Fiskbuljong
  • Fisk av valfri sort som du snabbt kan tina i micron (min bästa matlagningsvän). Jag tog sådan där lax som ligger fyra st i plast!
  • Grädde
  • Cremefraishé
  • Frusna ärtor
  • Lite mjöl.
Servera varma pitabröd till! Finns att köpa färdiga i frysdisken.

Gör så här:
  1. När du kommer hem öppna dörren och spring ut i köket och sätt på ugnen på ca 220 grader släng in pitabrödet släng sedan in fisken i micron för tining. Du har naturligtvis inte varit förutseende nog att ha den tinad innan!
  2. Spring vidare och rafsa ihop dina ridkläder, ta med dom ut i köket!
  3. Ta fram visp och en kastrull häll i ca 3 dl kallt vatten, häll i ca 2 sk mjöl, vispa när mjölet är upplöst häll i ca 2 dl grädde, eller nåt smula i 1 ½ buljongtärning, sätt på spisen och vispa. Nu kan du börja klä av dig samtidigt som du har koll på din soppfond, glöm inte att vispa för då klumpar sig mjölet.
  4. Lägg i en stor klick cremefraishé, fortsätt röra
  5. När du är avklädd ta ut fisken ur micron.
  6. Sätt på dig valfritt plagg, rör i soppan den bör nu ha börjat koka så sätt ned värmen så att det puttrar, lägg i fisken.
  7. Klä på dig lite till här sätter bara fantasin och din hastighet gränser!
  8. Glöm inte brödet i ungen, det är helt klart färdigt nu så ta ut det och stäng av ugnen.
  9. Fortsätt klä på dig och rör om i soppan, nu är det dags att hälla i ärtorna och sätta på sig de sista plaggen!
  10. När ärtorna har tinat och är varma bör du vara helt klädd!
Servera soppan till dig själv och barn under tiden du tar på ytterkläderna, är soppan för varm att äta på stående fot lägg i lite frusna ärtor. Brödet äter du i bilen! Detta tar inte mycket längre tid än vad det tagit att stå i driveinkö på Mc Donalds! Det är definitivt nyttigare i alla fall om du har i mycket ärtor och det har du annars bränner du dig i munnen!!

Smaklig måltid, hann tyvärr inte ta någon bild på soppan!! Vill ni att jag ska komma med fler förslag på matlagning i farten??

                           Bildresultat för fisksoppa     

lördag 19 september 2015

Hoppning för hela slanten

Jag hann med allt i torsdags! Jag hann till och med att laga till en god och närande fisksoppa till min avkomman, samtidigt som jag bytte om! Jag var dessutom färdig med hästen i god tid innan det var dags att lasta!

Att jag dessutom lyckades hålla ihop både mig själv och häst under träningen ser jag som en extra bonus. Det finns till och med en lite film om ni vill se? Jacob var ganska nöjd och jag fick några aha upplevelser, även om det inte syns. Jag måste fortfarande jobba på min position i sprången då jag inte är så nöjd med den när jag ser på filmerna.

I fredags var det sedan dags för lille Harry att hoppa för Fröken Grevie! Vi började med att rida en bana med bara bommar på marken som sedan höjdes allt eftersom. Näst sista gången låg det sista hindret nog på hela 40-50 cm! Då tog Harry i för kung och fosterland och hoppade av jättehögt och fint med sina framben, tyvärr glömde han bort att han hade ett par ben där bak också! Dom glömde han helt att lyfta vilken gjorde att han slog sig rätt rejält! Jag var först orolig för att det skulle skrämma honom så att han inte skulle hoppa igen. Men Harry är en modig kille så nästa gång vi kom på sista hindret tryckte han av och hoppade ett högt, fint och luftigt språng över! Då fick han jättemycket beröm och så avslutade vi.







Harrys bana!

torsdag 17 september 2015

Logistik

Ibland är det här med logistik och planering väldigt påfrestande!! Framförallt innan man sätter igång själva fraktandet av sig själv, barn och hästar utan när man ska planera för det. Jag är relativt stresstålig men är det något som får mig att känna ångest så är det planering och framförallt planeringar som behöver göras med hjälp av almenacka och där mer än jag är inblandad. Känner ni igen känslan av lätt kortslutning i hjärnan när ni får upp kalendern och ska försöka pussla ihop tider så att det ska passa för alla!! Jag blir helt matt bara jag tänker på det!

I dag är en sådan dag då jag verkligen måste tänka till för att hinna göra allt i rätt ordning och i rätt tid. Jag känner hur min andning sätter sig strax under tungan, här är det fråga om stadiet innan hyperventilering. Det är Jacobträning i kväll, vilket jag inte vill missa. Jag har möte fram till fem på jobbet och måste verkligen gå prick fem och inte en minut senare för att hinna kolla till Harry och hämta sadel och hjälm i stallet. På vägen till Lund måste jag svänga in om Mc Donalds och köpa kvällsmat till dotter så att hon inte svälter ihjäl då jag inte hinner hem i tid för att göra middag till det stackars barnet! Kö på Mc Donalds är inget alternativ i denna plan, ska tilläggas!! Sedan in till Lund för att hinna ha Metallic färdig att lasta till halvsju.

Väl framme ska jag lyckas samla ihop både kropp och själ så att jag kan göra ett riktigt bra pass, vi får se hur det blir med det!! Nu ska jag djupandas några minuter så att jag samlar på mig syre till hjärnan, det kan nog behövas!

               En som tar det lugnt!

måndag 14 september 2015

Lite paus igen

Bloggen fick ta en liten paus då jag varit i Stockholm på konferens. Jag ville ta med mig hotellsängen hem för den var det skönaste jag legat i på länge. Harry har fått fyra dagars vila. Fröken Dressyr har haft hand om honom så han har varit i goda händer men har som sagt inte blivit riden något.

I lördags var jag, Metallic och gänget i Lillhagen och hoppade tävling! 1 .10 gick fint fram till vi rev ett hinder i första fasen. 1.20 kan vi väl sammanfatta med att vi nog måste träna mer. Metallic var spänd och jag hade fullt sjå med att hålla reda på hur många galoppsprång det skulle vara på alla distenser där var. Vi fick med oss halva banan på vägen och 12 fel var resultatet. Lite väl många nedslag kan jag tycka. Men, men vi får ta nya tag igen och skaffa oss mer rutin på 1.20 så ska väl det i alla fall leda till att vi river mindre än halva banan i alla fall!! Jag ska ladda upp filmerna så ni kan få se. Då får ni också se att när vi river då gör vi det jädrar i det med besked, inga små pet här inte!

Efter tävlingarna var jag helt slut och landade i soffan med godis och Netflix, jag älskar att slappa i min soffa. I söndags var det däremot dags att ta tag i Harry och hans motion. Fyra dagars vila har nog fått honom utvilad. Han var pigg, pigg, pigg när jag red honom och han pinnade på som bara den inne i ridhuset utan någon som helst kontroll. Vi var nog så långt ifrån en avslappnad och taktmässig trav man kan vara. Jag lät honom därför galoppera av sig den värsta energin runt spåret innan jag började göra något vettigt med honom. Jag var inne i ridhuset och det var nog tur det för annars vet jag nog inte riktigt vart vi hade hamnat.

När Harry väl lugnat ner sig så kunde vi börja jobba på en stor åttvolt. På slutet var han väldigt fin tyckte jag. Nu kan jag rida ganska länge utan att han blir helt slut så nu går det att få till lite längre pass i både trav och galopp, med skritt i mellan. Jag får börja hålla koll på de där bogarna nu och vara noga med det när jag rider. Vi började även med att försöka oss på lite sidförande rörelser, åt höger går det fint, åt vänster är det skitsvårt. Jag måste ta tag i det här med att regelbundet få hjälp från marken!

Jag tror att Harry kan blir riktigt fin i framtiden! Han har tre trevliga gångarter, han är snäll, han är modig (tror jag i alla fall), han är känslig och som det ser ut nu så kommer det nog att finnas en hel del motor i honom ju mer han rids. Får han dessutom sätta lite muskler så kommer han även bli en riktig snygging att titta på. Jag har ingen press alls!!
 
 

lördag 12 september 2015

2 sekunder

Bytte om i sadelkammaren, jag hann
bara ut till bilen innan jag fick en fläck!

måndag 7 september 2015

Måndag morgon

God morgon alla! Jag har precis släpat mig upp och sitter nu här i soffan och ska försöka få ihop ett snabbt inlägg innan jag ska till jobbet. Jag har sovit uruselt i natt eftersom jag har så förbaskat ont i ryggen. Jag skulle behöva gå till kiropraktikern en gång till minst men jag hinner nog inte det innan jag ska till Stockholm på onsdag. Innan jag åker måste jag hinna hoppa Metallic, vilket jag får göra på egen hand utan Jacob. Vi tävlar på lördag och jag kommer hem först på fredag eftermiddag, tror jag??

I går anmälde jag Metallic till Helsingborg Horse Week, det var på håret att man hann och då var jag ändå inne prick 19.00 när anmälan öppnade! Jag kom med på lördagen men står som reserv på fredagen. Jag kom även med till söndagens tröstrunda! Jag får väl se om jag kommer med på fredagen också? Jag måste ta ledigt från jobbet så för min del kvittar det egentligen, nöjer mig egentligen med att rida lördag och söndag om man nu får göra det om man bara varit med i en omgång? Det är helt galet vad snabbt det går för vissa tävlingar att bli fulla. Numera är det även sport att anmäla, man får sitta vid datorn som ett fullblod redo i startboxen för att hinna med att anmäla i tid!

I går red jag Harry i ridhuset för första gången sedan vi flyttade. Han var bitvis riktigt fin och bitvis så lyssnade han inte på mig. Han orkar allt längre pass nu och i går kunde jag rida ganska länge. Han börjar lägga sig fint på bettet men i bland tar han tag i det och bara drar iväg. Jag försöker då enbart hålla handen stilla och endast krama lite med fingrarna för att röra på bettet lite och försöka att räta upp mig rida lite långsammare lättridning och hålla om med skänkeln. Efter ett tag släpper det och Harry går fint igen. Jag tror att Harry har två lägen när det gäller att komma undan arbete antingen så springer han ifrån eller så tvärstannar han och vägrar röra sig framåt. Jag föredrar springläget!!

Jag börjar nu alltmer töja lite på gränsen och rider lite till när han börjar bli trött, inte mycket utan bara så att han får gå lite till när det börjar ta emot. Så fort han gjort det så avslutar jag. Nu har han blivit så pass stark och orkar med att man gör detta. Lite succesivt kommer jag nu att börja kräva lite mer då jag anser att inridningen är färdig och utbildningen har börjat att ta vid. Det är även dags att börja träna för någon på marken så att det blir rätt. Jag ska be Bästa Grannen komma ut och titta på oss så att jag kan få lite läxor att jobba med. Hon är grym på unghästar och att visa hur man ska rida! Nu kan det vara lönt eftersom Harry nu orkar att jobba mer än tio minuter. I eftermiddag ska jag försöka rida ut och på tisdag ska jag tömköra eller longera? Sedan får han vila när jag är borta!

Snygg Dante!

fredag 4 september 2015

Rubrik??

Jag kan inte komma på någon rubrik!! Hur som helst så hoppade jag för Jacob i går och det gick rätt så hyffsat. Framhoppningen på volt gick riktigt bra och banan gick ganska bra. Vi hoppade dock bara bana en gång för Metallic kändes lite seg så jag tänkte att det var lika bra att han fick ta det lugnt.

Jag åker ju fram och tillbaka ned mina grejer mellan hästarna och att jag för det mest lyckas få med mig det jag ska är nog mer tur än skicklighet. Den är gången hade jag packat ner allt förutom tränset och fick därför låna ett av Jacob. På tränset satt någon form av tredelat natebett med lite hävstångsverkan. Detta gick Metallic så där på enligt mig men Jacob tyckte att hästen såg ut att gå bra på det. Min känsla var däremot inte lika bra utan det kändes lite som att rida en väldigt lång smal elefant eller kanske som en mycket lågställd giraff som går med alla vikt på bogarna. Lite långt och tungt kort beskrivet. Men det kanske är den känslan jag ska ha för att Metallic ska hoppa bra??

Annars brukar jag rida Metallic med rakt tränsbett och repnosgrimma vilket jag tycker att han fungerar bra på. Jag har även provat att rida på ett tredelat tjockt babypelham med platta i stället för kedja och det kändes han riktigt fin på. Så någon av dess kombinationer tänker jag nog fortsätta med. Något natebett är ändå inte på fråga:)!

Nästa vecka är jag i Stockholm när det är träning, typiskt, men det är med jobbet så det är inte så mycket att göra åt det. Jag får försöka hoppa lite hemma i början på veckan för till helgen nästa vecka ska jag tävla Metallic i Lillhagen. Meningen är att vi ska hoppa 1.10 och 1.20 men jag får se hur mycket han orkar. Hitintills har han mest gått enbart en klass om dagen på tävling då jag tycker att det har varit tillräckligt för honom. Men två klasser bör dom ju kunna gå när det inte är så högt.

Annars så ser mitt liv inte så spännande ut för tillfället. Harry jobbar på i sin lilla takt och jag jobbar på i min. Jag har inga roliga projekt på gång, att ta BE körkort är visserligen ett projekt men inte speciellt roligt under processen. Vi hörs trevlig helg på er alla!!

torsdag 3 september 2015

Selfie och autografjakt

Häromdagen åkte jag hela vägen till Helsingborg för att få en autograf av självaste Tomas Hammar. Jag tänkte att det var lika bra att fixa autografen nu för efter Helsingborg Horse Week kanske det blir helt omöjligt;))! Ska ni till Helsingborg under deras hästvecka i oktober? Ni kan läsa mer om den här. När Tomas hade klottrat sitt namn på de papper som det skulle skrivas på så var vi givetvis tvungna att ta en selfie.

Innan mitt autografjagande red jag lille Harry som nu är stor på "riktigt" för han har fått skor på alla fyra fötterna. Jag hoppas alla fyra sitter kvar när jag kommer till stallet nästa gång? Harry var duktig och Marcus fick på skorna bak utan några större bekymmer. Efter skoningen red vi ute på gräset och sedan skrittade vi ut med ett annat ekipage på en liten runda runt fältet. Harry jobbade på fint och har börjat hitta takten och balansen. Speciellt i vänster varv är han fin, höger är lite svårare. Jag har även börjat jobba honom kortare stunder på böjda spår i galopp. Tyvärr blev det ingen hoppning med Harry denna veckan då Glada Stallägaren var på tävling. Nästa vecka är jag borta så då blir det nog inget heller om jag inte hoppar lite själv och det vet jag inte om det är så bra nu i början. Jag får väl rida lite bommar i all fall.

Nästa sak på hästschemat är hoppning för Jacob med Metallic jag hoppas jag sitter kvar den här gången:)! Nu har värken i ryggen släppt tack vare kotknackaren som bände loss mig häromdagen. Detta är nog det värsta med att vara tant att det är så mycket som hoppar snett när man flyger av, det var bättre förr helt enkelt. Då studsade man upp igen som en gummiboll och kände inte alls av någon smärta.

Så här glad är man i Helsingborg!

tisdag 1 september 2015

Snurrig hjärna

Nu snurrar det hejvilt i mitt lilla huvud. I går tränade jag Dante för Pontus Mohlin. Jag fick ytterligare saker att tänka på när det gäller min sits och position. Denna gång var det mina hälar, som jag trampar ner för mycket vilket gör att jag skjuter fram både underskänkel vilket medför att  även häst skjuter iväg. Jag ska i stället ta mer av vikten i knäna, vilket jag trodde att jag gjorde?? Tyvärr var det nu inte så!! Ja se man lär sig något nytt om sig själv varje dag. Detta är något som ingen påpekat för mig tidigare.

Jag som redan innan har full sjå med att tänka på min sits ska nu även tänka på det här också. Jag får nog räkna med en tid av att känna mig något misslyckad innan allt sitter. Enligt Pontus så skulle det här med min position liksom lösa sig på köpet bara jag kom ner i fötterna som han beskrev det.

Han menade att jag skulle tänka på Malin Bayard och göra som hon. Lättare sagt än gjort kan man nog tycka. Jag menar Malin B! Det är väl klart att man vill sväva fram på hästryggen så där älvlikt som hon gör!! Så jag tror att jag har en del att jobba på framöver;)! Men skam den som ger sig!!

Min position över hinder var under träningspass under all kritik enligt mig själv. Lilla My fotade och på dom foton jag såg där jag hoppade så har jag min näsa djupt nedgrävd i Dantes man!! Lilla My lovade att skicka bilderna, jag ska verkligen fundera på om ni ska få se någon av dom!!