torsdag 30 juni 2016

Midsommar

Hej på er hoppas ni har haft en trevlig midsommar! Själv firade jag midsommar inomhus tillsammans med Pajen med son, Puggen, lilla familjen och mamma,  utan midsommarstång men med sill och nubbe. Det var för varmt att vara ute och vi orkade inte bära ut all maten så vi satte oss helt sonika i vårt vardagsrum och åt. Precis som jag gillar det helt utan någon som helst tradition och stil. Jag är sämst i värden på traditioner, dom tråkar ut mig! Jag är inte precis förtjust i varken jul eller midsommar. Hade det varit för min egen skull hade jag bara struntat i det och hoppat över det!

Men vi hade det trevligt på vårt sätt. Harry firade midsommar med att träna med släpet. Just nu är vi komna så långt att han gärna går upp helt själv och jag får dra ut honom från maten om han inte ätit färdigt. Jag kan även står och klappa honom på rumpan och pilla på bakbenen utan att han far ut som en kanonkula. Det går även att lägga lite tryck från grimskaft  som en symbolisk bom, men han är inte helt bekväm med det ännu så än är det inte läge att stänga in honom. Däremot kunde jag igår börja skramla med bommen på andra sidan utan att han reagerade. Så vi närmar oss med små babysteg.

Pajen anser att Harry inte är som andra hästar och inte alls reagerar som hästar brukar göra och det stämmer kanske? Men jag tycker nog att han reagerar som de flesta hästar fast det bara tar mycket längre tid att få honom att köpa att människor är värda att lita på. Han verkar även vara rätt så skeptisk mot andra hästar? Det är inte förrän nu han vågar vara nära Winja och inte håller på att hoppa ur skinnet så fort hon kommer i närheten och det har tagit en vecka! Harry är en skeptiker helt enkelt, förutom i ridningen där köper han det mesta ganska så snabbt!!

     Puggen och Rassel firar midsommar

En dag kvar!!

onsdag 29 juni 2016

Regnet det bara öser ner:)!

Jag tycker att det är rätt skönt att det regnar för jag måste ändå jobba! 2,5 dag kvar till semestern och jag ligger helt i fas med vad jag ska ha gjort innan jag stänger datorn, slår klackarna i taket och drar ner till Falsterbo! Jag kommer visserligen inte tycka att det är lika trivsamt med regn om det regnar i Falsterbo, men den tiden den sorgen. Jag gör Falsterbo med Vilda Hilda vilket alltid är givande, på så många sätt!! Förutom lite lösa planer gällande årets hästfest så ska jag nog inte hitta på något speciellt under semestern utan bara vara hemma. Jag trivs bäst hemma jag. Dessutom ska Harry ridas i sommar så att han är i full gång när det går att lasta honom.

Nu har han fått mat i släpet nästan varje dag i mer än en vecka, i går till och med både på morgonen och kvällen. Han går numera mer än gärna i släpet. Jag kan stå längst bak på motsatta sidan av släpet och i princip bara skicka upp honom nu. Jag kan  gå omkring lite på lemmen snett bakom honom, klia honom på hela benen och klappa på rumpan. Jag kan stanna honom halvägs på släpet och ut ur släpet vilket varit nästa steg i processen och som börjar sitta hyfsat nu. Jag har nu kommit så långt att jag kan lägga lite tryck mot gumpen. Men där tar det stopp, det minsta lilla jag ökar på trycket på gumpen så far han ut. Nästa steg nu är att han även ska acceptera detta utan att få tuppjuck och försöka fly! När det funkar då är det dags att försöka sig på att stänga om honom jag tippar på att det nog kommer att ta minst en vecka, kanske två till av intensiv träning för att det ska fungera! Den som säger att jag har dåligt tålamod vet inte vad den pratar om!! Jag är numera tålamodet personifierat!

Ett sätt att träna rumpan på!!

måndag 27 juni 2016

Bete?

Nej jag tänker nog inte skriva något inlägg om det vid närmre eftertanke! Harry går på bete släppt helt vind för våg! Vi får se hur länge det varar;)!
 

Förslag på bloggar och inspiration

Jag läser en del bloggar som jag mer eller mindre följer regelbundet. Det finns lite olika anledningar till att jag läser bloggar. De flesta är så kallade kändisbloggar inom hästvärlden dessa följer jag för att jag är nyfiken och gillar att "snoka" i dessa bloggstjärnors värld på nätet. Sedan följer jag bloggar där jag känner personen i det verkliga livet och det därför är kul att läsa dom. Vissa läser jag för att dom är roliga och får mig att skratta. Sedan läser jag hästbloggar för att få inspiration och för att hålla reda på vad som rör sig ute i bloggrymden.

Men just nu känner jag mig ganska så trött och uttråkad av en del av de bloggar jag läser och skulle gärna vilja ha tips på några intressanta, inspirerande och roligt skrivna bloggar om häst och ridning. Gärna bloggar som är annorlunda skrivna med självdistans och humor och som inte handlar om hur duktiga och kompetenta och målinriktade bloggskrivaren är. Just nu orkar jag inte läsa ord som  "fokus", "prestation", "mina mål" eller "jag är så lyckad och lycklig för jag har en miljon myror i röven och tusen projekt på gång"!

Jag tar gärna emot tips på lite äldre bloggare, tanter och farbröder i min ålder som bloggar känner jag inte till så många av så det vill jag gärna ha förslag på. Sedan hade det varit roligt om ni hade gett mig lite tips om vad det är ni vill läsa. Åsiktsinlägg är ju inte jättevanliga här men jag är öppen för förslag. Är det något ni undrar över gällande mig, hästar eller mer privat! Som sagt jag har lite idétorka för tillfället så det hade varit jättekul om ni kom med förslag.

Jag kanske ska vara lite mer "bloggig" med fler foton med sugande blick, fast de känns inte riktigt jag;)! Veckans outfit var det längesedan jag hade med?! Jag kanske ska skriva mer om utrustning för det ska man ju göra! Fast då måste jag ju köpa en massa utrustning och det är jag lite för snål för, i alla fall om man ska komma upp i de kvantiteter som är värdiga en bloggare. Jag kanske helt enkelt bara ska göra min grej och fortsätta som jag gör!? Vi får se;)

Sjukt "bloggigt" foto!!
   
 



onsdag 22 juni 2016

Största bloggen??

Vet ni? Jag har den största hästbloggen!! I Knästorp!!

tisdag 21 juni 2016

Harry har landat

Harry landade i söndags ute i Knästorp i hagen bakom trädgården. Jag kan se hans rumpa när jag tittar ut genom fönstret i vardagsrummet. Jag orkade inte bråka med släpet så jag red hem honom vilket tog ca en timme. Ps, man får inte rida på cykelvägen mellan Staffanstorp och Knästorp men det går bra från andra hållet;)!!

Harry går nu ihop med Bästa Grannens häst Winja som Harry är livrädd för. Kommer Winja i närheten flyr Harry hals över huvud trots att Winja inte ens viftar med sitt öra utan ser ut som vänligheten själv. Så därför behöver man nog inte oroa sig för skador då Harry helst ser att det är minst tio meter mellan dom. L

Lite problem är det dock när jag ska fånga Harry. Inte för att han inte vill fångas av mig, det stadiet är i alla fall över, utan för att Winja är den mest sällskapliga häst jag stött på. Winja vill hälsa och ha uppmärksamhet från alla människor som kommer in i hagen, vilket innebär att hon går tätt, tätt efter en när man ska hämta Harry. Vilket gör att Harry flyr i panik bort från Winja och mig! Jag hade ett litet sjå med att lösa detta häromdagen;)! Samtidigt som jag skulle få på Harry grimman försökte jag fösa iväg Winja vilket gjorde att Harry blev rädd så att jag inte fick på grimman, ja ni fattar. Den enda som inte regerade på mina bortfösningar var Winja som glatt la mulen på min axel medan Harry sprätte iväg! Efter lite flaxande med armarna och lite lirkande och lockande på Harry gick det att få tag på honom och få ut honom ur hagen.

Så varför få ut honom ur hagen då? Lastträning så klart. Inte bara Harry är på plats i Knästrop så är även hans "älskade"släp. Det står nu parkerat strax utanför hagen och det är här och som Harry kommer att få sin mat framöver. Han kommer att behöva extra kraft under tiden han är på bete så vad är inte bättre än att han får det i släpet, varje dag!! Harrys lastträning kommer att gå till historien som den längsta genom tiderna. Nu har jag nog snart hållit på att träna med släpet i ett halvår, med diverse olika personer som har hjälpt mig och kommit med olika input. Den främsta har lärdomen gällande detta projekt är nog TÅLAMOD! Det går inte att skynda på Harry helt enkelt det får ta den tid det tar och den tiden är eoner lång. Men trägen vinner har jag hört;)!!





måndag 20 juni 2016

Låta andra rida??

En sak som jag har tänkt på är att det inte är alla som låter andra rida sina hästar. Jag har alltid undrat hur man tänker då? Är det ett kontrollbehov som gör att man rädd att någon annan ska rida ens häst bättre än en själv. Eller är man rädd för att hästen ska bli fördärvad? Eller är man bara rädd för att hästen ska åsamka någon annan skada? I min värd är den sista anledningen den enda som jag kan relatera till

Personligen tillhör jag dom som inte har någonting emot att låta andra rida mina hästar. Mitt kontrollbehov är det lite si så där med så det kommer inte i vägen. Att inte låta någon annan sitta upp för att dom skulle rida min häst bättre än jag har jag inga problem med, det är ju bara grattis till mig och hästen! Att inte låta någon sitta uppför att man var rädd för att hästen skulle fördärvas är ju bara rent trams, i alla fall om man bara rider på marken. De enda anledningarna till att jag inte skulle låta någon annan rida mina hästar är om jag inte litade på att hästen skulle uppföra sig, om jag inte gillar personen som människa eller om personen har visat ett direkt olämpligt beteende mot hästar tidigare! Annars låter jag gärna andra rida!

Sedan finns det ju en anledning till att inte låta någon rida sin häst och det är ifall man själv tycker att det är så roligt att man inte vill dela ridtid med någon mer! Men rider man  fem- sex dagar i veckan år ut och år in så är det också lite fjantigt kan jag tycka.

Men hur resonerar ni låter ni andra sitta upp och rida era telningar, eller är det bara NI som får sitta på ER häst? Om det är så hur tänker ni då?

Här rider jag någon annans häst;)!

söndag 19 juni 2016

Måste skärpa till mig!!

Jag får ta tag i det här med bloggandet nu och skärpa mig! Lite tätare uppdateringar krävs! Just nu är det en bra tid, eller hur inte alls faktisk! I dag rids Harry ut på bete och snart åker även Smartie ut på Österlen för att gå i finhage. Själv jobbar jag i två veckor till och sedan är det semester och Falsterbo så nu är nog ingen bra tid att skärpa till sig, men sen, i augusti då jäklar då ska det bli blogga av.

I går var Smartie och jag iväg på en ny tävlingsplats där jag inte varit tidigare. Svabeholms Kungsgård där Österlens Ridklubb höll tävlingar. Där var det blåsigt vill jag lova. Hindren flög omkring som löv inne på banan vilket först gjorde mig lite nervös men som vi sedan kom fram till nog var rätt bra ändå?? Smartie hoppade som aldrig förr och vi var nolla i båda faserna och lyckades på det placera oss på fjärde plats. Min första färgade rosett på länge!!

Det var många hinder på en liten bana tror det var tretton hinder och femton språng. När jag gått banan var jag helt övertygad om att jag skulle glömma den halvvägs. Dessutom var det många distanser att hålla reda på galoppsprången på, inte mitt starka kort! Jag var även ganska grusig i hjärnan efter lite för få timmars sömn kvällen innan, så mina förhoppningar på mig själv var inte så högt satta. Men det verkade att vara ett vinnande koncept,  för det var inte bara det att vi var felfria det var dessutom en sådan där runda som man är riktigt, riktigt nöjd med. Vi kom rätt på alla distanser och rundan var väldigt jämn och harmonisk. Smartie och jag jobbade ihop och hon fick till en hel del riktigt fina språng. Eftersom det var många hinder som var ganska tittiga hoppade hon upp sig fint. Så vi åkte hem och var väldigt nöjda efter det här avslutet på säsongen.

När vi kom hem dök Sidekick upp och fick rida Harry. Det såg riktigt, riktigt bra ut! Jag försökte mig på att sälja Harry till honom, han har ju en lastbil så dom kan ju åka iväg och tävla tillsammans!! Sidekick var väl inte helt övertygad men, jag får jobba lite på det;)!

Visserligen är Harry inte till salu men man ska aldrig säga aldrig! Hur som helst var det kul att se någon annan rida Harry och eftersom det såg så bra ut så tar jag helt åt mig äran att hästen gick så fint!! Det är ju faktiskt jag som har ridit honom fram till nu och lärt honom det han kan!! Lite cred tänker jag allt ge mig för det!!



tisdag 14 juni 2016

Sur och trååååååkig

Det är sjukt tråkigt och trist att rida om man inte kan tävla:(! Det anser jag i all fall! Lastningen går med så små myrsteg framåt att man inte ens kan skönja dom! Harry tänker inte stanna i släpet så är det bara! Jag ska inte hålla på med honom då jag känner som jag känner just nu. Jag bara kokar inombords av hur jävla svårt det ska vara!

På söndag åker han ut i en hage och sedan får han står där och tjura bäst han vill ett tag! Det blir två veckors hel vila tror jag (inte från släpet!) Sedan får jag avgöra hur jag ska göra med djuret framöver. Just nu är jag rätt så trött på honom faktiskt!!

Under tiden tänker jag försöka komma iväg och tävla med Smartie, ska in på TDB och kolla vad som finns. Bloggandet blir också lidande av att jag inte kommer iväg, för vad ska jag skriva om?? Att vi gör tempoväxlingar i paddocken?? 

Jag behöver verkligen semester känner jag. Mitt tålamod är i vanliga si så där, nu är det definitivt si! Jag känner mig arg och irriterad mest hela tiden tycker jag. Typiska tecken på att det är dags med sovmorgon, inga tider att behöva passa eller folk att träffa! Men det är två och en halv vecka kvar till semestern så det är bara att bita ihop!

torsdag 9 juni 2016

Skuteliskutt

Här kommer en liten film från när jag skuttar på Dante. Det blir ju tyvärr inte så mycket filmande när jag rider. Jag har så svårt att komma ihåg eller att fråga folk om dom vill filma mig när jag är till häst. Nu kom jag mig i alla fal för att be Dressyrflickan att filma oss en liten runda. Jag ser att jag måste längre fram med mina händer och inte sitta och hålla dom i knät. Alltid nyttigt att se sig själv rida och jag är alltid lika missnöjd med hur det ser ut! Ska bli bättre med att be folk filma mig på träning.
 

 

söndag 5 juni 2016

Minisemester på Ullevi

dag tar jag en minisemester i Göteborg!! Bo på hotell, konsert, mingel och inte en liten ponny inom synhåll en gång! Gick inte och kollade Håkan på Ullevi sist han spelade! Tävlade väl eller något?? Men i år så! Måns har varit i Göteborg i tre veckor och lite har jag allt saknat honom!

Sitter nu här på hans "kontor" och bloggar medan han jobbar! I kväll blir det fest och nu ska jag kolla Håkan! Inte min typ av musik, men det är ändå rätt stort när han spelar på Ullevi!

Måns jobbar!! 


Det gör inte jag!!



fredag 3 juni 2016

Internethandel och lätt på handen

Det här med att handla på internet är ju rent av livsfarligt. Här sitter jag i soffan har helt plötsligt klickat hem en massa bett!! Jag har dille på bett och har en jäkla massa bett hängande i stallet och här hemma. Mitt bettsamlande började redan på Haralds tid då han hade en vad man kan kalla för besvärlig mun. Eller felriden om man nu hellre föredrar det!! Harald var ju min första helt eget inridne och utbildade häst så kanske det här med munnen hade med mig att göra, förmodligen. Men det är som jag brukar säga, "på vägen förstör man ett par hästar innan man blir hyfsad på att rida in och utbilda"!

Det här med problem med munnen är nog vanligare än man tror. Skamligt är det också! Läs Hippsons artikel här. Gå ut i stallet och kolla era hästar i munnen, inte mungiporna utan på insidan av kinderna, det gör alltid jag! Jag har även tittat i munnen på andras hästar och det är inte alltid en rolig syn ska jag säga, ibland har ägaren inte en aning om hur hästen ser ut i munnen.

Därför tänkte jag skriva lite om bett. Jag har till Harry provat mig fram mellan lite olika bett, helst vill jag ju rida på vanligt tränsbett, för det är det ultimata, men dom ligger inte helt optimalt i hans mun! Han har ingen svår mun i den bemärkelsen att han blir tjafsig, går han rätt är han hur fin som helst. Men när han tappar bakbenen kan han bita sig tag i bettet och bara dra iväg och bli jättestark, framförallt då vi rider ut. Jag försöker att rida med lätt hand ändå men det är banne mig inte helt lät när hästen bara ignorerar den lilla förhållningen man så gärna vill kunna få igenom. Harry har en känslig mun och han får lätt kläm och skav av betten när man tar tag i honom. Mitt fel och löses med bättre ridning, stilla hand och mer ben. Men jag är inte proffs så för att ändå förhindra att skador uppstår vill jag därför kunna variera bett mellan varven för att inte detta ska ske. Jag hade gärna ridit på vanligt tränsbett eller ett så milt bett som möjligt men då jag provat det har Harry lätt fått märken i munnen då jag behövt ta tag i honom. Därför provar jag mig fram mellan olika bett.

Hitintills fungerar rakt oledat eggbett bäst. Han kan bli lite stark på det när man rider ut och därför brukar jag ha ett tredelat tjockt silsikonlindat babypelham då. Jag vägrar rida med graman då jag avskyr att rida med den tygeln !! Men dessa bett är lite skarpare och gör så att Harry knäpper av lite. Jag hade därför gärna ridit med ett mildare bett som han hade sugit tag i mer som han gör på ett tjockare tränsbett. Jag ska prova hur han fungerar med ett novabett dom är ju raka, tyvärr är jag rädd att han får skav i mungiporna av det. Knatten fick jättemycket skav av syntetbett på grund av materialet.

Nu har jag i alla fall klickat hem en annan typ av rakt bett till en vettig penning! Detta har mer tungfrihet så då blir det ju lite variation i munnen. Jag klickade sedan av bara farten hem ett bett med två ringar också, jag tänker att det borde ligga mer still i munnen då än ett vanligt bett då man fäster sidstyckena i de inre ringarna. Det kan hända att det  bettet nyps? Vi får väl se! Min bettsamling blir hur som helst ännu större och det är ju alltid trevligt!! OBS! Jag köper aldrig bett som kostar mer än 300 kr bara så att ni vet! Annars hade Lyxfällan nog fått ingripa!!

Jag har även provat ett annat bett med två ringar som Harry var fin på men som tyvärr var alldeles för stort och som satt ganska konstigt, ett så kallat scourierbett, det nöps kan jag lova!!!  Fast jag satte på "maneterna".

Maneterna
Scourierbett

Snufflebit
Wilsonbett med två ringar
 
 
 

torsdag 2 juni 2016

Ett kärt återseende

Jag har ju helt glömt att berätta att jag har varit på LCR och återförenats med Dressyrflickan och Dante! I tisdags var jag och hoppade Dante igen. Dante har alltid varit fin men nu var han superfin!!
Det är nog ett halvår sedan vi hoppade sist men vi hittade varandra ganska snabbt igen tyckte jag.

Dante är inte ett dugg lika varken Harry, Smartie eller Metallic. Dom tre är av den lite större långsammare typen av hästar där man måste hjälpa dom på traven att bli lite mer aktiva och kvicka. Dante är tvärtom, honom måste man dämpa. Dante är liten, kvick, superkänslig och mer åt det explosiva hållet. Han är otroligt känslig för både hand och skänkel. Tar man för mycket i honom blir han mycket upprörd. Lägger du på benen för mycket far han framåt som en kanonkula. Små fina hjälper är det som gäller och att själv vara lugn med hela kroppen. Sjukt nyttig träning för mig, med den här typen av häst. Lite mer av denna känslighet vill jag även att Harry ska få, kanske inte fullt så känslig men en bråkdel i alla fall:)! Vi får jobba på det!

Dante älskar verkligen att hoppa och han är kvick i sprången och vig som en katt. Helt annorlunda mot "mina" andra hästar! Men det gick riktigt bra och några gånger till så har vi nog hittat tillbaka där vi var när vi slutade sist. Vi ska kanske även vara med och hoppa på P&J  under midsommarhelgen. Danteskutt är kul!!  
Bilderna är från förra hösten då vi tränade för Pontus!
Foto: Meja





Hur går det med Harry då?

Harry och jag  tränar på här hemma i ridhuset. Det låter helt tokigt att rida inomhus nu när det är så varmt, men utebanan är lite väl dammig och vår gräsbana är fortfarande ett fält med hö. Om någon dag kommer man att pressa och plasta och då får vi vår gräsbana.

I går hopptränade vi som vanligt Harry blir stadigare och stadigare mellan hindren men går fortfarande inte riktigt fram och tar tag i dom själv. Detta kommer förmodligen att lösa sig av sig själv då vi kommer ut och vi får större ytor att röra oss på, där det blir lättare att hålla galoppen!

Harry har ju haft lite problem att landa i höger galopp tidigare men det börjar fungera ganska bra nu. Det går dessutom att få honom att byta när han landat i korsgalopp utan att bryta av. Byten har vi inte jobbat så mycket med ännu då Nina tycker vi ska vänta med det tills hans grundgaloppen är bättre. Han har under de senaste veckorna börjat få ett litet register i galoppen och den går nu att reglera  något snäpp både bakåt och framåt. Det är fortfarande en lång väg att gå men vi har kommit en bit.

Jag har jobbat mycket med att öka galoppen på kortsidorna och korta på långsidorna. Jag har även ridit två bommar på marken med fokus på att han ska gå spikrakt och landa i rätt galopp efter bommarna. Vilket dom första gångerna var ren katastrof. Harry hade fan ben överallt då, till med i öronen kändes det som! Nu gör han det stadigt och fint! Detta jobb ser jag nu resultatet av i hoppningen och dom två sista träningarna har Harry gjort jättefina rundor när vi hoppat dom avslutande banorna. Han har varit i balans, landat i rätt galopp och nästan inte rivit någonting alls. Han behöver bli lite kvickare i språnget men det kommer med styrka skulle jag tippa på! Det hade varit så roligt att komma ut och tävla honom nu för att se om framstegen visar sig på tävling också.

Men tävling kräver att djuret går att transportera och det har Harry fortfarande bestämt sig för att det ska han då rakt inte!! Lastträningen har jag faktiskt  lagt lite på hyllan just nu, jag ska ta tag i det igen så fort han kommer ut till Knästorp. Troligen blir det om ca två veckor! Som sagt lastningen är ett lite kapitel för sig själv som jag inte orkar skriva om här. Den dagen Harry går att lasta på riktigt, ska jag berätta om hur vi har gått tillväga, steg för steg.


Om Harry själv får bestämma så ska maten vara på golvet #harrybestämmersjälv

Att leva på sin blogg

Att leva på sin blogg hade varit trevligt men tyvärr tror jag inte att det är genomförbart. Inte för mig i all fall. Så varför inte det då? För enligt dom som kan leva på sina bloggar så är det möjligt för vem som helst, det handlar bara om rätt inställning, hårt arbete och vilja att lyckas. Kanske har dom rätt, kanske är det bara jag som är lat! Eller så är det så att jag helt enkelt är rätt så ointressant för den stora massan där ute i cyberrymden?

Visserligen så är det några som är inne och läser här på bloggen och visst har jag nu ca 200 kr tjänade på mina annonser som visas på min sida. Det har bara tagit ca 3 år att tjäna ihop dom;)! Inte värdens bästa timpenning precis! Men vad är det då som gör att man vill läsa någons blogg?

För det första måste du vara intressant på något sätt. Intressant kan man bli om man är känd för något sedan tidigare, om man är sjukt rolig, väldigt skicklig inom ett område. Man kan även provocera på olika sätt för att väcka intresse. Sedan är du även intressant om du är snygg, gärna blond också, blond är aldrig fel. Uppfyller du all dessa egenskaper, grattis det är bar att sätta igång och blogga!

Snygg tror jag är en mycket viktig faktor, (ung är inte heller fel)! Lite här tappar jag en del följare känner jag! Inte för att jag inte är så snygg för det är jag? Enligt Måns i alla fall. Men jag blir inte så jättebra på foton, om jag inte tar ca tjugotusen selfies och väljer ut en av dom för att visa upp för omvärlden, det borde i och för sig räknas som hårt arbete? Blond går ju också bort, jättemycket. Även om jag hade blonderat mig så tror jag inte att det hade hjälpt så mycket. Mitt hår tenderar att bli morotsrött när det bleks och jag tror inta att det är inte den typen av blond som blir populär i sociala medier? Åldern går vi inte in på!!Ok då tittar vi vidare gällande  mina möjligheter i bloggvärlden.

Rolig då? Jo lite smårolig är jag nog mellan varven men det finns dom så är så mycket roligare än vad jag är. Men det är något att jobba vidare på i all fall, ska suga på den karamellen. Nu kan det ju vara så att det är bara jag som tycker att jag är rolig och ingen annan!? Men det får tiden utvisa!

Sjukt duktig på något då? Det här är en hästblogg så då borde det var hästar och ridning då. Visserligen så är jag ju "lovande inom ridsporten" så här vid 48-års ålder. Ja det är ju som jag säger till mig själv, för hoppet är det sista som lämnar en människa har jag hört! Tyvärr kan jag ju inte just nu komma ut och visa hur lovande jag är då jag inte kan lasta hästen. Men jag kom sexa i en 1.05 på Smartie för några veckor sedan, så jag är helt klart på gång;)!!

Provocera känns inte så aktuellt för min del, jag känner att ska man provocera så bör man ha väl underbyggda argument att komma med. Det kräver underbyggd fakta, analys och eftertanke inom de områden där man ska provocera, om det ska vara bra i all fall. Jag jobbar åtta timmar om dagen med analys, eftertanke och fakta vilket gör att jag inte riktigt har ork för det på fritiden också. Dessutom så ligger det inte riktigt för mig att provocera heller, så då går det bort.

Känd då, jo känd är jag ju, i alla fall hemma i Knästorp. Det var jag som hade festen som urartade för ca 30 år sedan, den pratar man fortfarande om på byn bland de gamle. Nu är dom ca två stycken kvar och jag tror inte dom vet vad en blogg är en gång?

Nej jag får nog hålla mig till bloggen som hobby då min person inte är något hållbart "varumärke" inom den moderna medievärlden på nätet!!

                 Många selfies blir det