onsdag 17 oktober 2012

När katten är borta.....

Som jag skrev innan så är det inte så mycket häst dom här två veckorna. J har hand om Knatten och naturligtvis passar han på att bete sig när jag inte är närvarande. Stackars J åkte av och Knatten beger sig på utflykt in till city! Det är så typiskt Knatten på något sätt. Han lyckas ta sig genom halva stan utan att får den minsta skråma eller ens ta i sönder träns och tyglar, lite som när han gick ut genom framdörren i släpet!

Jag har fantiserat om vad som skulle kunna hända om man flög av och tappade hästen inne i stan. I mitt fantasiscenario ser jag en skenande häst som slidar runt på asfalten, går omkull och skrapar upp alla ben och övriga kroppsdelar, alternativt trafikkaos, påkörd häst och nedsprungna damer, barn och hundar!! Eller varför inte allt på en gång. Jag kan tänka mig att dessa tankar for genom stackars J:s huvud när hon jagade efter Knatten. Hemskt nog att tappa sin egen häst men fy katten för att tappa någon annans!

Även om han inte förtjänade det fick han både äpplen och gräs på vägen hem av polisen och mötande tanter. 
Speciellt nervigt måste det också ha varit att ha Russet springande lös och ledig på asfalt. Vi som känner honom vet alla att Knatten inte alltid har sina egna ben med sig och att han håller på att gå omkull lite titt som tätt då man rider honom på helt vanligt underlag! Nu tror jag att Knatten nog har tagit det ganska lugnt på sin framfart. Det finns ju buskar och grästuvor även i stan och jag kan tänka mig att han nog stannat ett antal gånger för att förfriska sig. För Knatten är mat oftast prio ett!!

Sen kan man ju fråga sig hur det är med hans lokalsinne för han gick åt helt fel håll! Jag har hört att hästar tar sig hemåt när dom är lösa, fast det kanske inte Knatten hört talas om? Någon hade sett honom på väg mot stationen, kanske skulle han ta tåget till Hässleholm för att därifrån ta sig till Hörröd där han är uppfödd? (H:et i Catch me H står för Hörröd, så nu vet ni det!) Ja man kan sannerligen fråga sig vad som rörde sig i Russets huvud under hans lilla utflykt. Han var inte svettig eller andfådd när han fångades in så han verkar inte ha farit fram alltför dramatiskt? Om någon där ute mött Knatten så hör gärna av er och berätta hur han betedde sig.

Fy vad saker och ting hade kunnat sluta illa!!!

2 kommentarer:

  1. Ja gud, skada någon annans häst är mardrömmen, tur allt gick så fint! :)

    SvaraRadera