fredag 21 december 2012

Julklappar check!!

Min syrra bestämde förra året att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra i familjen, vilket ingen lyssnade på, speciellt inte jag som handlade loss rejält! I år kom hon och förtydligad att vi inte skulle köpa julklappar till oss vuxna (Mathea får desto mer). Eftersom jag alltmer utvecklat min ovilja mot att vistas i affärer kom jag fram till att hon faktisk hade rätt. (Jag vet att man kan handla nätet, men då får man vara ute i lite bättre tid än någon dag precis innan julafton, vilket jag aldrig kommer ihåg. Så att handla på nätet är bara att glömma).

Sen kändes det ändå ganska torftigt med en jul utan julklappar så jag kom fram till en strålande idé, jag går i EN affär och köper allt där, dessutom en BILLIG affär! Valet föll på Rusta och det var helt rätt tänkt, för det verkar som att ingen handlar på Rusta till Jul! Antagligen vill man då verkligen spendera så valet faller inte på denna affär. På Rusta fanns det gott om parkeringsplatser, jag hittade julklappar till alla till en mycket billig penning och jag slapp att hysteriskt svettas i en kö. Jag slapp till och med, nästan, den obligatoriska irritationen på mina medmänniskor som jag annars brukar uppleva. Människor som går lååångsamt framför mig eller som bara är i vägen för mig gör mig galen och sådana brukar det finnas gott om i julhandeln. 

Jag vill bara förtydliga att min ovilja inte har med någon form av social fobi att göra. Den beror helt enkelt på att jag blir så uttråkad, varm och irriterad när jag handlar! För mig har affärer samma effekt som när man äter riktigt mycket fet mat eller godis. Jag blir "proppmätt" i huvudet, jag tycker att allt ser likdant ut och ingenting är riktigt bra vilket resulterar i att jag inte alls vill ha något av det jag ser! Väldigt bra för plånboken faktiskt! Har betydligt mer pengar kvar varje månad numera sedan "oviljan"växt. 

Nu är jag i alla fall färdig med min julhandel och ska snart ägna mig åt en annan syssla som jag ogillar, julstädning! I slutet av dessa vedermödor hägrar i all fall det som jag gillar med julen, god mat och långa slöa sovmornar, tid med man och barn, tid med hästen, Mr B;s julträningar och allt slappande! 

                                                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar