måndag 25 mars 2013

Knatten galen

Första klassen under söndagen gick snabbt och vi hade ett ner i fas 2! Knatten galopperade bort en hel del språng på alla distanser! Där andra red på sju gick han på fem! Får kanske byta bett? Noll kontroll, tack och lov för väggarna! M har filmen i telefon och ska ladda upp den You Tube när hon kommer hem!

Knatten tog verkligen saken i egna händer och jag försökte hänga med så gott det gick, kan säga att den paln jag från början hade sprack redan efter hinder nr 2, där Knatten drog iväg och som bara den, tanken var att bra flyta på på på sex så därför tog jag inte tillbaka så mycket från början. Visserligen flöt vi på men inte på sex utan på fem. Jag måste kolla på filmen igen för en närmre analys.

Nästa relaterade avstånd blev det likadant på, jag tror dessutom att vi kom på två mindre än vad jag planerat. I bägge lägena var jag tvungen att bestämma mig för att låta honom hoppa lite väl långt utifrån i stället för att i panik dra i sista galoppsprången och då riskera att inte bli färdig och hänga kvar i handen. Nu gillar ju Knatten att hoppa av tre meter ut från hindret så för hans del passade det ju bra men ska det vara rätt ridet så är det ju rent åt skogen! Tillbaka till basic med lydnaden igen.

I nadra klassen drog jag av gummit på bettet och då hade jag lite bättre koll, lite för bra kanske för den här rundan var lite mer av och på än vad man kanske kan önska. Jag fick i alla fall igenom förhållningarna så det var ju ett framsteg och på det hela var det väl en ok runda (även denna film kommer förhoppningsvis upp på tuben senare). I fas två kunde jag lagt upp tempot ytterligare, men jag var rädd för att tappa honom igen så därför red jag mer på säkerhet än på fart vilket straffade sig när det kom till palceringar.

Analys av helgen:
Saker som vi gjorde bra.
  • Framridningen var mycket bra, Knatten var lugn och avslappnad och kändes mycket mjuk och fin. Jag var koncentrerad, fokuserad och hade en härlig känsla av att sitta på en mycket fin och välriden häst.
  • Framhoppningen var mycket bra. Knatte hoppade jämt och avstånden bara kom.
  • Tidsplaneringen var helt rätt.
Nya utmaningar:
  • Få samma känsla inne på banan av kontroll och avspändhet som på framridningen
  • Svänga snävare och rida snabbt samtidigt.
  • Verkligen bestämma mig för att rida på planerade galoppsprång och komma ihåg de olika distanserna när jag gått dom.
Mål:
  • Att rida på i bra grundgalopp samtidigt som jag har kontroll
  • Kunna göra snäva svängar.
Hur och vad behöver jag göra för att uppnå detta:
  • Fortsätta träna lydnad hemma- genom att rida bommar och checka av att jag kan reglera honom både framåt och bakåt samt svänga.(Ska fnula på lite övningar).
  • Fortsätta att tävla för att få upp rutinen på att tävla mot klockan hos både mig och russ.
  • Vara konsekvent gällande lydnaden även inne på banan på tävling, genom att vara mindre passiv och ta tag i honom trots att jag eventuellt tappar flytet inne på banan.
  • Eventuellt byta betsling på tävling(vill jag helst inte, men ibland behövs det ändå)
  • Efter bangång måste jag nog skriva ner hur långt det var på distanserna då jag lätt glömmer dom(arbetsminne som en guldfisk då det gäller siffror).
Ja det var en del att jobba på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar