måndag 26 maj 2014

Lossnat?

Möjligt att det har lossnat nu? Eller rättare sagt, möjligt att jag begripit att jag måste rida supernoga och ha full koll på djuret inne på banan! För som vi alla vet det är aldrig hästens fel om det går dåligt det är pilotens!!

Gick in i 1.25 och var väl medveten om att det var en ganska tittig bana med luriga vägar, det var många som stannade. Jag såg alla svårigheter och red väldigt noga och försökte verkligen att få honom rak. Det gick bra fram till vattenmattan, där jag inte var snabb nog att få in vänster bog varpå han gjorde som hemma, bara bröt ut och smet förbi. Men han hoppade vid andra försöket och efter det gick det bra, så 10 fel i 1.25. Antagligen rev jag något eller lade en volt för mycket!

När jag kom ut fick jag analysen av mina kumpaner Vilda Hilda och M, som konstaterade att han nu gjort exakt likadant vid alla de tillfällen han smitit ut. Jag får inte tag på i vänster bog i högersväng och så fort den åker ut så ser han sin chans och så får vi dom här stoppen. När jag tänker tillbaka så är det alltid såhär han har gjort då vi fått något stopp eller utbrytning. Det är alltid i högersväng och det är alltid på samma sätt. Innan har han varit snäll och hoppat ändå men nu har han kommit på att jag inte har någon som helst koll och då passar han på att göra som han själv vill. Med denna revolutionära insikt insåg jag att det jag tyckt var noggrant ridet inte var tillräckligt, jag måste rida ännu bättre och precist.

Så inför 1.30 gick jag banan och tänkte ut exakt var jag skulle peta in bogen så att jag skulle hinna få honom helt rak i tid. På framhoppningen hoppade vi hinderna med kort sväng för att få in känslan. Dessutom var jag extra noga med att pränta in i min hjärna att jag måste hålla ihop händerna och framförallt svänga med skänkeln för att inte någon extremitet på Russ skulle få en chans att sticka ut.

Sedan gick jag in i 1.30 och red och som jag red! Jag red jättebra faktiskt jag följde min plan till punkt och pricka, händerna ihop, jag vara precis och väldigt tydlig i mina hjälper, jag höll galoppen och takten, jag red mycket nogranna vägar och jag var verkligen med i min egen tanke när jag red! Å så Russ hoppade han lekte sig över hinderna. Vi fick en dubbelnolla i en rätt trixig 1.30 som nästan enbart bestod av brutna linjer med väldigt många högersvängar och tittiga hinder. Vi kom två utanför placering. Som M sa "nere som en pankaka och upp som en sol"! Så det kan var så enkelt som att om jag bara rider bra så går det bra! Grevlunda here we come!! Åker nog en sväng till Torns i helgen och hoppar 1.10 först för att träna mig på att rida bra!!

PS. Repnosgrimma och tredelat bett "is tha shit". Det var mycket lättare att hålla koll på Russ med denna tränsning!        




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar