måndag 28 januari 2019

Lite logdans på Björka och det är dyrt att tävla!

Förra helgen åkte vi iväg ett gäng till Björka för att hoppa öppen bana! Det var kallt som bara den så hästarna var pigga och glada! Myran tyckte det var roligt att få galoppera framåt och verkligen ha tid på sig att sträcka ut. Det var ett stort ridhus med många fina hinder och bra underlag! Myran var superfin och hoppade glatt allt jag styrde mot.

Vårt stora problem är ju som vanligt det här med distanserna. Lägger jag inte in ett galoppsprång för mycket så blir det ett för lite! Superwoman blir nervös på mig och sliter sitt hår samtidigt som hon förtvivlat skriker på mig! "Titti du får inte göra så! Är det sex galoppsprång så måste du rida på sex och inte fem, det blir ju farligt annars"! Men vad gör man för att inte backa in!! Det blev bra till slut när jag verkligen koncentrerade mig då fick vi in våra distanser som dom skulle vara.

Den här helgen blev det lite markarbete med förvänd galopp och sedan longering på söndagen! Ena dagen kallt som s... och sedan ösregn med snöslask och grå himmel, månadsskifte januari- februari när det är som skojsigast! Jag var lagom peppig på att åka till stallet men gjorde det så klart ändå. I söndags kunde jag bara inte förmå mig att rida så Myran fick hoppa studs på lina i stället! Måndag ska jag ta tag i mig själv och rida för till helgen blir det tävling.

Apropå tävling, fanken vad dyrt det är!! Jag satt och anmälde mig och kom fram till att det är en avsevärd del av mina månadskostnader som kommer att läggas på tävling framöver. Har det alltid varit så här dyrt eller är det jag som blivit lite smågniden på gamla dagar!? Hur som helst vill man tävla så är det bara att punga ut med runt 500 spänn för två klasser. Jag antar att det är ännu dyrare med dressyr??

Logdans!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar