onsdag 29 augusti 2012

En liten lista


Jag råkade ju radera ut inlägget jag tidigare skrev om saker som jag inte klarar mig utan. Eftersom jag gärna delar med mig av det jag känner till och vet som kan underlätta ens vardag så kommer ett nytt inlägg om detta.

Saker som är ett måste för mig:
·        Gaffatejp(även känd som silvertejp), är ett måste då man kan ha denna tejp till  mycket. Kan användas till att exempelvis laga, täcken och bilar med.
·     Buntband, kan användas till att stänga säckar, laga täckes spännen, sätta upp eller sätta fast saker med. En och annan stripes återfinns även på mitt släp där det varit behov av en sådan.
·        Superlim, sist men absolut inte minst, detta mirakelmedel kan man fixa allt möjligt med. Jag har lagat en nosgrimma och klistrat ihop sömmar med superlim, lagat mina ridstövlar med det, fixade även skären på en Lister sax med superlim (har klippt hela russet med dessa skär). Mina glasögon är lagade med superlim och har varit det i flera år nu! En toppen produkt helt enkelt.



                                                         



Annat som jag använder mig mycket av:
·        Stübben glycerintvål, smörjer jag med varje dag efter ridpasset.
·        Silikonlinda, lindas runt bett och kindkedjor vid behov. Man kan förändra och ”bygga” om bett med denna uppfinning så att ett enda bett fungerar på olika sätt. Ger ett gott sug i munnen hos hästen.
·        Rullsporrar, ett måste på hästar som får skav bara man tittar på dem (Knatten).
·        Raka bett, dom enda bett Knatten inte får sår i munnen av!
·        Pelhambett, detta är ett av mina favoritbett, har funkat på många olika hästar som varit tjorviga i munnen och som inte gillat eller funkat på vanliga bett.

Ni som läst det förra inlägget märker att det inte är riktigt likadant som det förra, men vad katten jag har ju ingen datahjärna ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar