söndag 13 januari 2013

Gårdagens träning

När jag kom hem efter den okristligt tidiga träningen i går somnade jag och sov i nästan fyra timmar!! Svunnen är den tid då jag orkade hur mycket som helst, antar att det är åldern!!

Vi hoppade fem- och halvan och serier i går. Det var jag, M på Slipsen och P på Nesselelle. Alla hästarna skötte sig fint men M och jag konstaterade att vi kände oss rätt så ringrostiga faktiskt. Man tappar känslan så oerhört fort kom vi fram till. Det är väl så när man bara har en häst att rida, så fort man har perioder där man inte rider eller hoppar så mycket så får man börja om lite från början varje gång man sätter igång igen! Visserligen har jag hoppat en del under julen men då har det känts lite som jag varit helt ute i det blå i vissa stunder. Men det är väl det som skiljer en helt vanlig dödlig tant från proffsen!!

Tillbaka till ridningen i går, Mr B hade hade satt upp en serie med sex räcken och en oxer med två galoppsprång mellan. När vi red fram fick vi rida slalom mellan dessa hinder för att få igång bakkärran. Vi skulle rida så nära stöden som möjligt och hästarna skulle vara rakriktade innan vi svängde runt hinderstöden. Detta fick vi göra i alla gångarter. Skritt och trav gick ganska bra men galoppen var lite klurig då man fick vara kvick med alla hjälper för att hinna parera alla bogar och ben som stack ut här och där.

Efter framridningen hoppade vi fem-och halvan med bom bakom för att få dom att inte hoppa flackt och långt utan korta sig och använda ryggen ordentligt. Det kändes som om Knatten och jag inte var riktigt synkade i denna övning och han hoppade rätt så mycket åt höger till att börja med. Det högra bakbenet som spökade som vanligt! Till slut var han rak och hoppade riktigt fint. Sedan var det serien och där flöt han på fint. Det kändes inte som om han ansträngde sig sådär väldans mycket. Jag försökte focusera på min sits och position och se till så att jag inte låg som en groda över halsen och att skänklarna var på sin plats och inte fladdrade omkring. Vet inte riktigt hur jag lyckade med detta, Mr B brukar inte säga så mycket om sitsen så det får jag nog be honom göra nästa gång.

Knatten hoppade upp sig bra på oxern som avslutade serien. Efter serien fick vi hoppa snett över oxern en gång i varje varv för att dom inte skulle ha någon möjlighet att fuska med bakbenen. Detta skötte Knatten perfekt. Som avslutning fick vi hoppa ett enkelt räcke som stod snett igenom och som låg på ca 1.35 vilket vi fick in ett riktigt bra språng på där Knatten kändes super fin! Älskar att hoppa russ:)!!      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar