onsdag 2 januari 2013

Slarvig igen

Nu har jag varit slarvig med att skriva inlägg igen, men det har ju varit nyår och allt så jag skyller på det. Snart är semestern slut och det är dags att återgå till den råa vardagen igen. Inte för att ledigheten varit så skimrande, i alla fall inte vädermässigt. Kassare julväder än så här måste man nog leta efter!

På ridfronten har allt gått sin gilla gång, Knatten är snart i full gång och tittandet efter tävlingar har börjar så smått. Jag har visserligen sagt att jag inte ska tävla förrän i mars, men nu börjar det suga i tävlingsmagen i alla fall, så de kanske blir lite tidigare än så. Det är ju i alla fall inte kallare nu än vad det var i november så när det gäller det så kan man lika gärna börja tävla nu!

På lördag är det i alla fall P& J hemma i så det ska vi vara med på. Han får gå två 1.20 rundor då så vi får vi se om det blir tidig tävling i år eller inte. Sen ska jag även hoppa lille Tore på lördag! Vi hopptränade häromdagen igen och nu fick vi hoppa lite högre. Tore hoppar allt man styr honom på men jag var lite osäker i början och backade nog lite för mycket. På slutet fick vi dock till några fina språng när jag började hitta knapparna och vågade lite på honom. Jag märker att min osäkerhet att hoppa andra hästar fortfarande hänger i sedan jag gick omkull för ett och halvt år sedan. Knatten är jag aldrig rädd på men andra hästar känns det obehagligt med dom första gångerna. Tore kan säkert bli bra och vi ska hoppa 1 m på lördag, sen hade jag tänkt mig debut i Skabersjö i slutet på februari med honom.

I går hade vi ordnat  kalas för Mr B som fyllde 70 år! Det blev lyckat och Russet skulle vara med och för att demonstrera hur man tar sig över en Mr B present. Mr B fick ett eget hinder där det är han själv som är hinderstöden! Nu var ju givetvis russet som vanligt inte alls av samma åsikt som alla andra och han tyckte att hoppa med Mr B så nära inpå sig det tänker "jag  banne mig inte göra!" När hindret avtäcktes såg Knatten helt förfärad ut och sa bestämt ifrån att det räcker med en tredimensionell Mr B och att de två i 2 D var helt överflödiga! Det hindret kommer säkert att skörda en och annan vägran på vår tävlingar framöver! Vi människor tyckte det var fint i alla fall och Russet hoppade det till slut men då något spänt!! Nu var det inte jag som red honom själv så om det kan ha varit en bidragande orsak till hans extra stora motvilja, det vet jag inte?

Nu måste jag upp till stallet och släppa ut djuren vi synes och höres!
                                                                         


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar