måndag 29 maj 2017

Piraten åker hem och Korvar kan hoppa!

På onsdag åker Piraten hem! Han har varit hos mig i drygt ett halvår och tanken var att han skulle säljas. Tyvärr gick det inte som planerat och då kontraktet vi gjorde upp om nu har gått ut så får Piraten åka hem till sina ägare igen.

Jag har haft otrolig glädje av Piraten och han har varit en fröjd att rida varje dag. Att jag inte hittat någon ny ägare till honom beror på olika omständigheter. Jag tänker att ibland är det kanske inte meningen att saker och ting ska ske som man planerat och då gör dom helt enkelt inte det heller. Hur som helst så har min tid med Piraten gett mig en massa erfarenhet i mitt bagage som jag kommer att ha nytta av framöver. Dels när det gäller min ridning men också när det gäller att sälja häst!

Vi kan ju säga som så att hästhandlare ska jag INTE bli när jag blir stor!! Det var ju förbaskat mycket jobb med det! Jag vet! Det kunde folk ha talat om för mig innan, men jag hade nog inte trott på det ändå. För hur svårt kan det vara att sälja en häst tänkte jag? Hur jävla svårt som helst faktiskt! När jag fått lite distans till det hela ska jag nog skriva ett inlägg om det!

Framöver på hästfronten blir det för min del troligen unghäst igen! Men det får vi se i morgon huruvida vi kan lasta djuret eller inte;)! För visst, here we go again!!! Alla i stallet skakar på huvudet och undrar om jag har alla flingorna i paketet? Har jag inte haft nog med problem när det gäller lastning undrar dom och hänvisar till min tid med Harry! Fast jag tänker mest att INGEN häst kan vara värre än Harry att lasta? Det återstår att se, fortsättning följer;)!

Annars så har jag en ny tävlingskompis Wild Lady ak Korven! Vi hoppar de hisnande höjderna 0.80 och 0.90. Målet är att korven ska hoppa 1.00 m med gott självförtroende! Som det är nu är korven inte till något som helst stöd för sin ryttare Hurtbullen då hon stannar så fort hon tycker att saker och ting börjar bli svåra! I grund och botten handlar det om Korvens självförtroende i kombination med lite bekvämlighet från hennes sida! Hon behöver bara komma på att hoppa är lättare än att stanna och att Korvar faktiskt kan flyga!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar