torsdag 22 mars 2018

Myran Milow Huligan

Myran är nu anmäld till årets första tävling så vi får hoppas att vi kommer iväg? Vi liftar med Fröken Grevie i hennes buss och Myran kommer att få sällskap av Korven och Lisa så det borde inte vara några problem. Men man vet ju aldrig med det djuret!

Myran har visat sig vara rätt så mångfasetterad och han skiftar mellan att vara världens coolaste och lugnaste till att vara en tickande bomb. Knatten brukade jag beskriva som flegmatiskt explosiv och denna beskrivning passar faktiskt rätt så bra på Myran med. Han är inte den snabbaste eller kvickaste hästen men när han väl gör något så kan det liksom bara hända utan förvarning. Han kan tjura till och då visar han det men sedan går det precis lika fort över. Han är arbetsvillig men tar det emot så protesterar han genom att resa sig, slå eller bocka. Han är visserligen inte jättesvår att övertala men lite jobbigt kan det vara mellan varven

Nu har jag haft honom drygt ett halvår och börjar få lite pejl på honom. Han är ljudkänslig och tycker verkligen inte om höga ljud som bankar, typ hovslagare som slår på sitt städ. Saker som han anser inte är på sin plats är förskräckliga och då kan det vara rätt svårt att övertyga honom från ryggen att ta sig förbi. Skäckar skrämmer skiten ur honom. Han får tokpanik när man stänger bakom honom i ett släp men är lugn när han stängs in från sidan. Människor på marken inne på hoppbanor är konstiga och dom bör man inte ta blicken ifrån och helst inte gå förbi heller.

Han är en marodör!! Han tar i sönder ca två- tre grimmor i månaden. Han har alltid nya småsår på benen och i huvudet när man tar in honom men är, peppar, peppar, nästan aldrig speciellt påverkad av det. Han har slagit sig själv sönder och samman i släp två gånger där han landat på nacken så att jag trott att han brutit den. Konvalescenten har varit kort och när han satts igång igen efter en vecka har han varit hur mjuk och fin som helst i kroppen?? Han har fastnat med grimman i stålstaket vid intag och dragit med sig halva staketet utan att förefalla ett dugg påverkad efteråt. Detta har han lyckats med sedan han kom i min ägo och året är nytt så vi får se vad han ska hitta på 2018??

Han är verkligen en Titti häst och jag älskar honom nästan lika mycket som Knatten!! Ja jag har honom rätt så bra försäkrad!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar