tisdag 16 januari 2018

Likheten mellan snö och Jerringpris!



Jerringpris och friskvårdsbidrag två tecken på att ridsport faktiskt är ganska folkligt och hälsosamt. Vi som håller på med det här visste ju att det var folkligt och att Peders och Allans prestationer är fantastiska. Så för oss "sekten" finns det inte så mycket att säga. Men som vanligt så blir det en storm av åsikter från "icke sektmedlemmar". Jag tänker inte gå in på det mer här men jag kan inte låta bli att tänka att det finns vissa likheter med det svenska folkets reaktioner på att ridsport vinner Jerringpris som när det snöar i Sverige!

Folk verkar liksom bli lika förvånade och upprörda varje gång!! Fan ridsporten har vunnit pris hur är det möjligt, hur kan det bara bli så!!?? Fan det snöar, det är halt, vi kan inte köra fort fort för då åker vi av vägen!! Ja det är ju så att varje gång det blir snö blir det halt och svårt att köra precis som att varje gång en ridsportprofil är nominerad till Jerringpris så visar svenska hästfolket sitt stöd!

Det snöar i alla fall minst en gång om året och har gjort det i några tusen år och ändå är förvåningen över snön och missnöjet med halkan ändå lika stor varje gång! Då kan man ju förstå och inte förvånas över att gemene man fortfarande inte riktigt förstått att ridsporten är ganska stor och populär och att vi röstar på våra hjältar när vi har möjlighet! Detta har ju faktiskt inte hänt lika ofta som det snöar!!
Veronika Karlssons foto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar