måndag 8 februari 2016

Debut!!

Då har Harry alltså gjort sin debut på tävling! Allt gick över förväntan och Harry skötte sig exemplariskt på alla sätt och vis! Ett ned hade vi och det tar jag på mig då han nog inte var riktigt framme för skänkeln och hade galoppen igång. Men annars var det en ganska jämn runda och på filmen ser det ändå rätt så ok ut.

Harry är inte direkt tittig och att han ska stanna behöver man nog inte oroa sig över. Däremot tar han ännu inte tag i hindrena själv och Jag får ligga på som en iller för att hålla igång galoppen! Men det beror på att han inte riktigt vet vad som förväntas av honom ännu, så med mer rutin och styrka kommer det att komma! Annars är han väldigt fin mellan hindren han är lätt att svänga och landar i hyfsat bra balans i alla fall i vänster varv. Höger varv är fortfarande lite svårt men han byter snabbt om han får trava några steg. Det är svårt att ändra galoppen i när han galopperar då han inte riktigt går fram men det kommer väl det med mer styrka och balans.

Nu handlar det i alla fall om att får rutin så han vet vad som förväntas av honom. Harry tänker ganska mycket tror jag och just nu tänker han så mycket inne på banan att han glömmer att galoppera! men han har en härlig inställning och han vill verkligen känns det som.

Det jag var mest oroad över var ju faktiskt lastningen! Direkt från stallet går det ju nu på ett kick men jag har inte lastat honom utan stall sedan lastträningen och då gick det ju så där. Men det var inga som helst problem, Harry backade några steg först men när han väl gick fram gick han rätt upp så att jag nästan inte hängde med. J kunde sätta på bommen där bak lugnt och fint och det fanns inte en tillstymmelse till bakåttänk från Harrys sida! Dessutom står han så lugnt och fint i släpet när han väl är inne och man kan lämna honom där utan att han stökar runt. Jag tror att det går så bra tack vare det nya släpet. Där är så gott om plats på alla håll och kanter så han får ingen panik när man ska stänga som han fick i det gamla Bojsläpet.

den här gången hade jag min kära gamla kumpan J med mig. Hon är den bästa att ha med sig på tävling då hon är lugn, snabb och effektiv! J var ju den som hjälpte mig med Knatten när det begav sig så hon har hängt med länge. Så länge hon är kvar här i Sverige ska jag försöka få henne med mig oftare! Hon har mycket bättre koll på att filma också, till skillnad från Sidekick som alltid filmar upp och ner;)!

2 kommentarer:

  1. Tycker han ser sportig ut - och bra galopp ju !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja galoppen är fin och han ser nog rätt sportig ut;)!

      Radera