onsdag 14 december 2016

Lugna dagar

Jag har haft några lugna dagar i stallet nu då Piraten fått vila eller skrittas ut! I morgon åker vi till Jacob och sedan blir det lugnt några dagar till då han ska vaccineras så att det är gjort innan tävlingssäsongen sätter igång på riktigt. I går skrittade vi ut i mörkret helt på egen hand vilket gick bra, man vet ju aldrig, vissa hästar kan ju vara lite prilliga så där i skymningstid. Piraten är så söt för när han blir lite rädd så stannar han och fryser fast i marken tills han fått koll på läget. Vissa av mina tidigare djur har ju mer kört med "jag tvärvänder och springer jävligt fort åt andra hållet" metoden vilket kan vara lite påfrestande för den som är osäker. Piratens metod är lite säkrare för alla parter skulle man kunna säga!

Efter ridturen fick han lite massage mellan frambenen som  KM visat mig och då växte han och blev ungefär 170 hög (tror han är ca 166-167 annars) samtidigt som han slickade sig om munnen. Sedan var jag för en gångs skull hemma i ganska rimlig tid och gick och la mig skittidigt.

Jag känner mig lite sliten så det ska bli skönt att vara ledig här nu i till Jul och i mellandagarna. Sovmorgon, morgonkaffe i lugn och ro, stall och soffhäng är inplanerat! Inte mer än så tänker jag göra! Det är viktigt att vila, bara så att ni vet. Jag förbehåller mig rätten att vara lat och jag tänker banne mig inte skämmas för det. Folk hetsar alldeles för mycket och är alldeles för "duktiga" hela tiden.

Jag hörde på radio häromdagen om hur stressade folk blir kring jul, framförallt drabbades kvinnor! Det ska syltas och bakas och lagas och korvas och städas och handlas och gud vet vad. Speciellt kvinnor känner ett "måste" och detta "måste" är en social konstruktion eller förväntan som ligger som ett stressmoln över huvudet på dessa personer. Jag har lagt ner det, fuck "måsten". Min julstjärna är redan uppe, det har den varit sedan julen 2014 när jag köpte den, förvånansvärt är att lamporna i den är så väldigt hållbara!!

#Vågavägravaraduktigsåhärijultider 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar