torsdag 14 april 2016

Huu sa Harry....

Ungefär så kan man sammanfatta vad Harry tycker om små volter vare sig dom görs i trav eller galopp. Skitjobbiga helt enkelt för då måste man bära runt på sig själv!! Sista träningarna har vi jobbat med mycket volter innan hindren för att få dom fint runt innerskänkeln och lära dom att komma ur volterna i en bra galopp. Harry tycker att detta arbete är fruktansvärt jobbigt och försöker lite då och då komma ifrån jobbet genom att ta bettet och försöka dra iväg rakt fram i stället. Han är jädrans kvick och stark i dessa undanmanövrar. Visserligen så blir han fin och rund efter ett tag men man märker att det tar på honom för i slutet av denna typen av träningar är han helt färdig.

Harry behöver träna styrka, styrka och åter styrka och på så sätt förbättra kvalitén på galoppen så att den blir snabbare och kvickare. Harry har i sig själv en rätt så stor galopp men lite långsam och han behöver kvicka till sig! Så därför får vi traggla detta oavsett om Harry vill eller inte, han kommer inte ifrån det vare sig i hoppningen eller i dressyren till hans förtret.

Efter hindrena med volter fick vi även hoppa serie i går. Det gillar Harry jättemycket för då får man hoppa hinder och vara helt rak utan dessa i Harrys tycke onödiga volterna. Vi hoppade två kryss med studs,  ett galoppsprång oxer, ett galoppsprång, två kryss med studs. Oxern höjdes upp lite på slutet och var nog något över en meter. Harry har helt klart för sig vad som ska göras i serier numera och klarade av det galant. Sedan avslutade vi med en lite bana på långsida (typ) snett igenom, snett igenom. Sista omgången låg sista plankräcket på ca 1.10 och det är det högsta Harry hoppat med mig på ryggen i alla fall! Efter detta var Harry trött!

Fint jag ritat va??


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar