tisdag 21 augusti 2012

Hoppa serier med trött ponny

Två dagar på raken har jag gått upp fem för att hinna rida innan jobbet! Det har varit 28 grader varmt här på kvällarna och helt omöjligt att rida.

I dag hopppade vi serier med Slipsen och M inne i  stora ridhuset på nya underlaget. Jag gillar det fortfarande inte, Knatten blir sååå seg när han går där. Inbillningen från min sida kanske, men det hjälper ju inte för det känns lika hemskt ändå. Knatten var trött, tröttare , tröttast och gav en känsla av grässtinn ponny! Han gick inte fram för fem öre, tog inte tag och det kändes som han höll på att rinna ut i en blöt fläck på ridhusbotten. Trots detta var han fin över hinderna och hoppade väldigt väl, på dom i slutet av serien. När vi red in kändes det som om vi aldrig skulle lyckas ta oss igenom och han snubblade över de två första. Urk helt enkelt. Ett fint upplägg inför tävlingen  i helgen.

Att jag inte heller kan rida med sporrar gör ju inte precis saken bättre. Sporrskav! Det fick han när vi gjorde bomövningen jag beskrev häromdagen. Förstår inte att en så pälsfager häst kan få skav av minsta lilla. Han får skav av nosgrimman, han får skav av täcket, han får skav av förbygeln och han får skav av, ja allt! På våren mellan vinterpäl- sommarpäls då den är extra känslig är Knatten täckt från topp till tå i fårskinn!! Väldigt ullig och gullig!

Ponny, ponny!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar