måndag 13 augusti 2012

Slut på semestern

Jaha så var man tillbaka på jobbet igen. Som vanligt skiner då solen från en klarblå himmel och hästen är igång och kan ridas "på riktigt" igen, nu när man måste var på kontoret åtta timmar fem dgara i veckan!! Typiskt med andra ord.

Knatten är alltså på banan igen och är nu så pass igång så att man kan börja trimma lite mer på allvar. I morgon blir det hoppning för första gången på mer än en månad. Konvalecenten har faktiskt inte varit så lång med tanke på hur halt han var, så jag ska absolut inte klaga. Men visst är det typiskt att han inte har varit ridbar under hela min ledighet, men så är ju livet eller hur? Själv har jag varit borta en vecka och var väldans sugen på att rida när jag kom hem, tills jag kom till stallet. När jag väl skulle rida var jag väldigt oinspirerad, jag blir ofta det när jag inte har varit igång på ett tag. Det är precis som att om att när ridningen inte är aktuell i kroppen så vet jag inte riktigt vad jag ska göra och då blir ridningen helt ofukuserad, utan mål och mening och då blir det helt enkelt tråkigt.

Red först lite i stora ridhuset med den fantastiska fibersanden som jag inte tycker är fantastisk alls för tillfället. När man rider på den känns det som att hästen aldrig lyckas trycka ifrån utan bara paddlar omkring i det. Det är svårt att föklara men det känns helt enkelt inte bra så jag gick ut på hoppbanan och red tempoväxlingar och övergångar. I början kändes han rätt tradig, vilket är en ovanlig känsla på Knatten, men efter ett tag gick han riktigt trevligt och var reglerbar både framåt och bakåt. I dag när jag rider skall jag ha en bätte plan och göra något mer strukturerat, typ en övning, får kolla bland mina hippson övningar dom brukar vara bra.

Det börjar bli dags att kolla TDB också och så smått börja planera in en första tävling. Jag tänkte att han får gå lite 1.00 och 1.10 i avdelning A till att börja med. Låta Knattur prova på att gå lite mot klockan innan vi går upp i klasserna igen. Det känns lite mer utmanande än att rida avd B på dom höjderna. Det är även ett ypperligt tillfälle att träna lydnaden vilket det har varit lite kom si kom sa med. Knatten har haft en tendens att försöka skena runt 1, 20 med mig några gånger, vilket inte är sådär lydigt precis. Mer lydnad alltså, har hört att det behövs i de högre klasserna och dit är ju vi på väg:))! Kanske dags att sätta upp en ny målbeskrivninga och planering för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar