måndag 26 augusti 2013

Torsdag

På torsdagen red jag först sju på kvällen, det var en väldigt lång väntan men en väntan fylld med otroligt fina hästar. jag tror inte jag har sett så många fina hästar smalade på samma ställe på en gång faktiskt, ja om man nu inte räknar med Falsterbo eller Breeders. Dessutom var det många välkända ryttare både hemifrån och bortifrån som var där med sina unghästar.

Rent resultatmässigt gick det välan sådär men med tanke på att det var vårt första meeeting och att konkurensen var hård så gjorde vi väl ändå rätt så ok ifrån oss jag och Russ och M och Slips.
Första klassen fick jag nog lite hjärnsläpp och glömde att rida på en del av distanserna. Vi rev vattenmattan och sedan gick vi på fyra där det skulle vara fem. Knatten beslutade själv att hoppa av en inbillad osynlig extra oxer framför den den riktiga oxern. Jag var inte riktigt berädd på detta och trodde under några sekunder att vår sista stund på jorden var kommen.

Där i luften såg jag för mig hur vi landade på bakbommen och gick över, men Russ lyckades mirakulöst knipa in bakbenen under magen och sträcka ut framåt så att vi kom helskinnade över, utan att riva. Jag hängade dock på halsen med långa tyglar men lyckade samla ihop mig i svängen och vi tog sista hindret i första fasen utan problem. Tyvärr fick vi inte hoppa i andra fasen vilket grämde mig eftersom det bara var åtta hinder i den första fasen!! Så resutltatet första dagen var 5 fel, fyra för nedslag och ett tidsfel som jag nog drog på mig när vi var tvungna att ta en stor sväng för att ta mig tillbaka i sadeln igen! De andra hindren red jag hyfsat och Knatten gjorde vissa språng som var helt fantastiska. Ni får fortfrarande nöja er med gamla bilder! Ska se vad jag kan göra åt det senare!!
Foto: Ewa Levau
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar