söndag 25 november 2012

Bra slut på säsongen

Placerad i 1.30, nolla i 1.20!! Känns bra att sluta årets tävlande så här!! Det känns extra bra eftersom det inte gått så bra i dom två sista 1.30:na vi har ridit. Jag vet ju att han kan och det syns här på bilderna vilken kapacitet han verkligen har. Han hoppar mig bokstavligen ur sadeln på dom här och jag var nära att landa framför den när vi tog mark.

Han var även fin i 1. 20 som var en A:0, tyvärr var han lite svår att svänga så vi fick inte så bra tid men han var i alla fall felfria på hinder. Nu kan man nog faktiskt säga att han går stadigt i 1.20, så målet framöver är att han även skall göra det i 1.30. Nu blir det lite paus från hoppningen ett tag och  vila för stackars utarbetad häst (Knattens åsikt) i några veckor nu innan jul.

Om han är hel och fräsch så tänker jag faktisk rida hela julen då jag äntligen är lite ledig och har tid. Ska passa på att rida ut mycket (om väder och underlag tillåter) för att få lite konditionsträning inför nästa säsong. I vår tänker jag även lägga mycket focus på markarbete och teknik i hoppningen. Höjden är ju inte det vi har problem med utan det är dom tekniska svårigheterna i dom högre klasserna som vi faller på. Men vis av erfarenhet så tänker jag inte ha alltför bestämda planer eftersom dom här djuren är mästare på att förstöra den bästa planering genom olika krämpor eller andra bekymmer! Bäst att säga "Ta i trä" en gång för alla!!

Längre fram har vi ju Gretzer träningen  att se fram mot den 26-27 januari, det ska bli så kul! Jag har aldrig tränat för Maria men jag har varit på clinics och så har jag ju sett henne rida själv vilket gör att det känns lovande. Någon som ridit för henne där ute? Vad tyckte ni? Vad har ni för favorit tränare där ute? Innan dess har vi även julens hoppkurser för Mr B som väntar och då brukar vi ha så himla roligt. Då får vi rida på dom fina hinderna i stora ridhuset. Ännu roligare kommer det att vara i år eftersom vi har det nya underlaget!

Några ord om Sydslättens tävlingar. Helt klart en ny favorittävlingsplats. Även Sydslätten har lagt in fibersand i sitt ridhus som förut var ganska mörkt och dystert. En ny utebana har anlagts där framridningen var, även den med fibersand (ser fram mot utetävlingar på den).  Framhoppningen var helt ok i det lilla ridhuset och underlaget där inne funkade bra tycker jag! Dom var snabba och effektiva med ombyggnad samt att få in folk på banan. Det regnade och blåste så att man både flöt och flög bort vilket medförde att man fort blev nedkyld. Därför ger jag ett stort pluss till kafeterian som vekligen var varm och där man kunde gå in och värma sig. Kommer deffinitivt tillbaka hit igen!!

Han ska banne mig INTE stanna!!
Ok då! Men vattemattor är äckliga och bits i fötterna, bäst att hoppa högt så den inte får tag i mig!!

 

                                                                                    

2 kommentarer: