tisdag 20 november 2012

Kan inte ladda upp

Hej lovade att filmen skulle komma i går kväll, men den vill inte ladda upp sig på ytuben!! Skall göra ytterligare försök i kväll.

Jag tror att Russet måste ha läst bloggen eller på något sätt fått reda på att korvdöden hotar om han inte uppför sig. Han uppförde sig exemplariskt när vi red ut med Slips och M på St: Hans Backar häromdagen. Skyggade inte för något, kastade sig inte, bockade inte utan gick förhållandvis lugnt och sansat. Hur härlig runda som helst faktiskt och både jag och M var väldigt nöjda och belåtna efteråt.

Jag har kommit fram till att Knatten är en sådan häst som gör en grej av vissa saker och så måste han bara få spel på detta under en period. Vi har det här med vattenmattor! Varje gång han ser en vattenmatta är det som om det är första gången och han ska rakt inte gå i närheten av den. Redan som liten var han dum med detta. Varje dag under en period longerade vi och red över vattenmattor och skynken på marken. Varje dag var dag var det som om det var första gången vi gjorde det och han bara vägrade att gå i närheten i början av passet för att sedan gå på mattan i slutet av sessionen. Nästa dag började vi om från början igen. Han har dock bara stannat på mattenvattor två gånger på tävlingar så, så himla farliga är dom nog inte.

Sen har det varit hösilagebalar som varit fruktansvärt obehagliga. För att överhuvudtaget ta sig förbi dessa ting var han tvungen att gå i upprörd passage. Fick han chansen stack han gärna iväg åt andra hållet med huvudet rätt upp i vädret gapandes som en galen krokodil. Detta upprepades varje gång man skulle förbi dessa stora vita plastmonster, finns en del sådana runt stall!! Traktorer är ytterligare en sak som i Knattens värld är livsfarliga och upprepade gånger har vi farit rätt ut i någon nysådd åker och klampat runt där för att det kommit en traktor i Knatten synfält. Senast i raden av farliga uppenbarelser är hundar på promenad spelar ingen roll hur långt borta eller hur kopplade dom är. Dessa bestar är helt klart ute efter Knattens liv och från dom  måste man givetvis fly på ett okontrollerat sätt!!

Enligt sin mattes mening är han inte ett dugg rädd för några av dessa saker på riktigt. Det är bara ursäkter för att inte bete sig!! Så av mig får han inget förbarmande utan jag tvingar honom att se dessa "skräckupplevelser" i vitögat. Tyvärr har Knatten glömt det till nästa gång vi stöter på dom. EUndra vad han ska hitta på för nya rädslor!!

                                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar