fredag 26 juni 2015

Låt mig presentera...

I går var jag och hämtade "min" nya häst som jag i dagsläget kallar för Harry. Smeknamnet kan ändras beroende på om det passar honom eller inte. Vi ska bekanta oss närmre i helgen. Ni får lära känna honom i samma takt som jag då jag hoppas han kommer att bli en källa till många inlägg här på bloggen. Jag vet inte själv så mycket för tillfället.

Här kommer lite fakta som jag vet i alla fall hans riktiga namn är Lord Hurricane  och han är född 2011 med stammen  e. Cyklon- Landlord- Irco Mena och är uppfödd och ägd av Tomas Hammar.

Så hur gick nu detta till? Efter besiktningen i måndags kändes det ganska hopplöst. Men som jag sa när en dörr stängs så öppnas en annan och i den öppna dörren stod Tomas med en häst som han inte riktigt visste vad han skulle göra med. Vi bestämde att jag ska ha Harry under sommaren och känna mig för om vi passar tillsammans och sedan ta det därifrån. Just nu känns detta som ett bra upplägg då jag inte är jättesugen på att surfa runt på Häst Net mer. Tanken på att ha en egen häst känns inte heller så lockande som det gjorde för ett tag sedan. Visserligen har jag sagt att jag inte vill ha någon häst på foder, men då tänkte jag på att låna en häst från någon man inte känner. Jag tror däremot att Tomas kommer att bli bra att samarbeta med. Jag får rida en fin häst och ha kvar mina hästpengar på kontot winwin för tillfället.

Så igår var jag och Fröken Dressyr i Helsingborg och hämtade en något chockad liten häst, eller så himla liten var han nu inte utan typ 170 hög och ganska korpulent. Harry ställde sig mycket skeptisk till mitt släp och det tog ett tag att övertyga honom om att man kunde gå in där. Väl inne var det inga problem och han stod som ett ljus de åtta milen till Vilda Västern. Harry har nog bara transporterats en gång tidigare i sitt liv och då i lastbil. Väl framme smög han fint och försiktigt ut och smög lite bakom mig när han leddes ut i hagen till sina små tjocka flockmedlemmar. Jag lusar ner hela Vilda Västern med halvblod nuförtiden trots Pajens ovilja mot dessa varelser;)!

Harry förefaller nu så här långt vara en försiktig något eftertänksam och godhjärtad varelse. Vi gillade alla hans personlighet direkt och han påminde väldigt mycket om hur min gamla häst Harald var i början när jag fick hem honom. Lite avvaktande men ändå modig och snäll. Precis som Harald var rädd för morötter i början så är tydligen även Harry, vi får väl se hur det blir!
Gundela och Harry hälsar (Gundela till vänster och Harry till höger)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar