torsdag 17 mars 2016

Fina Harry

Harry hoppade fint i går! Men det gör han ju alltid, om jag nu ska skryta om honom, så det var inte det som var det fina. Han gick så fint på marken nästan hela träningspasset!! Väldigt få  giraffrusningar och när dom kom så var det för att han var trött. Han var väldigt jämn i formen och hade ett mycket trevlig, jämt stöd och sug i bettet. Halsen kom ut rätt så bra och bakbenen jobbade på, riktigt, riktigt bra känsla! Däremot kändes han lite trött och trög till att börja med och jag fick driva på en del i början, men när han blev varm i kroppen och motorn väl var igång så kunde jag faktiskt bara sitta och "åka" häst mellan varven! På rätt väg.

Att Harry var trött var kanske inte så himla konstigt då vi tränade styrka i backe i tisdags. Harry fick knata upp och ner och upp och ner. Jag vet inte riktigt hur man ska tänka med klättring, förslag? Jag är i alla fall inne på att man gör som när man själv kör styrka på gym, alltså att man gör det i repetitioner! Men hur många ska man göra för att det ska vara optimalt, det vet jag inte riktigt?? Jag gjorde i alla fall 6 x 2(6 upp, 6 ner) i ganska branta men inte så väldigt långa backar (även variation i längd på backarna) sedan paus i  mellan med annat arbete i trav och galopp på rakt spår och sedan 6 x 2 igen! För mycket, för lite?? Det är tredje gången vi klättrar nu på ca tre veckor och jag har ökat upp lite succesivt! Eftersom jag inte har gått på gym på tusen år så vet jag inte hur många rep man brukar göra vid de olika maskinerna. Vid sjukgympa brukar det vara mellan 12- 15 tror jag? Ni som vet tips!

Hur som helst, från att vilja gå i sidled ner för backarna alternativt försöka springa ner för dom, mycket obehagligt, går nu Harry rakt ner i en fin form! Han pustar och stonkar så att det ryker ur öronen på honom, så jobbigt är det nog allt.

Vi galopperar och rider även landsväg på våra turer ute så variationen på ridningen är det i all fall inget fel på! Harry är väldigt pigg och alert på våra turer och ser till att jag håller mig uppmärksam för det fiins faror som vi ska ta oss förbi! Alltid samma så klart! Vi har "stenen vid början av markvägen" oerhört hotfull  varje gång man ska förbi den. Vi kan dock numera gå precis förbi bredvid den utan att ta det säkra före det osäkra och ta en sväng ut i fältet som går ca 100 m bortom stenen! Sen är det lugnt en bit längs med markvägen. Mot slutet måste man spänna till sig lite för där är tuppen och alla hans hästätande hönor!! Hu. Här bör man enligt Harry tvärt kasta sig ut i fältet för att springa åt andra hållet! Numera går vi alla fall bara ut lite i kanten av fältet intill vägen så även där har framsteg tagits! Sedan är det en sten till och lite hösilageplast och lite annat smått och gott! Ibland hänger jag om halsen då jag är lite för avslappnad, men än så länge har jag hängt kvar!

Jag måste även berätta att jag efter Harry hoppade en ny förmåga som jag förhoppningsvis kommer att kunna berätta mer om framöver. Det kan finns lite planer för denna häst men jag ligger lite lågt innan allt är spikat!! Gud vad "bloggigt" gjort av mig att skriva så här lite kryptiskt;);)! Vi hörs!

Harrys imitation av åsnan Ior

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar