torsdag 17 juli 2014

Första galoppen över stubb och lite tankar....

I dag var det premiär för galopp över stubbåker, men det är inte det jag ska skriva om! 

Jag började att skriva ett inlägg i morse där jag svarade på en kommentar som Silverbjälke hade lämnat i det förra inlägget! Naturligtvis försvann det inlägget och detta kommer naturligtvis inte alls att bli som jag tänkt mig, men jag försöker ändå. Silverbjälke påpekade att jag skulle tänka nytt och det är även något som jag själv varit inne på. 

Jag har funderat på att börja träna för någon ny tränare. Visserligen började jag ju i våras att träna för Maria Gretzer vilket har gett mig väldigt bra input. Nu har denna kvinna många järn i elden så det där med kontinuitet blir det lite si och så med. Jag behöver regelbundenhet då jag har lätt för att glömma och ständigt måste påminnas om vad jag ska jobba med, så jag vill gärna att träningarna ska vara varje eller i alla fall varannan vecka. Jag provade att träna för en ny tränare förra veckan och han la mycket fokus på att rida framåt eller han la all fokus på att rida framåt. När jag tyckte att jag red frat jättemycket, så skulle jag rida ytterligare mer fram! Likadant fick jag rida för Bästa Grannen i går.  När man får till det och Knatten verkligen går fram och lyssnar då är det en helt fantastisk känsla! 

I dag red jag ut en lång runda och försökte verkligen vara noga med att när vi skulle framåt så skulle vi framåt och när vi skulle sakta ner eller göra en övergång så skulle vi göra det. Detta utan att Knatten segar ut och blir lång, långsam och seg, vilket han gärna blir i alla former av övergångar, både avsaktningar, igångsättningar och halter. Knatten måste bli kvickare och mer uppmärksam på mig och jag måste vara snabbare, tydligare och noggrannare än vad jag är. Lyssnar han inte så måste jag se till att han gör det genom att vara väldigt tydlig med vad jag vill. Här kompletterar jag och Knatten INTE varandra då vi båda är ganska ofokuserade och okoncentrerade båda två. 

                                    


3 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska ge fan i hinder och rena hoppövningar ett tag och satsa på markbommar, räthet - linjer och korta tajta bommar på rakt spår för att öva upp det snabba gensvaret. växla mellan en tajt serie och en gles serie under samma ritt så han får både reagera och gå fram. använda huvudet (du med) Kanske ställa in var 4e som ett ganska högt smalt kryss för reaktionen, kanske med längsliggande bommar för att gå framåt på spår... äh.... bara brainstormar högt.

    Typ. Men jag tror du gör rätt i att prova flera olika tränare, tillslut är det en som verkligen ser dig och vad du inte gör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt brainstormande, jag tar till mig lyssnar, funderar och provar!

      Radera
  2. Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här idag med världen. Jag föreställer mig aldrig att jag gör det här, men jag är full av glädje och jag vill att andra ska få deras hjälp att göra. Är en kontorssekreterare av yrke, jag har två barn med en man. Min man övergav mig och våra barn utan någon förklaring att han just lämnade huset och nästa sak som jag hörde att han träffade en annan kvinna, jag försökte alla möjliga medel för att få honom tillbaka hem men han agerade konstigt mot mig och till och med försummade barnen. Jag var frustrerad och ödelagd, jag sökte efter hjälp från olika vinklar tills jag såg ett inlägg om Dr Ajayi en stavbeslag. Jag kontaktade en stavhjul, som berättade vad jag skulle göra. Han försäkrade mig att han kommer att kasta en stavning och att allt kommer att gå bra inom tre dagar men jag var skeptisk, jag tänkte på det innan jag äntligen kontaktade honom igen, vi gick igenom processen tillsammans och till min förvånade stava fungerade och min man har återvänt hem och knelat för att be om förlåtelse men det första var ett överraskningssamtal från honom eftersom vi inte har pratat i cirka 6 månader. Dr Ajayi är verkligen en man av hans ord, om du har problem i ditt förhållande eller någon aspekt av ditt liv, kontakta stavmästaren Dr Ajayi för en varaktig lösning.

    E-post: drajayi1990@gmail.com
    WhatsApp-nummer: +2347084887094

    SvaraRadera