måndag 11 augusti 2014

Det är pälsen som gör det!

Fem veckor har gått så otroligt fort, nu är semestern slut och det är dags att ta sig till kontoret! iFånen tog det mycket allvarligt med det här med väckningen då den lagt till ett hysteriskt blinkande från ficklampan i ackompanjemang till väckarklockans signaler, mycket obehagligt!! Någon som vet vad det är för inställning jag kommit åt och hur jag stänger av den! Jag vill inte att den ska hålla på så där när det är mörkt när man går upp för då kommer jag verkligen inte att vilja öppna ögonen!!

I går var Knatten lite bättre i pälsen/skinnet men det är nog regnskollor han har fått:(! Tydligen inte lika smittsamt som ringorm men ändå smittsamt! Vad det än är så ser det ännu skabbigare ut än när det är ringorm. När dom har ringorm är pälsen ju fin förutom där ringormen sitter. Den här "åkomman" gör så att hela pälsen ser ruggig och matt ut! Knatten brukar alltid vara väldigt fin i sin päls hur långhårig och hur oborstad han än är så är den alltid blank och ser välmående ut! Nu är den matt, ruggig och står på ända. Han ser ut som en gammal maläten ryamatta!! I kombination med viktnedgången så ser han helt anskrämlig ut. Jag grät nästan en skvätt när jag longgerade honom igår! Jag kan ju säga att det lätt är pälsen som gör skillnad på om hästen ser ut som en häst eller ett totalt ök! Lite tunn med fin päls ok, lite fet med fin päls ok. Tunn med ful päls inte ok!!

Det enda positiva är att eftersom jag inte har använt någon utrustning på honom sedan utbrottet så behöver jag i alla fall inte sanera någonting annat än boxen och det är ju en liten tröst! Ska iväg senare i dag och inhandla Virkon, denna guds gåva till hästmänniskligheten!

Ni kommer inte att få se några bilder eftersom jag inte vill hamna på någon djurensrätt sida för vanvård? Fast det hade å andra sidan varit rätt ironiskt, faktiskt, med tanke på att hästen under den senaste veckan levt precis som alla djurrättsaktivister förespråkar. Fritt och helt "naturligt" i en hage utan någon ryttare eller "hemsk" utrustning i närheten av sig! Så jag kan nu återigen konstatera att "naturlig hästhållning" inte är något för mig eller för mitt djur! Den funkar ju verkligen inte ur ett skönhets- eller hälsoperspektiv i alla fall!!

                                                              En bild på en blank, blank fin Knatten!                                                Foto: Ewa Levau

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar