måndag 13 april 2015

Metallic Boy tävlingsdebut

I helgen var det dags för vår Metellics och min tävlingsdebut. Vi åkte till Stävie och hoppade 1.00 och 1.10. Metallic skötte sig exemplariskt under hela tävlingsdagen. Han var snäll att lasta, stod fint i släpet och var som en ängel att göra i ordning. Metallic hade ett entourage på fyra personer med sig så snacka om att han var väl påpassad.

I en 1.00 var vi nolla i båda faserna vilket man ju får vara nöjd med. Jag försökte rida på i fas två men då fick Metallic det lite jobbigt med alla sina ben som inte riktigt hann med. Omhoppningssvängar har vi inte riktigt kommit till ännu, men man måste ju försöka. Så det är något vi får träna på framöver. Men som hans ägare sa "han är i alla fall stadig i sin korsgalopp numera", vilket man ju får hålla med om;)! Man ska alltid se det positiva här i livet!

I 1.10 gick det inte fullt så bra då vi hade ner två hinder i första fasen. Säga vad man vill men när vi river då river vi med besked,  inga små pet här inte. För övrigt brukar jag inte säga att det är ett pet när jag river, varför säga det? River man så river man väl. Sedan om hästen endast lycktas peta ner bommen med svansspetsen så är det ju ändå en bom som åker i marken och ger en fyra fel, alltså en rivning!! Som ni kan se på filmen så är det här fråga om rivningar och ingeting annat. Att dessutom lyckas riva frambommen på en oxer med bakbenen måste ju ses som ganska skickligt! Men vi jobbar vidare med det. På torsdag ska vi till Jacob igen så nästa gång kanske vi bara petar;)!

Med tanke på att när jag och Metallic började träna för Jacob så rev vi kanske hälften av alla hinder vi hoppade om dom låg på över 90 cm! Så vi har ju ändå gått framåt i vår utveckling tillsamman. Nu ska vi ut och hoppa 1.10 så att det bara visslar om det, dags att surfa runt på TDB.
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar