lördag 9 augusti 2014

Borta bra men hemma bäst!

Ingår kom vi hem i från Kreta och ingen var nog gladare än Mathea! Det skulle vara jag då! Jag kan återigen konstatera att jag inte är någon stor fan av resande, men det behöver vi inte ta här! Det första vi gjorde var att hämta Rassel hos syrran och sedan gick jag ut i hagen för att hälsa på Knatten!

Knatten var inte vacker precis, skitig, tovig och matt i pälsen! Tänk hur snabbt en häst kan förfalla då den bara går och skräpar, trots stödfodring har han dessutom fallit ur rejält. Att han fallit ur är minsta problemet eftersom han är hur lätt som helst att få i hull igen. Tyvärr har han även fått någon skit i pälsen antingen är det en allergisk reaktion på flugsprayen eller så är det regnskollor? Vad det än är så kommer han att få fula kala fläckar på rumpan. Jag tog därför hem honom till Lund i går kväll och gav honom ett ordentligt bad och lät honom torka upp i sin box med helt nyintagen halm Han såg inte direkt missnöjd ut av att vara tillbaka i sin box igen! Jag ska snart åka in till stan för att titta på förödelsen igen! 

Det tar nog ett tag innan man kan visa upp djuret bland folk igen, så tävling är inget att tänka på för ett tag framöver. Är det inte det ena så är det det andra med dessa djur aldrig får man vara riktigt nöjd! Det är ju inte så att jag lämnat honom vind för våg i en hage en hel sommar! Jag har bara varit borta en vecka och han har blivit väl omhändertagen under den tiden! Dags att ta tag i renovering Russ!!

5 kommentarer:

  1. de kan va nån skit i kombon mellan konstant småätande av gräs och stark sol, ser ut precis som regnskållor men har nåt med vitamin/näringsförändring-svett-minikörtlar (den svett som inte syns för att solen torkar pälsen men huden under är fuktig,salt och värmen gör nåt) att göra och kan dyka upp på typ 12 timmar på känsliga hästar, går över på ett par dar när du ställt in och återgått till det normala. ge fan i att peta och riva de pyttesmå skorporna för mycket så syns det inte sen.

    välkommen hem

    SvaraRadera
  2. Tror nog att det är regnsskollor i alla fall? Men kan alltid hoppas på det andra! Hur som helst nu står han på box igen och förhoppningsvis så går det över fort. Han har som tur är inte fått så mycket i sadelstaden utan mest på rumpan men där har han redan kala fläckar så han är inte någon vacker syn precis! Han är tyvärr ganska varm och öm där han är som mest angripen och det stramar nog när han rör sig, så ha får ta det lite lugnt, IGEN!! Vi som skulle igång stenhårt nu med träning och allt! Men så är det ju med dessa djur, det blir sällan som man har planerat! Vet du vad åkomman du beskrev hette eller var man kan hitta info om den?

    SvaraRadera
  3. Kan det vara fotosensibilitet Silverbjälke menar? Såg på en blogg om häst som drabbats av det när den bytte hage, förloppet var snabbt. Hoppas Knatten blir fräsch snabbt igen! Och håller med, resa är överskattat. Älskar att vara hemma när jag är ledig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här inlägget var det: http://www.blogg.alsterdalen.se/#home

      Radera