onsdag 11 mars 2015

Vårhår och bilfel

Som sagt i går var bilen på service och det var klart att dom hittade en mängd fel på den! Dessutom så hade jag ett helt nytt meddelande på displayen efter servicen som inte funnits där innan jag lämnade in bilen. Innan tjatade bilskrället om att positionsljus som inte funkade och att den ville ha service. Efter service och utbytta positionsljus bestämde den sig för att den nu vill ha tillsyn av bromslampor! Gamla Bettan var inte alls så krävande hon bara rullade och rullade utan att pipa om minsta lampa eller bensinfis på tvären, jag säger bara 55 000 mil innan hon lade av, det är respekt det!!

Jag som hade tänkt att köra in och besiktiga bilen för att se om den gick igenom trots det som teknikern hittat. Men nu när inte bromslamporna funkar som dom ska så är ju inte det någon bra idé så nu får jag lämna in den IGEN!! Aldrig får man vara riktigt nöjd. Sen vill den säkerligen ha nya däck till vårsäsongen också!

På hästfronten är det lugnt men trevligt. I förrgår var jag ute på en liten tur i skogen med Russ efter jobbet. Det är det bästa med våren att man hinner rida innan det blir beckmörkt ute. Knatten var pigg och framåt och lunkade på med spetsade öron där bland träden. När vi rider ut på landet är det inte direkt med klass för vem bryr sig om lite lerklumpar i man och svans eller hovar med lera på där i skogen? Inte jag i alla fall! Vi har fullständigt förfallit jag och Russ. Jag har inte smort en hov på honom sedan vi flyttade och varför rycka manen, den är ju bra mot flugor sedan! Knatten får för första gången på flera år fälla av sig vinterpälsen helt på egen hand, så nu ser han ut som ett mellanting mellan mufflonfår och avskavd dörrmatta! Det är inte lite han fäller heller, jag hade glömt hur det var med självfällande hästar!!

Själv har jag dammiga ridbyxor och urtvättade fleecar och rider i gummistövlar där ute! Jag älskar det! Det är som med mysbyxor inte så snyggt men väldigt skönt och avslappnat! En fördel med att komma från stan är att min utrustningshets har kommit lite på avvägar! Det är ju ändå ingen som ska se oss så varför bry sig! Dessutom får jag ju lägga alla pengar på veterinärbesök och bilreparationer numera;)!

Dagens hårskörd, nästan lika mycket som vid klippning!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar