tisdag 10 juni 2014

Heureka

I dag kommer Knattens handpåläggare för Russ ska få lite healing. Han ska alltså få IR- terapi av Håkan för att se om det kan hjälpa att få loss honom lite här och var. Nu har Knatten varit igång i ca ett halvår efter konvalescent, rehab och igångsättning så då tycker jag att det kan vara på sin plats med en liten koll och lite fysioterapi för att underhållets skull. Kanske kan det hjälpa till att få Knatten att bli bättre, stadigare och mer in ramen med alla benen. Givetvis måste jag ju även rida dit honom men lite hjälp på vägen skadar ju inte.

I går blev det väldigt tydligt vad det är vi får problem med inne på banan! Vänster bak och Knattens vänstra sida lever helt enkelt sitt eget liv. Jag har jättesvårt att få tag på honom där, dels för att han är lite för snabb för mig (eller jag för långsam) och dels för att jag blir lurad och tror att han är rak fast han inte är det. Det blev väldigt märkbart då vi red på en böjd linje åt vänster där Knatten flyter iväg från mig och vi hamnar på ett helt annat spår än vad jag tänkt mig. I stället för att sätta in vänster bak under sig och framåt så sätter han ut det åt sidan och förböjer sig i bålen. På tävling när han bryter ut och så tar han den här rörelsen ett snäpp längre och vill inte gå framåt alternativ försvinner för mig. Låter det begripligt! Kolla på bilden så tror jag ni förstår, för det är alltid så här vi får våra "vägringar" och utbrytningar!

Nu vet jag lite bättre vad det är som händer och det är ju väldigt bra för då har jag något att jobba med! Så nu blir det mycket linjer på böjt spår med volter, koner, förvänd sluta och förvända galopper för att få tag i Knattens lilla kropp! Om ni har några andra förslag så får ni gärna dela med er av dom! Aldrig blir det tråkigt att rida!!

Här ser man det väldigt tydligt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar