fredag 13 januari 2017

Hage eller inte hage det är frågan....

Saker som folk i hästossfären har väldigt mycket bry med är bland annat saker som utevistelse i hage, täckning av häst, gramantygelns vara eller icke vara eller kanske skoning eller inte. Gramantygeln har jag avhandlat men däremot inte så mycket om hagvistelse så det kan jag ju skriva om.

Jag tillhör inte dom som förordar utevistelse för häst i 20 timmar om dygnet. Att dom ska komma ut det tycker jag däremot! Men när dom sen ska komma in, i vilket väder dom ska vara ute i eller inte i tycker jag inte att det finns så mycket att prata om för det beror faktiskt på var man har hästen, hur man har hästen och vilken häst det är mm. Hör och häpna det varierar alltså vad jag tycker, från fall till fall!!!

Det blir helt befängt med allt detta tyckande, tänkande och jämförande som man ser i olika trådar på olika forum. Den ena efter den andra berättar om hur länge dom har ute sina hästar och det kan man ju berätta om man vill! Men man behöver ju inte vara så jävla otrevlig mot dom som inte har ute sina hästar på samma sätt!! Det finns kanske en bakgrund till att alla inte gör exakt likadant, utan att dom för den sakens skull direkt torterar och plågar sina djur!?

I den bästa av alla värdar så är det fantastiskt om du kan ha din häst ute dygnet runt och den mår jättebra av det. Jag kan själv inte erbjuda mina djur denna typ av utevistelse utan att ge avkall på annat. Nej jag har faktiskt inte häst för hästens skull, hemska tanke, jag har den i ett rent egoistiskt syfte. Därmed inte sagt att jag behandlar hästar illa för att jag tänker så. Jag hävdar återigen att det är väldigt få hästar som faktiskt lider på riktigt. För att en häst ska lida på riktigt så tror jag inte att det hänger så mycket på om dom är ute tio timmar om dagen eller inte?? Tror ni?

Vad vill jag säga med detta inlägg då? Det har jag glömt faktiskt, tror det var något om hagar??








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar