måndag 16 januari 2017

Vägarbete på gång..

I går fick det bli "vägarbete" i solens sken tillsammans med trevligt sällskap. Vi red ut en ganska lång tur som innehöll skritt på asfalt, trav och galopp på grusväg och så ännu mer skritt på asfalt. Piraten poppade till när det var dags för galopp och gjorde många fina, väldigt luftiga "byten".  Han är snäll att rida ut men kan tagga till rätt ordentligt när man rider med andra och det är dags för galopp. Han gör verkligen inget dumt men blir som ett litet popcorn!

Hästarna var mycket nöjda med turen och dom frustade och hade sig när vi kom igång och travade. Bästa Medryttaren visade mig och Kamikazeflickan lite nya vägar där vi inte hade varit innan. Härliga grusvägar som faktiskt går både upp och ner trots att vi var mitt ute på den skånska slätten. På våren-hösten, efter mycket regn kommer dom att vara perfekta att rida på i galopp i långa sträckor. Nu var dom lite frusna här och var så vi fick ta det lite lugnt längs med vissa partier.

Annars är det en ganska lugn ridvecka framöver. Veckans plan är vila måndag då jag jobbar sent, tisdag jogg i ridhus, onsdag hoppa hemma tillsammans med stallkamrat, torsdag trim, fredag vägarbete, lördag tävling och söndag vägarbete igen! Lite beror på väder vind och andra yttre omständigheter som man inte kan råda över!

Image may contain: one or more people, people riding on horses, horse, sky, outdoor and nature
Kamikazeflickan och jag förevigade av Bästa Medryttaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar