måndag 14 april 2014

Ett litet inlägg

Helgen har åtdrigen gått i en rasande takt. I lördags tävlade jag och och söndags red jag och M ut i ett minst sagt omväxlande aprilväder.

Jag och Russ red en 1.20 i Stävie med ett ned. Russ blev ett förbaskat starkt russ och jag hade inte så bra koll på honom som jag kanske borde ha haft. Till skillnad från när vi var i Skabersjö så lyssnade Knatten föga på mig utan körde sitt helt egna lilla race. För att se det från den positiva sidan så vill han verkligan hoppa!  Vad vi behöver träna på framöver är det där med lydnad och lyhördhet från häst och snabbare reaktioner och mer konsekvens från ryttarens håll. A filmade och det såg inte riktigt lika hemskt ut på filmen som det kändes.

Kort och gott kan vi säga att jag hade en plan och Knatten hade en annan. Det måste bli tydligare för Knatten att det är min plan som gäller och inte hans. Det är väldigt bra att han kan ta beslut själv men det får finnas någon gräns. När vi var och tittade på träningen förra veckan sa maria att man skulle rida med långa galoppsprång vilket jag försökte med,  tyvärr var det inte galoppsprången som blev långa utan hästen och det var nog inte riktigt det Maria menade.

På onsdag får jag och Russ följa med till Maria vilket ska bli så roligt, vi kommer nog att få skrämmande mycket feedback på vår ridning och jag kan gissa vad hon kommer att säga. Lydigare häst!! Vilket jag är väl medveten om. Om jag får skylla på något så är det att vi på grund av konvalecensen får börja om med mycket från början igen. Mycket bommar blir det både framför bakom och mellan hinder för att styra upp att Knatten envisas med att hoppa så förbaskat långt för att sedan dra iväg mellan hindren! Trän, trän, träna! På lördag hoppar vi 1.30 vilket kan gå bättre men också åt helskotta. I 1.30 backar han i alla fall av lite av sig själv mot hindren,
vilket han INTE gör i 1.20!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar