söndag 20 april 2014

Glau Påesk

Jag hoppas ni alla har det skönt och lugnt i det fina vädret nu under påskhelgen! Här har det varit fullt upp så bloggen har blivit lite försummad! Jag har hunnit med att vara lite sjuk, lite frisk, varit mycket i stallet, tränat för Maria Gretzer, tävlat och fått förfrågan om Knatten är till salu! Som sagt det har hänt en del!

Vi börjar från början med Maria träningen som var så lärorik, jag fick mycket att tänka på och jag har verkligen försökt att ta till mig det! Vi red utomhus i Marias paddock som det fanns mycket omkring att titta på! Knatten var i sitt esse av ouppmärksamhet och olydnad och jag fick kämpa en hel del för att göra de övningar vi värmde upp med! Att ha hästen rak är ju A och O i ridningen och Maria är väldigt noga med det! Nu kan ju Knatten inte alfabetet så dom där Aen och Oen hade han inte hört talas om! Till att börja med vaggade han runt som en full höna och sprätte runt med sina ben överallt! Men efter ett tag blev det bättre då jag verkligen försökte att göra som Maria sa till mig! På slutet av träningen började jag få lite koll på Marias tänk och red rätt så hyfsat! Det var i alla fall inte värre än att vi nog får komma tillbaka! 

När jag kom hem skrev jag ner allt som Maria sa att jag skulle tänka på och dagen efter gjorde jag samma övning för att försöka göra om och rätt från början! Jag jobbar även på med mina övergångar och jag tror att det börjar ge resultat för Knatten har bara under denna veckan blivit bra mycket mer lydig och lyhörd! Men helsike vad det är svårt att få det djuret rakt! I går tävlade vi i Ystad och jag tror minsann träningen har gett resultat för vi var nolla i både 1.20 och 1.30 och inte bara "tur" nollor utan välförtjänta nollor då jag red bra och höll mig till min plan och där Knatten verkligen var med mig och lyssnade! Vilken härlig känsla det är! Nu känns det som om Knatten är på banan igen och från och med nu rider vi inte avd B längre utan nu får han börja gå lite mot klockan! Lite sorgligt för i avd B vinner ju alla som är nolla! I avd A är det ju riktiga placeringar och konkurrensen är stenhård här nere i Skåne. 

Det är ganska hög lägsta nivå då flertalet som rider här nere i söder är proffs med ett flertal hästar och en hel del mycket mer rutin och erfarenhet än vad jag själv har! Men vad katten vi gör så gott vi kan och det är ju roligt bara att ha en häst som går stadigt i 1.30 vilket jag nog tror att han kommer att göra, i alla fall som det känns nu. 

Efter ritten kom det fram en person som frågade om Russ var till salu! Jag sa att han förvisso inte är det, men att om jag får ett riktigt bra bud så kan jag överväga saken! Han fick mitt nummer så jag får väl se om han ringer! Jag har rätt mycket ångest för det faktiskt! Knatten är the love of My lite när det gäller hästar och jag vill verkligen behålla honom men om jag kan få riktigt mycket pengar så är det nog svårt att tacka nej! Vi får se vad som händer, jag har ett lägsta bud och under det vill jag inte gå, så får jag nog tänka! Som sagt det har varit en händelserik påsk hitintills! Nu ska jag till stallet, jag tror att Russ ska få beta lite gott grönt gräs i dag, det är han värd!!
Tack Elina för fotot

3 kommentarer:

  1. Hööögt över! (Y) Grattis till fina rundor!

    SvaraRadera
  2. Låter som en skitbra påsk helt enkelt :) kul. energigivande

    SvaraRadera