tisdag 15 april 2014

Lugnt och fint

I går var det vilodag för Knatten så jag fick ta det lilla lugna och fina i stallet! Jag passade därför på att klippa djuret som återigen såg ut som ett virvelmarsvin! Resultatet var kanske inte det vackraste som skådats här i vår herres hage!! Jag använde Måns trimmer till Knattens huvud, eller rättare sagt det var Måns trimmer som nu nog är Knattens? Det funkade väldigt bra då jag fick klippa nästan hela huvudet på mitt lilla Russ, det vill säga hela huvudet förutom tippen på höger öra!! Det var helt omöjligt att få honom att gå med på det så jag tröstade mig med att det inte är någon mer än jag som kan se det och att han ju ändå har luva på tävling, så jag envisades faktiskt inte!!

När jag var klar så såg jag att Måns trimmer hade varit väldigt effektiv eftersom Knatten var fläckvis så gott som naken i huvudet! Jag, som annars håller på estetiken, blev inte ens speciellt missnöjd med detta faktum då Knatten faktiskt klädde i att vara halvskallig! Desutom så växer det ut så fort igen så det spelar faktiskt inte så stor roll!! Han ser nu ut som en liten söt tvättbjörn eller något, han har liksom konstiga ringar runt ögonen och mörka tecken eller fläckar lite här och var i huvudet!!

I övrigt är ju Knatten en ganska ståtlig häst så jag tror nog han kan bära upp sin nya look utan att vi skämmer ut oss alltför mycket!! Nu är han klippt för den här gången i alla fall och jag överväger om det kanske inte är värt pengarna att låta någon anna sköta jobbet i fortsättningen? Dels för att det är så, rent ut sagt jävla tråkigt, och dels för att jag numera har sjunkti så lågt att jag inte ens bryr mig om att hästen ser helt galen ut! Ska nog räkna lite på det där??!!

2 kommentarer:

  1. Jag tittar på hans lugg.............. ni har lite samma frisyr du och din häst.

    (kunde inte låta bli)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer vi blir lika friissiga när det är hög luftfuktighet!! :)

      Radera