onsdag 6 januari 2016

Film Pay and Jump

Jag har nu lagt upp filmen från helgens Pay & Jump. Harry skötte sig väldans bra tyckte jag. Den här gången var det lite mer tävlingslikt med tittigare hinder och blommor. Harry var lugn på framhoppingen trots att den var så där hysterisk som den är på P&J och lokala tävlingar. Hästar for som popcorn runtomkring oss men Harry brydde sig inte det minsta om det utan gjorde sin grej.
 
 I 0.80 var vi sedan felfria medan vi hade ett stopp och ett ned i 0.90. Stoppet tar jag på mig helt och hållet då jag inte hade honom helt rak och framme för skänkeln. Jag lägger bara ut filmen från 0.80 då jag inte vill visa filmer när jag rider dåligt;)! Allt handlar om yta och framgång här i bloggvärlden vet ni, (för er som inte förstår så var jag ironisk nu!)Men filmen från 0.90 är skitkass då Wingman som vanligt vänt och vridit på telefonen så att den är upp och ner. Jag orkar inte hålla på och ändra den heller!
 
Inne på banan stod han emot lite och tog inte riktigt tag i hindren men hoppade ändå helt ok. Vi behöver nu träna på att tävla så att han vet vad han ska göra även på tävling. Jag kommer att låta honom ta tid på sig för vi har verkligen inte bråttom. Målet för våren är stadiga rundor i 0,90 och 1.00 där han går fram i bra grundgalopp och tar tag i hindren. När det väl sitter så blir det ny planering och nya mål.
 
Harry ska få den tid han behöver, även om championat och sådant hade varit roligt att rida så är inte det något jag tänker prioritera framför en häst som i framtiden ska hoppa med god själkänsla och självförtroende. Även om Harry är fem nu så får man inte glömma att han är som en grön fyraåring rent ridmässigt. En bättre ryttare än jag hade säkert kunnat pressa upp honom i klasserna snabbt men det är inte något som en glad amatör som jag ska ge mig på!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar