onsdag 6 mars 2013

Trött Ture, pigg Knatt

Ture kändes lite matt och trött igår när vi skulle hoppa så vi hoppade bara några språng och avbröt sedan träningen. Bästa Grannen tempade honom men han hade ingen feber. När han kom in i boxen hade han kissat jättemycket och sedan kastat sig över sitt vatten. Förhoppningsvis var han bara påverkad av att han var kissnödig och törstig?

Vi får se hur det blir med tävlingarna i helgen. De få språng vi hoppade innan vi slutade gjorde han väldigt fint. Han har börjat lyfta på sina framfötter nu och kastar inte bar fram benen längre. Där finns nog en hel del hopp i honom för bakbenstekninken är det verkligen inget fel på. Blir allt mer förtjust i honom faktiskt, Lille Turelurelej!! han är nog en av de sötaste hästar jag har ridit, han har ett så otroligt gulligt huvud och många säger hon till honom för att han ser så feminin ut.

Sedan hoppade jag Russ som var fin han med vi red linjer på böjda spår och där vi hoppade in snett igenom på korta avstånd från väggen. "Jävla linjer" som jag brukar kalla dom eftersom Knatten och jag har haft lite svårt för just sådana linjer. Jag tror att vi kommit över det för nu hinner jag få honom rak och jag har hittat sättet att rida honom så att han inte ska flyta ut och springa bredvid.

Jag försöker att komma ner mer i sadeln på distanserna för då har jag bättre koll på honom än om jag står upp i lätt sits. Jag blir hängande lite för mycket i framvikt när jag står upp i lätt sits mot hindren och hamnar även då för långt fram i språnget. Det känns som om jag har fått en bättre position i alla fall och jag är något mindre grodlik uppe på ryggen när jag kommer ner mer i sadeln. Vi avslutade träningen på ett plank som låg på 135, i min värld är det rätt högt, vilket det kändes som att Knatten mer tog i förbifarten och skuttade över som om det var ett litet skutt på 90 cm! Han har så otroligt lätt för sig den hästen!!

Sedan måste jag jobba mer på min underskänkel, jag vet inte vad jag gör med den i språnget men något är det för jag lyckas snurra stigläderna i sprången, mer ner med hälarna antagligen. Det är främst högerbenet jag har problem med. Så mer streching för den foten. Den är svagare känner jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar