fredag 20 september 2013

Jag har skrivit om detta i ett tidiger inlägg men för er som inte har varit med så länge så kommer här lite kuriosa om Knatten.

När Knatten var liten hade hans mamma lite svårigheter gällande modersrollen och uppvisade tydligen ett visst avståndstagande från lille Knatten. Han fick istället ty sig till ett annat sto, som jag tror var en korsning mellan nordsvensk och ardenner. Någon form av kallblod var det i alla fall. Jag vet inte om han diade detta sto men hon förbarmade sig tydligen över honom och tog sig an honom när hans egen mor inte gjorde det.

Detta kan vara en förklaring till att Knatten är lite dubbel i sin natur. Ena stunden fullständigt loj och flegmatisk för att i andra stunden bli fullständigt explosiv och på tårna. Det flegmatiska draget är nog det som är mest framträdande. Kallblod + Halvblod = Knatterruss.

Det roliga var att när jag fick reda på detta av uppfödaren så hade M precis läst en artikel om ett försök nere i Tyskland. Detta försök gick ut på att embryon från bra tävlingshästar sattes in i kallblodsston. Kallblodsstona fick föda och ta hand om fölen för att fölen skulle få riktigt god fet kallblodsmjölk för att växa sig stora och starka. De biologiska mödrarna kunde fortsätta att tävla och behövde inte tänka på att ta ut föräldraledighet. Experimentet fick tyvärr avslutas då fölen blev allt för lugna och loja för att användas till tävling!! Rätt roligt faktiskt med tanke på Knattens personlighet.



Tjock å go!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar