fredag 20 september 2013

Tureskutt

I går var det träning med Ture i Stävies ridhus. Första träningen inomhus för Ture och mig och det gick bättre än förväntat. Vi hoppade någon variant av huset med linje på böjt spår och små lydnadshinder på diagonalerna och kombination längs med väggen. Linjen och kombinationen klarade vi bra men de där små hinderna som stod i mitten och på diagonalerna hade både jag och Ture väldiga besvär med att komma rätt på.

Har ni tänkt på att det så mycket svårare att komma rätt på ett litet sketet kryss än en något större oxer eller räcke?? Jag har lika svårt på Knatten som på Ture, eller det är faktiskt svårast på Ture. Han gör inte många knop över de mindre hindren kan jag säga men man ska ju inte rida eller hoppa dåligt bara för att det är litet!! Alla hinder skall hoppas lika väl och på samma sätt, stora som små.

Okristligt tidigt i morgonbitt hoppar jag studs med Knatterusset och på söndag tävlar vi i Sydslätten. Vi hoppar  1.20 och 1.30. Nu katten ska vi bli stadig och felfria i dessa klasser, jag vill ha rosetter!! Färgade dessutom det tycker jag att vi förtjänar;)!

                  Så här såg det ut sist vi var i Sydslätten då vi kom på 8:e plats i 1.30!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar