söndag 13 oktober 2013

Inte som jag tänkt mig

I dag blev ingenting som jag tänkt mig. Jag hade till att börja med tänkt sova länge men nej sa kroppen och vaknade halv sex på  morgonen och vägrade somna om. Det var lika bra att gå upp och försöka somna framför teven i soffan i stället. Jag tänkte att jag kunde kolla på en serie på netflix och sedan somna om. Somnade om gjorde jag förvisso men inte förrän vid elva tiden.

Jag hade även tänkt att jag skulle storstäda hela huset men eftersom jag "fastnade" i både soffa och serie så blev det inget av med det heller. Fast jag har nästan sett färdigt hela säsong ett av Fringe däremot!! Eftersom jag visste att alla ridhus skulle vara upptagna så sparade jag stallet till eftermiddagen. Jag får ju varken blöta ner håret eller ha hjälm på huvudet så därför tänkte jag tömköra inne. Jag visste att det var KM i dressyr under dagen men hade inte i en tanke på att det skulle hålla på så länge.

Jag tog mig till stallet vid strax innan fyra och trodde att det skuklle vara lagom, det var det inte dressyrridning pågick för fullt inomhus i båda ridhusen och det var ganska fuktigt ute så att vara på utebanan var inget alternativ med tanke på frisyren. När jag kom till stallet duggregnade det men inte räckte det inte, under tiden jag mockar så börjar det ösregna och då menar jag ösregna som att himlen öppnar sig. Jag lyckades göra stallet färdigt utan att blöta ner håret men jag hade också två luvor och en plastpåse på huvudet under processen. Varför regnar det ALLTID dagarna efter att jag fixat håret!!

Under tiden börjar dressyren ta slut och ridhuset bli ledigt, men nej inte hjälper det då börjar det åska rätt över Lund och det var inte lilla åskan heller. Eftersom Mathea var själv hemma och ibland blir rädd för åskan så gav jag upp mina tankar på tömkörning för att åka hem till dotter i stället. Då sticker Rassel, så klart så att jag är tvungen att springa omkring på hela anläggningen i min uttstyrsel och leta efter hundskrället på i ösregn, blixt och dunder!! Att jag höll mitt hår torrt under allt detta är ett under. Till slut kom jag i alla fall hem och kunde tryggt återgå till soffan och titta på Fringe igen.

Alltså ingen sovmorgon, ingen storstädning och ingen tömkörning, men håret var torrt i alla fall!!
Ja just det, som pricken över i och som en värdig avslutning på dagen kräkte Rassel ner vår säng, Matheas säng och soffan med slemmigt potoatismoskräk!! God natt!!

Tur att han är söt det lilla kräket!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar