fredag 11 oktober 2013

Skogsmulle

Jag och Knatten fortsätter vårt skogsmulle liv och rider ut och rider ut. I går tog vi oss ut till Ladugårdsmarken och galopperade faktiskt mest hela tiden. Jag älskar verkligen hösten som den är nu. Färgerna är helt fantastiska och grusvägarna likaså. Jag lät Russ gå så snabbt han ville på en raka och höll på att rida över både en barnvagn och cyklist eftersom Russ inte tyckte att det var något han borde sakta ner inför. Både barnvagnspappa och cyklist tog det dock ganska bra och log tillbaka när jag glatt skrek hej när vi svischade förbi! Sedan skrittade vi hem genom Norra Fäladen som är ett riktigt grönt område och det kändes nästan som att man var i skogen!

Ni som anser att jag är galen som låter hästen galoppera som en tok när jag nu befarar att han är halt kan tycka det, men jag resonerar som så att eftersom han inte är uppenbart halt  utan att han bara är "konstig" så rider jag på i stort som vanligt! Jag hoppar dock inte eller sitter och rider runt och trimmar utan varvar galna uteritter med lugna uteritter och så kortare tömnkörningspass. Jag vill ju inte vila ut något innan vi åker till veterinären. Så resonerar jag någon annan resonerar annorlunda.

Nu ska jag hämta en gris hos min morbror så i kväll blir det pulled pork, världens bästa rätt att laga till om man är hästmänniska. Släng inte ett fin grisrumpa i en gjutjärnskastrull och häll över sådant du tycker är gott i kryddväg, typ örtkryddor, vitlök, salt, peppar, buljong och kanske vin eller krossade tomater. Fyll på med vatten så att rumpan är täckt och sätt på locket. Sätt in på galler i ugnen och sätt den på 150 grader, åk till stallet eller gå och lägg dig. Låt steken sköta sig själv i ugnen i några timmar. När du kommer hem eller vaknar luktar huset ljuvligt av mat. Koka ris och gå och duscha under tiden riset kokar, gör en snabbsallad när du kommer ut ren och fräsch! ÄT!!


 

                        

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar