onsdag 23 oktober 2013

Masai

I går hoppade jag för första gången på lääänge. Masai kan ju det här med hoppning men han har ju som sagt inte varit igång så länge så vi tog det ganska lugnt. Han är väldigt trevlig att rida och han kan hoppa vilket jag har sett när förra ägaren hoppade honom. Men nu var det ett tag sedan och jag är ny på honom så vi tar det lite nätt här i början. Meningen är ju inte att han skall bli min nya hoppstjärna, utan på Masai kan jag underhålla min ridning samtidigt som jag hjälper A att hinna med allt det hon skall göra:)! Masai är tydligen positivt inställd till träning men inte till att tävla. Enligt förra ägaren så tycker han att det är tråkigt att tävla  och gör han det så slipper han. Huvudsaken för mig är att jag får hoppa, gärna så ofta, så mycket och så många hästar som möjligt;)!! Jag är innerligt glad och tacksam för att jag får hoppa Masai.

Det är nackdelen när man bara har en ynka liten häst att rida, man får inte tillräckligt med språng i kroppen vilket sätter lite käppar i hjulen för ens utveckling. Helst skulle man ju hoppa några hästar om dagen, vilket ju inte helt lätt att fixa fram. Har jag två hästar att hålla igång och hoppa är jag rätt så glad och nöjd, men jag hade lätt velat ha fler, gärna bra hästar som man hade kunnat komma någon vart med och lära sig på. Nu lär man sig ju något på alla hästar man rider men på bra hästar så får man ytterligare en skjuts framåt i sin ridning.

Masai kan jag förhoppningsvis lära mig en del på! Jag tror att jag kanske kommer att kalla honom Musse men det lär tiden utvisa? Jag har en tendens att döpa om djuren i min omgivning. Som Knatten blir ibland Knutte eller Russ. Rassel kallar jag för Tödde Mödde, Lille Killen eller helt enkelt Pisse Nisse. Guava kallade jag för för Guvis Luvis eller Gullan och hunden Bambi blev Bumbihunden! Så nog ska jag komma på något att förvränga Masais namn till.

Jag får ta lite bilder så att ni får se honom!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar