onsdag 29 januari 2014

Ponnymamma- en dröm i kras

Min tioåriga dotter vill inte rida, hon har gjort klart för mig att rida det är tråkigt det!! Jag som skulle bli rabiat ponnymamma! Jag har insett att jag inte kommer att få uppfylla denna dröm. Jag kommer att gå miste om så mycket roligt här i livet!!

Jag kommer aldrig att få stå på läktaren och få utskällning av min dotter för att hennes ponny har uppfört sig illa och att det givetvis är mitt fel. Jag kommer inte heller att få stå och skälla ut någon annans unge för att den med sin ponny rider på min dotter, fast det var mitt barn som red i vägen. Jag får inte vara med om att bli fullständigt toppriden av en bortskämd unge som gapar och skriker på mig på en tävlingsplats för att jag inte lyder hennes minsta vink.

Jag kommer inte att få stå och fundera på om det inte är dags att köpa en ny ponny eftersom den nuvarande ponnyn vägrar, då bortser jag helt ifrån att min avkomma rider som en kratta. Jag kommer inte heller att stå på läktaren och helt förbise mitt barns bristande förmåga utan tro att allt löser sig om vi bara skaffade denna bättre ponny till henne, för givetvis är det ponnyns fel och inte bristen på ridkunskap hos mitt barn som är orsaken till att det inte går bra.

Alla protester som jag skulle lämna in om orättvisa domare som dömt till min dotters nackdel kommer jag inte att få lämna in. Jag kommer inte att få köpa en svindyr ponny som har gått tusen SM så att även min telning kan få bra resultat på banan. Jag kommer inte att få anmäla att andras ponnyer (då de har vunnit över mitt barn) är för höga och att de borde mätas om med omedelbar verkan. Jag får inte klaga på allt mellan himmel jord som är fel på en tävling där det går dåligt för mitt barn, för det måste ju vara tävlingsplatsen det är fel på??

Jag missar alla boxar som ska mockas bara för att ungen inte själv vill mocka och jag kommer inte heller att få släpa in alla grejer från bilen då hon inte själv orkar göra det. Jag kommer inte att få köpa tjusig utrustning till ponny och barn så att de ser ut som julgranar med för mycket remmar på!

Jag kommer även att missa privilegiet att låta alla mina egna förhoppningar och önskningar ligga på min dotters axlar för att hon ska förverkliga dom. Jag kommer inte att få skälla ut min dotter och låta min besvikelse över eventuella misslyckande gå ut över henne. Inte  heller kommer jag att kunna hota henne med att vi säljer ponnyn om det inte går bra för henne när hon tävlar för det är ju för att hon ska vinna som jag har köpt  den mycket dyra ponnyn till henne!! Nej, jag kommer verkligen att gå miste om många höjdpunkter som ponnymamma! 
 
Jag hade sett fram emot att bli rabiat fotbollsmamma i stället. Då hade jag kunnat komma med expertutlåtande gällande fotboll (som jag inte kan ett dyft om)från läktaren. Nu får jag inte göra det heller då ungen inte vill spela fotboll längre utan att spelar teater! Vad ska jag då göra springa på castings med henne??

Mina drömmar är sannerligen grusade!

Om jag har förutfattade meningar om föräldrar, ABSOLUT!!
 

2 kommentarer:

 1. fan!!! va ska du göra nu :( planen var ju bra och detaljstyrd, när det åt helvete ju. jäkla unge.

  mvh Silverbjälke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är helt åt h...:)! fast man får ta det onda med det goda, nu kan jag ju i all fall lägga alla pengar och tid på att uppfylla mina egna drömmar till häst!!

   Radera