tisdag 21 januari 2014

Då skrittar vi en vecka till!!

Kollade Russ på volt och han är fortfarande inte riktigt ren på höger fram. Så det blir att skritta en vecka till då! Nu tänker jag verkligen inte göra någon ny planering för igångsättning!! Det är ju inte lönt! Om djuret inte är bättre efter en veckas skritt så blir det återbesök igen vilket är lika bra att ta så snabbt som möjligt då jag bara har fram till 17 februari på mig innan det går in i en ny självriskperiod!! Det vill man ju helst inte, det är dyrt nog som det är ändå!!

Eftersom jag har ett tålamod som är lika med noll så börjar jag redan nu misströsta å det grövsta. Kommer han någonsin att kunna komma tillbaka på banan igen, i mina tankar är den stackars hästen i stort sätt utdömd redan nu!! Jag som hade sett fram mot att börja galoppera nästa vecka, tji fick jag, aldrig får man vara riktigt nöjd.

Men om jag nu ska vara mer positiv så kan jag berätta att jag har varit hos Andy igen och gått igenom min GameAgenda inför tävlingarna i Lillhagen. Snacka om att vara ute i god tid!! Jag har även fått i uppgift att göra lite olika GameAgendor för vardagliga händelser i mitt liv! Ni som undrar vad en gameagenda är så kan man väl kort och gott kalla det för en handlingsplan för hur man skall agera i olika situationer och på tävling. Jag tänker inte gå in närmre på vad som togs upp i min GA nu, men jag kan komma tillbaka till den sen när jag har genomfört tävlingen och berätta för er då! Jag kan säga så mycket som att jag ska använda mig en hel del av mina gråa sidor som jag faktiskt har!!
En ohalt Knatten på 3-årstest (läs om det här)

3 kommentarer:

 1. känner igen känslan av skada som ta mig fan aldrig blir bra. var på sista återbesöket idag för att ta bort gips på höger framhov. tog bort på vänster förra tisdagen. men idag var det en ny hovböld/inflammation så det blev en vecka till med gips :( har kollat allt och tillslut efter vet, hovisar, migsjälv och oändliga teorier löst gåtan. tunn sula till följd av extremt lång period av mjukt jordvattenunderlag. sulan har krupit upp och blivit tunn och fattade inte varför. spånpelletsen? taskig paddex på utebanan? eller vad... nix, för mjukt underlag för länge. vi har ingen direkt lera alls utan mycket moränsand i hagarna naturligt vilket blir för mjukt i månaders regn utan kyla = sulan blir aldrig belastad alls = dåligt "pump" i den och den krymper upp och blir tunnare. ett eller bara ettpar tramp på något som ger ett invärtes "blåmärke" utan hål så kan bölden och sulömheten vara ett faktum.

  alltid lär man sig nåt nytt. fan att det skall vara på egen häst istället för via en tidskrift :(

  silverbjälke

  SvaraRadera
 2. är det inte Flyinges klassiska sarg bakom knatten :)

  silverbjälke igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hovbölder eller annat skit i hoven kan vara förbaskat utdraget och svårförståligt. Det ger verkligen upphov till den ena teorien efter den andra!! Hoppas ditt djur blir bra snart!

   Japp visst är det Flyinge! Russ och Flyinge går "way back". Förmodligen det ridhus han presterar sämst i!! Det är något med väggarna där som får honom att frysa och bete sig som en "jävla-kanjaginteskrivahär-häst" Jörgen Larsson var inte glad på honom då han så fint "avvek" från ett hinder efter en dittills klockren runda när Jörgen red honom på breeders som femåring!

   Radera