fredag 31 januari 2014

Träningsvärk

Attans vad jag har träningsvärk i mina vader i dag! T Brown ogillar verkligen att springa så därför gör hon  sällan det, även om hon nu borde. Men sprang gjorde jag i går, flåsande som en blåsbälg försökte jag hänga med Russ utefter spåret där han lätt och luftigt klev fram. Ja klev inte lätt och luftigt fram någonstans. Jag kan verkligen inte se någon orenhet hos hästen nu, tvärtom travar han på som bara den och han ser så himla härlig ut. Jag blir så sugen på att rida honom när han ser ut sådär. Jag vet inte om det är behandlingen från i tisdags eller om det är att för att blödningen nu är läkt som gör att han ser fin ut men det spelar ingen roll, bara det att han är fin är ju toppen.

Min rehab fortsätter och idag tänkte jag skritta upphöjda bommar med honom på töm så att han får lyfta på benen ordentlig sen blir det lite jogg rakt fram på spåret i dag med, jag ska försöka att få honom lång och låg. Inte det lättaste med Russ som gärna blir kort och hög i nacken. Sedan kommer jag att vara helt slut tippar jag! I går jobbade jag på att få honom att gå i skänkelvikning och öppna på spåret, skitsvårt att göra det på töm då jag inte är så vass på det. Dessutom slår Russ som fan då han inte fattar så det gäller att hålla sig på behörigt avstånd. Till slut fick jag till det någorlunda i all fall inte helt hundra men lite sidvärtes ochövertramp blev det allt ändå.

Som sagt här ska det inte vilas någonting även om han inte får ridas, sjukgymnastik är det som gäller nu! Tydligen kan det bli lite olika reaktioner på behandlingen som orenhet i rörelserna, slöhet eller tvärtom som jättefin rörlighet till att han går i taket helt. Spännade att se vad som gäller i dag. På lördag får han vila i alla fall och bara gå utan remmar på sig.

Jag ska även rida Musse i dag som jag ska ha hela helgen. I dag blir det nog mest lite jogg och sedan kommer det att hoppas av bara den hela helgen. Vi har nästan inga anmälda till vår Pay and Jump och ännu färre lär det bli eftersom det börjat snöa igen! Men vi som står på anläggningen kommer att hoppa i ändå, i alla fall jag och M. Det kommer väl att sluta med att vi bygger och tar bort en hel tävlingsbana på två pers. Men vad gör man inte för att få hoppa lite på riktigt;)!!

1 kommentar:

  1. Sv: tack så mycket! :)

    Haha själv måste jag försöka rida min häst mer uppåt med huvudet då han gärna blir FÖR lång och låg och saknar bärighet.. :p

    SvaraRadera