onsdag 29 januari 2014

Helt häsnynslös!!

I går var jag nog inte den mest populära personen i ridhuset! Jag hade bestämt mig för att tömköra Russ så att ha fick jobba, trots att jag inte kan sitta på honom nu igen! Jag trodde verkligen att den värsta rusningen i ridhuset skulle var över då den brukar vara det vid den tiden, men ack så fel jag hade! När jag kom in i ridhuset var det rätt många där inne, inte som det kan vara när det är som värst men ett par ekipage red ändå runt där. I och för sig inte värre än att jag fick plats att tömköra men tillräckligt många för att jag skulle kunna vara en källa till irritation.

Jag hade alltså några val, att gå tillbaka till stallet och vänta på att folk skulle rida färdigt, att bara leda runt Knatten i skritt och hålla mig ur vägen på det sättet eller att helt enkelt försöka tömköra och hålla mig så mycket ur vägen det gick. Jag bestämde mig för det sista och själv tyckte jag inte att jag störde så himla mycket men jag kan tänka mig att andra tyckte det, det brukar vara så i alla fall??

Jag brukar försöka att ta hänsyn och inte göra sådana aktiviteter som kan störa som att tömköra eller longera när det är andra i ridhuset eller att tokgallopera när jag vet att dressyrtantern omkring mig blir skrämda av det, men igår sket jag faktiskt i allt detta. Jag höll mig ju trots allt mest på spåret och jag tog bara in på volt mycket korta stunder där det var tomt på folk, hästen får ju ändå inte gå på böjt spår. Jag försökte vända över när det inte var någon i närheten och jag saktade ner och stannade dom gånger vi verkligen kom i vägen. Förmodligen skrämde jag väl ändå de andra hästarna (lite) när jag och Knatten kom älgande i trav på spåret eller när Knatten fick för sig att bocka runt lite då och då! Men på det hela taget så var vi enligt min mening inte så mycket i vägen eller så skrämmande!

För att försvara denna själviska handling så är det för att jag verkligen inte vill halka efter i igångsättningen trots att jag inte får sitta på Russ denna veckan, jag vill inte bara gå runt, runt med honom för hand utan jag måste kunna jobba honom från marken och då är tömkörning ett av dessa alternativ. Som vädret är nu finns det bara ett ställe att var  på och det är att vara i ridhuset, så tyvärr så fick det bli så här i går! Nästa gång får jag väl helt enkelt planera bättre så att det är tomt!

3 kommentarer:

  1. Du gjorde rätt, egoistiskt men rätt. du har ett mål och en tidsplan och hästen måste röra sig. att du inte satt på gör inte din hästs rörelsebehov mindre än de andras. att leda runt den är nåt jag anser helt meningslöst, många leder omkring eller longerar i bara linan. trams om det inte är för en försiktig första rörelse efter skada. hästar rör sig motsvarande 1,4-1,9 kilometer om dagen även om de till synes "står still" under sin utevistelse på dagen även om denna skulle ske i relativt liten hage så att de 300 meter man snurrar den runt i ett rep skulle bygga fysik är båg. du gjorde rätt, du var tvungen att använda utrustning. utan utrustning inget resultat. punkt.

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att jag ännu inte är någon riktig dressyrtant alltså - älskar nämligen tokgalopp ;-) PS: I vårt ridhus är det bara tillåtet att longera/tömköra om de andra ekipagen i ridhuset säger okej till det :)

    SvaraRadera
  3. Ibland får man lov att vara lite egoistisk! :) Och så länge du gjorde allt för att vara i vägen så lite som möjligt så tycker jag att det är helt okej!

    SvaraRadera