onsdag 1 januari 2014

Det här med händerna....igen!

Jag läste precis i Arnolds blogg om det här med liggande hand vilket jag tidigare haft lite funderingar kring. Jag rebloggar detta inlägg igen.

Skrivet 22 jan 2013
Jag har funderat på en sak. När man lär sig rida så lär man sig att händerna inte ska vara liggande utan att tummen ska vara mer uppåt än åt sidan, visst var det så det sades på ridskolan? Jag har fortfarande för mig att en liggande hand är no,no, eller? Varför jag undrar?

Jo jag har gjort en högst ovetenskaplig undersökning av hoppryttare och utifrån denna undersökning dragit slutsatsen, att ett flertal av de ryttare som anses vara proffs och/eller som rider på hög nivå i hoppning rider med liggande hand (gärna med armbågarna rätt ut från kroppen).Varför är det ok för dom men inte för oss dödliga? Eller är det så  att dom  vet något som dom vägrar dela med sig av till pöbeln? Har jag missat något, har det blivit ok? Eller?

Jag vet att när jag vid något tillfälle, då jag var ung, tog efter någon jag såg upp till som red på detta sätt, då fick jag minsann skäll av min tränare. För så fick jag minsann inte rida. För att rannsaka min egen ridning i dag har jag försökt titta på inspelningar där jag rider för att se om jag har lagt mig till med denna ovana jag med. Tyvärr var alla mina filmer så pluttigt filmade så det gick inte att se riktigt. Jag tror inte jag rider med en liggande hand för ingen har sagt något om det men jag är inte helt säker så jag får nog kolla lite på det i dag! Man ska ju inte kasta sten i glashus.

Ganska bra hand va!!
                       

2 kommentarer:

  1. Har just kommit hem från dressyrträning med mycket fokus på min handställning. Ihop med händerna, in med armbågarna, raka handleder. Handen knuten om tygeln. Knogarna mot varandra. Mvh...

    SvaraRadera
  2. Det är så himla mycket att tänka på!!!

    SvaraRadera