tisdag 11 februari 2014

Agility och Masai i Lillhagen

Jag sitter på kontoret och klockan är bara halv sju så jag passar på att blogga innan jag börjar jobba kl sju;)! Jag vaknade 3.22 och kunde inte somna om så jag gick upp från sängen och lade mig i soffan i vardagsrummet och kollade på YouTube klipp på Knatten och mig! När jag tittat igenom alla klipp så svarade jag på lite mail och sedan insåg jag att jag likagärna kunde ta mig till kontoret och jobba in någon timme såhär på morgonkvisten. Så nu sitter jag här!!

I går stod det agility på schemat eller rättare sagt sjukgymnastik då Russ skulle ha ridfri dag! Vi roade oss i stället med att kliva över bommar i ridhuset efter hoppträningen. Jag lade ner bommarna på en del hinder på banan så att de låg på ca tjugo cm och sedan lade jag även ut lite bommar på marken med skrittavstånd mellan, sedan knatade jag och Knatten runt över dessa små "hinder". Jag fick tipset av fysiopterapeut/bästa vännen Ewa att bara låta hästen skritta över random bommar för att börja hitta sin kropp igen efter en längre konvalecent. Knatten har ju under en lång tid inte använt sin kropp rätt då han gått och avlastat sig lite här och var så därför "sjukgympar" jag honom mellan varven när jag inte rider vanlig igångsättning. Nästa vecka tänkte jag nog börja trava lite bommar på rakt spår för att även få igång kroppen i traven. Galoppbommar får vänta några vckor till!

Knatten var som alltid lika missnöjd med att bli ledd och försökte som vanligt att såsa långt bakom mig samtidigt som han försöker bita mig i ryggen. Han blev rätt sur på mig då jag petade på honom med dressyrspöt som jag förutseende nog tagit med mig;)! Bommarna tyckte han dock var ok att gå över för då spetsade han öronen fint när han lyfte på sin långa skånkar! Efter agilityn gick vi sedan runt anläggningen i några varv.

Här kommer en av filmerna från helgen! Som ni ser behöver vi jobba lite till på att bättra på galoppen! Det är väl konstigt att man när man rider tycker att man galoppperar så himla bra och så ser man sedan på filmen att det gör mna ju inte alls! Det får vi jobba på!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar